Lund, Lund Centrum
Klostergatan 10
13 500 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 6 020 kr
inkl. vatten, värme och bostadsrättstillägg.
Boarea: 169.8 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 5
Våning: 5 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Magisk femrummare mitt i centrala Lund!

På suveränt läge med Lunds kullerstensbelagda gator utanför porten, presenterar vi med glädje denna synnerligen väldisponerade våning om hela 170 kvadratmeter. Här väntar ett hem utöver det vanliga, där ledorden är strålande ljus och underbar volym av sällsynta mått. Interiören är genomgående mycket tilltalande med högkvalitativa materialval i samspel med en charmig planlösning med spännande vinklar och vrår. Våningen stoltserar idag med tre rejäla sovrum, liksom imponerande sällskapsytor i dubbel upplaga med förnämliga fönsterpartier, vacker fiskbensmönstrad parkett, välbevarade stuckaturer och sobra färgval på väggar. Vidare finner vi ett stilfullt och välutrustat badrum i exklusivt utförande samt med integrerad klädvårdsavdelning. Slutligen förser våningen oss med ett smakfullt inrett kök, där varje detalj är noga genomtänkt med stor, social köksö samt plats för större middagsbord. Ett exklusivt hem utöver det vanliga, för dig som älskar att bo med extra guldkant på tillvaron!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Kim Nilsson
0708-23 01 12 kim.nilsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 14 Augusti
14:30 - 15:00
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig
Söndag 28 Augusti
15:00 - 15:30
Kontakta mäklaren för visning
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Redan innanför ytterdörren möts vi av en fantastisk interiör som kommer att spegla hela våningen. Hallen är luftig och rymlig med behagligt ljusinsläpp ifrån den charmerande blå ytterdörrens fönster. Här finns gott om platsbyggd förvaring bakom ljusgrå luckor med läderbeslag och även plats för en extra hallmöbel om man så önskar. Interiören tilltalar med målade, släta väggar i skön grå kulör samt vacker tapet Sandberg som ackompanjeras av en ljus hexagonklinker som elegant övergår till vitpigmenterad ekparkett samt infällda spotlights i tak. Genomgående för våningen är app-systemet Plejd som gör att du kan styra (dimma, tända, släcka lampor med mobil).

Vidare in inviterar en smått storslagen allrumsmiljö i fil med sovrum och ytterligare allrum. Kvadraten här är vida och förser oss med vackra ytskikt med fiskbensmönstrad ekparkett i samspel med väggar i ljusgrått som ackompanjeras av tilltalande William Morris tapet i grönt mönster samt generös förvaring bakom blå subtilt mönstrade skåpsdörrar med mässingsbeslag. De generösa ytorna möjliggör för möblering med såväl soffgrupp som ett par sköna fåtöljer. Ljuset strömmar in från vackert burspråk.

Näst på tur väntar en magnifik sovrumsavdelning som elegant binder samman de båda allrumsmiljöerna. Enhetlig fiskbensmönstrad ekparkett flyter vidare från allrummet och möter här väggar i lugn grön kulör med transparent Sandbergs tapet med skogsmotiv. Här finns utrymme för både dubbelsäng och tillhörande möblemang samt skrivbordshörna intill den ljusbringande fönsterkupan.

Nästa allrumsmiljö på tur erbjuder även detta på hänförande färg- och materialval med fiskbensmönstrad parkett på golv som möter effektfull fondtapet med blommotiv på väggar i grått. Ljusinsläpp får vi via vackert burspråk. Gemensamt för dessa tre rum i fil är vackra fönstervred och hakar samtlugn grön kulör med transparent Sandbergs tapet med skogsmotiv
Kökets öppna planlösning bjuder in till socialt samkväm med hemmets kock, eller varför inte gemensam matlagning? Den stilrena inredningen i grönt och grått matchar stilsäkert våningens övriga inredning samt erbjuder utmärkt förvaring bakom släta luckor i högglans respektive upplysta vitrinskåp. Ovanför de gedigna arbetsytorna i microcement finns hallens återkommande hexagonmönster i form av kakel och marmor i olika nyanser av grått, dessutom lämnar den rostfria maskinparken inget mer att önska. Härlig köksö adderar till känslan av volym och rymd samt än mer förvaring och arbetsyta. På golvet ligger vacker parkett som möter väggar i ljusgrått i kombination med mönstrad fondtapet. Här inryms även ett större matbord intill fönsterpartiet som även förser oss med en delvis glasad dörr ut till njutbar balkong.

Via vackert valv med glasprydd spegeldörr i par når vi ytterligare en av våningens eminenta sovrumsmiljöer. Vitpigmenterad parkett möter väggar i subtilt rosa med effektfull fondtapet och högt ljusbringande fönsterparti. Elegant platsbyggd förvaring omger utrymme för dubbelsäng och gör det såväl estetiskt tilltalande som praktiskt.

Det tredje och sista sovrummet når vi även detta från köket. Detta förser oss med en spännande planlösning med spännande vinklar och vrår. Klassisk ekparkett ackompanjeras av målade väggar i ljusgrön kulörer med vackert transparent skogsmotiv och ljusbringande fönsterparti. Rummets utformning medger möblering med såväl enkelsäng, skrivbord och förvaringsmöbel samt separat plats för läs- och spelhörna om man så önskar.

Våningen avrundas av en elegant inredd badrumsmiljö i samma stilfulla färgsättning som övriga delar av våningen och är inrett med separat dusch, badkar och klädvårdsavdelning. Det är inte utan att man får lite hotellkänsla när man ser de fasta tvålhållarna i duschen.

Kök:

Smakfullt inrett kök (2019) från IKEA med gott om förvaring bakom gröna och grå fronter samt vitrinskåp med belysning, som möter hexagonmönstrat kakel samt marmor i olika nyanser av grått. Den rostfria maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd från Electrolux, diskmaskin från Miele, varmluftsugn med ångfunktion och pyrolys (2021) från Electrolux, induktionshäll från Electrolux samt vägghängd fläkt från Electrolux. Stor köksö med förvaring och arbetsytor i microcement.

Badrum:

Stilrent badrum (2022) uppdelat i tre delar med ljusgrått klinkergolv med golvvärme och delvis kaklade väggar i hexagonmönstrat kakel i grönt på vita samt gröna väggar. Första delen förser oss med dubbla handfat med vit kommod undertill och spegel ovan samt förvaring i väggskåp. Nästa del når vi via praktisk skjutdörr och erbjuder en inredning med ljusgrå klinker på golv som leder halvvägs upp på väggar i grön kulör. Denna del är utrustad med vägghängt wc, handfat, spegel och dusch bakom skjutdörrar i klarglas. Även den tredje delen når vi via praktisk skjutdörr och bjuder in med samma enhetliga klinkergolv i grått som ackompanjeras av hexagonmönstrat kakel i vitt på ljusa väggar. Här finns vägghängt wc, handfat, elektrisk handdukstork och elegant badkar. Här finner vi även en snyggt integrerad klädvårdsavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux samt med bänkskiva och förvaring ovan, bakom luckor i fiskbensmönstrad valnöt.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

1101

Lägenhetsnummer register:

1402

Andel i årsavgift:

8.36989 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Gråbröder 17

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1909

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 142 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 111 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-03-31

Förening

Namn:

BRF Klostergatan 10

Organisationsnummer:

769619-0847

Allmänt om föreningen:

Brf Klostergatan 10 uppfyller kraven för en äkta bostadsrättsförening men är i dagsläget klassad som en oäkta bostadsrättsförening. Ärendet ligger hos Skatteverket och väntar på beslut därifrån. Vid eventuella frågor vänligen kontakta styrelsen.

I föreningen finns 11 lägenheter, varav 1 upplåts med hyresrätt. Det finns även 6 hyresrättslokaler.
Föreningen bildades 2017 (äger marken).

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 17 parkeringsplatser. En parkeringsplats tillhör varje lägenhet till en kostnad om 450 kr/månad.

Bredband/TV:

Varje medlem tecknar eget abonnemang för TV och bredband.

Renoveringar:

2022 byttes el-stammar.
2020 drogs fiber in i huset.
2020 ombyggnation av kontor till två nya lägenheter i B-huset inkl. stambyte.
2020 omvandling av affärslokal till ny hyreslägenhet.
2020 mindre utbyggnad av befintlig affärslokal.
2020 asbestsanering källare inkl. rör.
2020 markarbete innergård.
2019 dränering av gård och källare.
2019 ombyggnad och renovering av butikslokal.
2018 hissrenovering.
2021 asbestsanering källare inkl. rör.
2021 ombyggnation av lokaler till två nya bostadsrätter.
2021 ombyggnad och sammanslagning av kontor och tidigare hyreslägenhet till en ny lägenhet.
2021 stambyte i hus A.

Planerat underhåll:

2022 byggnation av nytt sophus.

Föreningen avser även att genomföra balkongrenovering, stora ombyggnationer av lokaler till lägenheter och omgestaltning av halva gården. I dagsläget är inga vidare beslut tagna kring detta.

Föreningen följer en underhållsplan från 2016 som sträcker sig fram till 2027.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen godkänner delat ägande. Den som bor bör dock äga en viss procent.

Ekonomi:

Enligt styrelsens beslut sänktes årsavgifterna 2020-06-01 med 2,70%.

I dagsläget finns ingen planerad avgiftshöjning.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-04-12. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Säljare informerar om att all el i lägenheten byttes ut 2019.

Enligt information från säljare ingår garderober i köpet.

Bostadsinnehavaren disponerar tre förråd som man enkelt når vi dörren i köket.

Hissen stanna en trappa från lägenheten.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Andelstal: 0,1070150%. Andel av årsavgift: 8,36989%. Andelsprocent: 8,36989%. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Lunds stadskärna präglas av en spännande historia och inte minst charm med sina mysiga kullerstensgator, färgglada gatuhus och torg. Gatubilden är medeltida, med gator och promenadstråk som myllrar fram i olika riktningar mellan de många torgen. Stadskärnan huserar många olika slags butiker, restauranger och parker och är det naturliga valet för dig som vill ha nära till det mesta.
I centrum bor du huvudsakligen i lägenhet men det finns också många mindre och större gatuhus. I direkt anslutning till den sydöstra stadskärnan ligger populära och lugna bostadsområden där bebyggelsen främst består av vackra och påkostade villor från 1870-1950-talet. Väl tilltagna tomter med inspirerande trädgårdar är en vanlig syn här. Här ligger några av de bäst betalda objekten i Lund. Här står många spekulanter i kö när ett objekt väl kommer ut på marknaden.
Många sköna parker ligger centralt i Lund. Stadsparken är hem åt muséer och är bland annat känd för sitt Valborgsfirande. Botaniska Trädgården är en oas för dig som söker avkoppling eller inspiration med sina många och varierande växter och härliga café. Över staden vakar ständigt domkyrkan, som fortfarande är den dominerande byggnaden i centrala Lund.
Torghandeln är livlig och ett lika naturligt som populärt inslag i staden. Clemenstorget och Mårtenstorget fortsätter den flera hundra år gamla traditionen med köpmän som erbjuder hantverk, matupplevelser och mycket mer. Torghandeln har även inspirerat många gatuloppisar, där privatpersoner säljer och fyndar allt mellan himmel och jord i en romantisk inramning.
Centrum har som sig bör ett stort och brett utbud av shopping. Här finns allt från välkända kedjor till unikt hantverk och mode i små personliga butiker. Köpcentrumet Nova Lund finns inom räckhåll för dig som vill ta del av ett ännu större utbud. Kommunikationerna är goda med täta stadsbussar och gångavstånd till centralstationen för vidare resor i alla riktningar. Kanske går färden till närliggande Köpenhamn?
Det är närheten till det stora utbudet av nöjesliv, närservice och restauranger i kombination med flera hundra år gamla pittoreska gathus och grönskande parker som lockar till ett liv i Lunds stadskärna. Universitetet sätter såklart sin prägel på området och livar upp staden under terminerna. Många tycker att lärosätet skänker en helt egen, unik atmosfär till den lärda staden med vackra byggnader och skön studentsång.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.