Lund, Norra Fäladen
Parternas gränd 5
1 895 000 kr utgångspris
Avgift: 3 228 kr
inkl värme, vatten och bostadsrättstillägg
Boarea: 46 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Ljus och välplanerad tvåa med balkong i söderläge

Nu finns chansen att bli ägare till denna fantastiskt fina tvårummare i fint skick från 2015. 46 väldisponerade kvadratmeter som bland annat erbjuder öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, rymligt badrum med egna tvättmöjligheter, fint ljusinsläpp och härligt balkong i soligt söderläge. Här bor man på ett lugnt och omtyckt område med närhet till både gröna omgivningar så som S:t Hans backar och service. På 5 minuters gång når man Fäladstorget som bland annat erbjuder ICA butik, restaurang och vårdcentral. 8 minuters cykelväg till Lunds centrum och bra bussförbindelser med busshållplats utanför. Ett perfekt boende för dig som är student eller som arbetar på närliggande företag så som MAX IV och Ideon. Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Söndag 3 Juli
14:00 - 14:30
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig
Måndag 4 Juli
17:00 - 17:30
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi kommer in i en välkomnande entré och hall med plats för att hänga av sig samt garderob. Praktisk grå klinker på golvet i hallen. I övrigt genomgående parkett på golvet tillsammans med släta beigemålade väggar i hela bostaden som ger ett enhetligt intryck.

Badrum:

I direkt anslutning till hallen ligger det rymliga och helkaklade badrummet med vit halkfri klinker på golvet och vitt och grått kakel på väggarna. Här finns dusch, wc, handfat med vit kommod och spegelskåp samt egna tvättmöjligheter i tvättmaskin och torktumlare. Fönster ger härligt ljusinsläpp.

Kök:

Stilrent kök från 2015 med inredning från Myresjökök. Vita släta luckor tillsammans med grå laminatbänkskiva, vitt stänkskydd på väggen ovanför arbetsbänken. Här finns goda förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. I anslutning till köket finns utrymme för matplats. Vitvarorna som är från 2015 består av kombinerad kyl/frys (Electrolux), diskmaskin (ELectrolux), spis och ugn (Electrolux), mikrovågsugn (Logik) samt spisfläkt (Franke).

Vardagsrum:

Vardagsrummet ligger i en härligt öppen planlösning med köket. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp i rummet som är lättmöblerat med plats för både soffa och matplats. Här finns även utgången till den trevliga balkongen som vetter mot söder vilket gör att man kan njuta av solen under stor del av dagen. Härlig utsikt över den grönskande innergården. Plats för bord och stolar.

Sovrum:

Sovrummet är ljust och har plats för både säng och arbetsplats vid behov. Inbyggda garderober längs med ena väggen ger fina förvaringsmöjligheter. Fönster åt två väderstreck gör det till ett trivsamt rum och extra bred dörröppning med skjutdörr ger en luftig känsla.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

532 / LM 1202

Andel i förening:

2.45419 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2015

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 169 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-10-19

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

3 636 kr/år

Övrigt:

2 400 kr/år

Total driftkostnad:

6 036 kr/år

Kommentar:

Driftkostnaderna avser fast kostnad för el (som regleras årsvis) samt det obligatoriska tillägget för bredband och tv.

Förening

Namn:

Brf Käranden 5-9

Organisationsnummer:

769627-5622

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Käranden 5-9 registrerades hos bolagsverket 2014-02-03. Föreningens fastighet byggdes om med två nya våningsplan och består idag av 36 lägenheter. Inflyttning skedde under 2014/2015. Fristående förrådsbyggnader har också uppförts i anslutning till fastigheterna.

Lägenhetsfördelning:
2 rok - 28 st
3 rok - 8 st

Föreningen har två cykelskjul.
Egna tvättmöjligheter finns i varje lägenhet.

Föreningen ingår i en samfällighet som förvaltar, tillsammans med övriga föreningar i området grönskande innergårdar, lekplatser och grillplatser.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Parkeringsplatser finns att hyra för 396 kr/mån, separat kösystem tillämpas. I dagsläget finns lediga platser.
Det finns även avgiftsbelagd besöksparkering utanför huset.

Bredband/TV:

Tv och bredband via Tele2. Kostnad i dagsläget 200 kr/mån som är ett obligatoriskt tillägg som tillkommer på månadsavgiften.

Renoveringar:

2014 Totalrenovering av fastigheten
2020 Hänglås på cykelgrinden monterades
2020 Gödsling sedumtak
2020 Gräsmattan på slänten såddes
2020 Dagvattenledningarna spolades av
2020 Brytskydd monterades på förrådsdörrarna
2020 OVK
2020 Energideklaration utfördes
2021 Loftgångarna tvättades av
2021 Takskydd monterades upp

2022 Föreningen kommer installera fiberoptiskt bredband under året

Planerat underhåll
2024 Fasadtvätt samt se över tappvattenledningar
2026 Översyn fönsterdörrar
2029 Ommålning av trapphuset, se över värmeledningar, byta ut delar av hissarna samt renovera miljöhuset

Ekonomi:

BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen.

Föreningen tar ut överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift samt 1 % av prisbasbeloppet i pantsättningsavgift. Dessa avgifter betalas av köparen.

Övrigt:

Föreningen debiterar varje bostadsrättsinnehavare för elkostnad varje månad som regleras årsvis.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

I månadsavgiften på 3228 kr ingår värme och vatten. Ett obligatorisk tillägg för tv, bredband tillkommer på 200 kr/mån. Man debiteras även en fast kostnad för el som i dagsläget är 300 kr/mån som sen regleras årsvis efter förbrukning. Detta medför att månadavgiften kan variera.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar över ett förråd i anslutande byggnad.

Känd fel och brister:
Märke i golvet i vardagsrummet
Golvvärmen i badrummet

Omgivning

Allmänt om området:

Norra Fäladen är en levande stadsdel med en blandning av friliggande villor, bostadsrätter och hyresrätter. En härlig blandning med människor i alla stadier i livet.

På 1960-talet började området växa fram och har stadigt växt sedan dess, senast med hela Annehemsområdet – vilket fortfarande utvecklas. Nu finns här populära friliggande villor på lugna barnvänliga återvändsgator, men också hyresrätter, studentbostäder och bostadsrätter där såväl studenter som äldre trivs som fisken i vattnet. Bilfria cykelvägar inom Norra Fäladen, men också cykelbana hela vägen till centrum.

Det finns ett flertal förskolor och skolor upp till och med högstadiet. Samtliga nås till utan att behöva korsa någon bilväg, tack vare flera gång- och cykeltunnlar.

Kommunikationerna är mycket goda i form av buss 2 och buss 4 som går med täta turer till centrum och Centralstationen. Även regionsbuss till Malmö samt närhet till motorvägen. Att cykla till Gunnesbos tågstation går också snabbt från Norra Fäladen. All daglig service erbjuds på Fäladstorget, där ni hittar matvarubutik, apotek, två vårdcentraler (den ena med omtyckt BVC) samt pizzeria och kemtvätt. Även ett flertal andra stora matvarubutiker ligger spridda på Norra Fäladen.

Sankt Hans backar lockar till utomhusvistelse året runt, och här finns dessutom en 4-H gård. Motionären spenderar även gärna tid på badhuset Delfinen, där det även finns ett modernt gym. Victoriastadion erbjuder alla tänkbara racket- och bollsporter förutom välutrustad gymanläggning.

Den som läser på LTH eller ekonomicentrum har nära från Norra Fäladen, men även pendlingen till Lasarettet och Ideon är ytterst bekvämt.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.