Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Lund, Norra Fäladen
Jordabalksvägen 61
1 995 000 kr utgångspris
Avgift: 6 754 kr
inkl kabel-tv (grundutbud), bredband, IP-telefoni (fasta avgiften), bostadsrättstillägg - värme & vatten tillkommer med 1 035 kr
Boarea: 102.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 1.2 av 2
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Härlig, ljus hörnlägenhet med stor balkong i söderläge

Välkommen till denna vackra och trivsamma hörnlägenhet i populära HSB Brf Jordabalken. Lägenheten bjuder på en luftig planlösning, kök i vitt, tre fina sovrum, helkaklat badrum, gäst-wc och en stor balkong i skönt söderläge. P-plats/garage kan hyras. Lugnt och barnvänligt område i gröna omgivningar nära butiker, buss, vårdcentral, dagis och skolor. Cykelavstånd till centrum.

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Entré:

Entré med oömt klinkergolv - praktiskt för blöta stövlar, smutsiga tassar och barnvagnar. Under den vitmålade trappan finns plats för mindre garderob eller skåp om man behöver mer plats för förvaring. Ett stort fönster ger fint ljusinsläpp.

Hall ov:

Den stora, möblerbara hallen är lägenhetens hjärta - härifrån når man alla övriga rum inklusive kök och badrum. Väggarna är vita och på golvet ligger ett ljust laminat.

Sovrum 1:

Detta sovrum är ett master bedroom med vita väggar, ljust laminatgolv och en härlig utsikt mot gröna omgivningar. Den rymliga garderoben med skjutdörrar ingår i köpet.

Sovrum 2:

Sovrum som idag används som hemmakontor. Vita väggar, ljust laminatgolv och samma fina utsikt som sovrum 1.

Sovrum 3:

Sovrum med ljusgrå väggar och ljust laminatgolv.

Vardagsrum:

Det ljusa och luftiga vardagsrummet har stora fönsterpartier i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Väggarna är vita och golvet täcks av en ekparkett.

Gäst-wc:

Snyggt, helkaklat gäst-wc med vitt kakel och svart klinkergolv. Utrustat med wc, tvättställskommod och spegel. Renoverat av fackman 2010.

Kök:

Rymligt kök med fönster i två väderstreck och matplats för sex personer framför fönstret. Utrustat med spis med häll och ugn (Electrolux, 2010), fläkt (Fläktwoods, installerad av föreningen 2016), diskmaskin (Bosch, 2010) och fullhöjdskyl och dito frys (Electrolux, 2010).
Arbetsbänkar i laminat och rostfri diskbänk med två hoar. Luckor och lådfronter i vitt (omlackerade 2010) och samma ljusa laminatgolv som i hall och sovrum.

Från köket finns utgång till den stora balkongen i skönt söderläge.

Badrum:

Helkaklat badrum med vitt kakel och svart klinkergolv. Utrustat med wc, tvättställ med underskåp, spegelskåp med belysning, högskåp, elektrisk handdukstork och badkar med takdusch.
Både el och vatten är förberett om man vill installera en egen tvättmaskin. Badrummet är renoverat av fackman 2010 och kvalitetsdokument finns.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

61 (LM 1004)

Andel i årsavgift:

1.20578 %

Andel i förening:

1.20577 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Jordabalken 1

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1991

Fönster:

2 + 1

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk

Energideklaration:

Energiklass: D
Utförd
Datum: 2018-11-06

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

4 800 kr/år

Försäkring:

2 500 kr/år

Total driftkostnad:

7 300 kr/år

Förening

Namn:

HSB Brf Jordabalken i Lund

Organisationsnummer:

716438-9442

E-post adress:

styrelsen@brfjordabalken.nu

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Jordabalken i Lund är en HSB-förening med 97 lägenheter och en gemensamhetslokal. Föreningen består av varierande bebyggelse med två- och femvåningshus, alla byggda 1991. Föreningen äger sin tomt som är belägen på ett barnvänligt och nästintill bilfritt område med gröna innergårdar. Bostäderna är välplanerade och området ramas in av fin natur samtidigt som det ligger endast en kort cykeltur från centrum.

Lägenhetsfördelningen är följande:
2 rok - 35 st
3 rok - 46 st
4 rok - 16 st

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB. HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr per bostadsrättshavare som återfås om man säljer och går ur HSB.

Gemensamhetslokal finns att hyra av medlemmarna. Lokalen är utrustad med kök, porslin, bord och stolar för 30 personer, stereo, wc samt städutrustning. Här hålls alla föreningens stämmor och sammankomster. Vid övriga tidpunkter finns lokalen tillgänglig för uthyrning. Hyresavgiften är 400 kr. En depositionsavgift om 1 500 kr lämnas inför hyrestillfället och återfås när lokalen återlämnats välstädad och i gott skick.

Föreningen har också två områden med odlingslotter för uthyrning. Uthyrningen sker på årsbasis under våren och information går ut till alla medlemmar när det är dags att anmäla intresse. Avgiften är 150 kr per år och odlingslott.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Garage och p-platser finns för uthyrning till medlemmarna. Föreningen har 58 garage och 39 parkeringsplatser.
Garage kostar 350 kr/mån och p-plats kostar 150 kr/mån. Hyrda garage och p-platser följer inte med lägenheten vid överlåtelse utan separata kösystem tillämpas.
Gästparkering, mot avgift, finns vid både den östra och den västra parkeringsplatsen. För gäster som stannar länge finns möjlighet att betala en billigare dygnstaxa.

Bredband/TV:

Kabel-tv via Com Hem ingår i månadsavgiften (grundutbudet) - digital-tv Small-paketet ingår.

Föreningen har en gruppanslutning till Bredbandsbolaget på 100 Mbit/s. Bredband och IP-telefoni (den fasta avgiften) ingår i månadsavgiften till föreningen. Samtalsavgifterna betalar man själv.

Renoveringar:

Se årsredovisningen för utförda underhåll och kommande projekt.

Ekonomi:

Föreningens ekonomi är god och ett kontinuerligt underhåll av byggnader och mark sker. Ingen höjning av månadsavgiften har skett under 2019 och 2020.
Ta gärna del av föreningens ekonomi mer i detalj i bilagd årsredovisning på nätet.

Överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av ett basbelopp (1 183 kr) och pantsättningsavgift tas ut med 1% av ett basbelopp (473 kr).
Överlåtelseavgiften och pantsättningsavgiften betalas av köparen.

Pantsättningsavgift:

473 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har individuell mätning av värme- och vattenförbrukning. Varje lägenhet betalar en avgift baserad på genomsnittlig förbrukning i området och lägenhetens yta. Denna avgift slås ut jämnt över årets månader och debiteras på hyresavin. I slutet av året görs en avräkning mot den verkliga förbrukningen. Eventuellt överskott eller underskott hanteras i samband med april månads hyresavi.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Besök gärna föreningen hemsida: www.hsb.se/skane/brf/jordabalken

Allmänt om lägenheten

I månadsavgiften på 6 754 kronor ingår kabel-tv (grundutbudet), bredband, IP-telefoni (den fasta avgiften) och bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. För värme och vatten tillkommer ett obligatoriskt tillägg om för närvarande 1 035 kronor/månad.
Totalt fasta kostnader till föreningen: 7 789 kronor/månad.

Föreningen har individuell mätning av värme- och vattenförbrukning. Varje lägenhet betalar en avgift baserad på tidigare förbrukning. Denna avgift fördelas jämnt över året och debiteras månadsvis på avgiftsavin. I slutet av året görs an avräkning mot den verkliga förbrukningen. Eventuellt överskott eller underskott hanteras i samband med april månads avi.

Stor balkong om cirka 12 kvm i härligt söderläge och med skön trätrall på golvet. Möblemanget kan köpas separat.

Jordfelsbrytare finns för badrummet.

Ytterdörren är en säkerhetsdörr. Porttelefon finns.

Garderoben i det stora sovrummet ingår i köpet liksom hatthyllan, persienner, gardinstänger och markisen på balkongen. Även högskåpet i badrummet kan lämnas kvar om köparen så önskar.

Garage och parkeringsplats finns att hyra av föreningen (separata köer). Garage kostar 350 kronor/månad och parkeringsplats 150 kronor/månad. Avgiftsbelagd gästparkering.

Reparationsfond finns inte.

Bostadsrättshavaren disponerar ett källarförråd.

Bredband via Bredbandsbolaget (100 Mbit/s) och kabel-tv via Com Hem.

Tvättstugan ligger på entréplanet och är gemensam för fyra lägenheter. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkskåp.

Gemensam gård med cykelförråd, sandlåda och sittplatser. Strax intill huset finns en lekplats och odlingslotter. Barnvänligt område med många grönytor.

Omgivning

Allmänt om området:

Norra Fäladen började bebyggas på 1960-talet och då mest med bostadsrätter. Lite senare startade lägenhetsbygget på Ladugårdsmarken, tätt följt av Annehem med sina friliggande villor. I dessa områden bor det omkring 12 000 personer i dag. Här finns både villor, radhus och lägenheter och en blandning av människor i olika åldrar.

I närområdet finns allt man behöver, t ex matbutiker, restauranger, vårdcentral, bibliotek, dagis och skolor. Det centralt belägna Fäladstorget har en bra mix av butiker och en bit längre bort ligger Lidl och Willys.

På Norra Fäladen finns många grönområden, parker, lekplatser, simhall och 4H-gård. Här har man också nära till populära Victoriastadion där man kan gymma eller spela olika racketsporter.
Närbelägna Sankt Hans backar är ett populärt fritidsområde för hundägare, joggare och flanörer. Under snötäckta vintermånader förvandlas de grönskande backarna till pulka- och skidbackar.

Läget är perfekt nära Ideon-området, Max IV och EES men också nära motorvägar som gör att man snabbt når Malmö - Trelleborg - Helsingborg - Hörby - Kristianstad. Med cykel tar det cirka tio minuter till city och det stora utbudet av restauranger, caféer, butiker och kulturupplevelser. Föredrar man bussen finns det flera avgångar varje timme.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.