Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Lund, Möllevången
Baravägen 9
2 495 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 1 418 kr
inkl värme, kallvatten och grundutbud från ComHem/Tele2. Varmvatten och el debiteras efter användning. Ett obligatoriskt tillägg om 158:-/månad tillkommer för bredband.
Boarea: 51 m2
Rum: 1.5
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
 

Fantastisk lägenhet på 51kvm med magisk uteplats och billig avgift!

Nu finns chansen att förvärva denna fantastiskt fina lägenhet på 51 kvm. På underbart läge invid Sofiaparken och Möllevången, med gångavstånd till centrum. En otroligt välritad planlösning, där varje kvadratmeter är nyttjad till fullo! En lägenhet i absoluta toppskick med en vacker och rymlig uteplats. I en obelånad förening med förmånligt låg avgift. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Kim Nilsson
0708-23 01 12 kim.nilsson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Denna fantastiska markplans lägenhet välkomnar er i en stor och rymlig entré. Gott om plats för att hänga av sig, bland annat i flertal skåp som vi finner till vänster om oss längs väggen. Genomgående ekparkett i hela bostaden tillsammans med släta, vitmålade väggar.

Badrum:

På höger sida finner vi det helkaklade badrum beklätt med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Här finns dusch med vikbara dörrar, handfat, spegelskåp, wc, handukstork samt tvättmaskin och torktumlare. Här finns även golvvärme för ökad komfort.

Kök/vardagsrum:

Går vi vidare in i lägenheten så kommer vi in till vardagsrum och kök som ligger i en härlig öppen planlösning med stora fönsterpartier som bidrar till ett fint ljusinsläpp. Köket ligger i vinkel med gott om arbets- och förvaringsytor. Möjlighet att möblera med matplats och soffhörna efter eget tycke och smak. Här finner vi även utgången till den stora uteplatsen i ett fantastiskt västligt läge. Här finns plats för bord och stolar, odlingslådor och mycket mera. Fantastiskt lyxigt!

Sovrum:

Sovrummet når man från kök/vardagsrum genom en skjutdörr. Genom smarta lösningar har man fått till en ypperlig sovrumslösning där man kan stänga om sig och vara mer privat. Stor nog för en säng, sängbord och förvaringsmöbel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

B12

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i förening:

1.08409 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2008

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 106 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2012-09-28

Förening

Namn:

Brf Safiren i Lund

Organisationsnummer:

769616-5328

E-post adress:

styrelsen@safiren.org

Allmänt om föreningen:

Brf Safiren i Lund är en äkta bostadsrättsföreningen som äger byggnad och mark på fastigheten Landsdomaren 16 i Lund. Föreningen omfattar 64 bostadsrätter och 55 garageplatser, med adress Baravägen 7+9 i Lund. Föreningen har inga lokaler. Byggår är 2008.
Det finns hobbyrum i källaren i båda husen samt även cykelförråd i källaren. En gästlägenheten finns att hyra för ca 300:-/dygn, belägen på bottenvåningen i hus A. Se föreningens hemsida för mer information och bokning.
BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 55 garageplatser i källarplan och ett par MC-platser. Garage kostar 525:-/månad och MC-plats 240:-/månad. Kösystem tillämpas. Det finns även två gästparkeringsplatser. Det finns just nu lediga platser i garaget. Ifall lägenheten som byter ägare har en plats redan får den nya ägaren ta över den platsen. Detta meddelas till föreningens förvaltare i sådana fall.
Det planeras för att under hösten 2022 sättas in laddstolpar för el-bilar. Dessa går att hyra för som en egen p-plats för extra kostnad.

Bredband/TV:

Föreningen har ett kollektivt bredbandsavtal. Alla lägenheter har Gigabit internet i båda riktningar via Riksnet, vilket tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 158:-/månad. ComHem levererar TV och sin bredbandstjänst i fastigheten. Ett grundutbud av TV ingår i avgiften.

Renoveringar:

Sedvanligt underhåll har utförts.
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2036, se senaste årsredovisning för mer information.
Det finns inga större underhåll planerat inom den närmsta tiden.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej.

Ekonomi:

Avgiften höjdes den 1/1 2022 med 5%. Man kommer troligtvis höja avgiften med 5% nästa år, men det är styrelsen som beslutar på årligt budgetmöte.

Köparen betalar överlåtelseavgift om 1208:- och pantsättaren betalar pantsättningsavgift om 483:-/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2022-06-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Omgivning

Allmänt om området:

Grönskande och lugnt bostadsområde beläget i norra Lund med närhet till både natur och Lunds centrum med bland annat domkyrkan, Kulturen och Botaniska trädgården. Mysiga shoppinggator med ett bra utbud av butiker, mysiga restauranger, torghandel, saluhall och övrig service finns på gång- och cykelavstånd. Lunds universitetssjukhus ligger endast en kort promenad bort.

Här trivs alla generationer vilket gör att de boende är en härlig blandning av yngre och äldre personer. Bostäderna består nästan uteslutande av bostadsrätter i flervåningshus byggda mellan 60-talet och 2000-talet. Runt omkring finns gröna omgivningar och mindre parker som gör att boendemiljön förbättras ytterligare.

Alldeles intill ligger det populära strövområdet S:t Hans backar som är välbesökt året runt. På toppen av den största kullen, ca 85 meter över havet, har man bra utsikt över Lundaslätten, Malmö och vid gynnsamma förhållanden även Köpenhamn. Vintertid är kullarna mycket populära som pulkabackar.

Med bil tar man sig smidigt runt i hela Lund och man är snabbt och enkelt ute på motorvägen E22 som tar en norr och söderut. Goda kommunikationer med stadsbuss som avgår med täta avgångar.

På gångavstånd, på andra sidan Norra Ringen ligger Fäladstorget, ett populärt mindre centrum där det bland annat finns en prisbelönt ICA Supermarket samt vårdcentral, apotek m.m. Större matbutiker, såsom Coop Forum, ICA Kvantum och City Gross finns med bil endast 5 minuter iväg. Här finns även blomsterbutiker, bygghandel, inredningsbutik m.m. Med andra ord, allt du behöver finns samlat på en och samma plats.

Många omtyckta förskolor och skolor i närheten vilket är tacksamt för barnfamiljerna. Goda parkeringsmöjligheter då det finns gott om avgiftsbelagda platser samt även möjlighet till att hyra för de boende.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.