Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Lund, Centrum
Svanegatan 7A
2 975 000 kr utgångspris
Avgift: 2 675 kr
inkl. värme, vatten, fasta avgiften el, bredband, kabel-tv och bostadsrättstillägget
Boarea: 50 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 5 Med ingång från innergården bor ni tryggt på första våningen med den gröna oasen lättillgänglig.
Hiss: Nej
 

Central lägenhet med en lättillgänglig och fantastiskt grön innergård!

På Svanegatan 7A väntar nu denna ljusa och charmiga lägenhet på sin nya ägare. Bostaden har en genomgående ljus färgsättning som ger dig goda förutsättningar att inreda helt efter eget tycke och smak. Här möts vi av stora vackra fönster med djupa fönsternischer och längs med golven löper ett fint furugolv förutom i sovrummet där golvet pryds av ekparkett. Lägenheten är registrerad som en etta men används idag som en tvåa där vi har öppet mellan kök och vardagsrum. Samtidigt som vardagsrummet övergår i kök får vi här ändå en tydlig uppdelning där köket bjuder på gott om förvaring och arbetsytor. Sovrummet är strategiskt placerad mot innergården och här finns både en walk in closet men också plats för ett litet hemmakontor, perfekt för dig som studerar eller arbetar hemifrån. Badrummet är praktiskt med kaklade väggar och klinker och hallen är i perfekt balans i sin storlek med generös öppen förvaring men här finns också möjlighet att sätta upp skjutdörrsgarderob för sluten förvaring. Känner du för en stunds avkoppling i solen så finns här en ljuvlig grönskande innergård som inbjuder till lugn och ro. Välkommen med din intresseanmälan!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Ingrid Ankarcrona
0735-19 78 44 ingrid.ankarcrona@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkomnande hall med generösa ytor där vi har gott om plats för avhängning, men här finns också utrymme för att montera skjutdörrsgarderober om så önskas. Golvet pryds utav ett furugolv som bryter av fint till de ljust målade väggarna.

Sovrum:

Sovrummet är strategiskt placerad mot föreningens innergård och här får vi plats med dubbelsäng med tillhörande möblemang. I anslutning till sovrummet har vi en walk in closet och ytan utanför kan man med fördel använda som studiehörna eller kontor. Sovrummet har stora vackra fönster med djupa fönsternischer, vitmålade väggar och på golvet vilar en ekparkett.

Badrum:

I badrummet ligger det ett grått klinkergolv och väggarna är kaklade. Här finns plats för egen TM/TT om så önskas, men det är ej förberett för det i dagsläget. Tvättstugan finns i samma trappuppgång en trappa ned.
Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp med extra belysning samt dusch med frostad glasvägg.

Vardagsrum:

Vardagsrum och kök i öppen planlösning mot varandra men där köksön ändå får skärma av. Här ligger det ett ljust furugolv, väggarna är målade och här har vi stora fönsterpartier, med djupa fönsternischer som är belägna mot innergården.

Kök:

I köket löper samma furugolv som vardagsrummet in och även här är det ljust målade väggar. Här finns gott om förvaringsmöjligheter samt bra arbetsyta. Köket är utrustat med ugn med keramikhäll (Cylinda), fläkt (Futurum), diskmaskin (Whirlpool) samt kyl/frys (Fagor Elegance).

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

7

Lägenhetsnummer register:

1003

Andel i årsavgift:

1.43096 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Gyllenkrok 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1910

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX och Mekanisk frånluft

Ventilationsbesiktning:

Utförd 2018-10-14

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 130 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-10-14

Förening

Namn:

BRF Gyllenallén I Lund

Organisationsnummer:

716439-6926

Allmänt om föreningen:

Föreningens egendom omfattar fastigheten Gyllenkrok 1 i Lunds kommun med adresserna Gyllenkroks allé 1, Svanegatan 7A och Svanegatan 7B. Föreningens fastighet består av 39 st lägenheter. Fastigheten är uppförd 1910.

Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang som föreningen står för. Den enskilde medlemmen betalar endast för sin elförbrukning som debiteras med månadsavgiften en gång/kvartal.

Föreningen har två tvättstugor som man når via innergården ner till källaren. I respektive tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp.

Till varje lägenhet finns det ett källarförråd.

Föreningen har en mysig innergård med fina utemöbler under sommaren.

Fullvärdeförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har inga egna parkeringsplatser.

Bredband/TV:

Bredband via Bahnhof med hastighet 1000/1000. Ingår i avgiften.
Kabel-tv via Tele2. Grundutbud ingår i avgiften.

Renoveringar:

2007 - Trapphus. Byte samtliga låscylindrar. Renovering av hiss. Vind - Nytt förråd 7A. Porttelefoner.
2007-2008
2008 - Dränering & inst. av pump.
2008-2009 - Terrass. Ventilationsfläktar & sugdon.
2009 - Byte av termostater. Målning portaler.
2010 - Kakling av delar av källaren. Installation ljusrelä i tvättstugor. Tvätt av fasad. Målning portaler. Flytt av dörr till hisschakt. Inköp av ny torktumlare.
2011-2013 - Inköp tvättmaskin. Inköp mangel.
2011-2015 - Delar av plåttak bytt och omputsade fogar. Ny puts trappnedgångar. Ny puts utmed burspråk Svanegatan, Gyllenkrok.
2012 - Blästring och målning franska balkonger. Värmeslinga hängränna Svanegatan 7A. Underhåll målning balkonger mot gården.
2013 - Ommålning av blyglasfönster i 7B. Stamspolning genomförd. Obligatorisk ventilationskontroll
OVK genomförd. Byte av fönster i lokalen. Kabeltv installerat.
2014 - Rensning av ventilationskanaler. Rökluckor samtliga trappuppgångar. Lagning av puts och ommålning av torn. Lagning och målning av fasad samt portinfattning.
2014-2016 - Renovering av källaren.
2015-2016 - Ommålning av taket.
2016 - Uppfräschning av tvättstugorna. Nya torkskåp. Automatisk dörröppnare. Uppfräschning av gården. Bredband. Renovering av källaren.
2016-2017 - Ommålning av taket.
2017 - Ommålning av tak. Montering av postboxar i
trappuppgångarna.
2018 - Värmesystem - Underhåll och byte av ventiler samt
injustering av värmesystemet. Installation av elkabel i hängränna. Belysning hiss 7B. Tre nya torkskåp installerade.
2019 - Byte av takfläkt 7B
2020 - Gemensamt elavtal med IDM.
2021 - Utbyte av automatisk dörröppnare till port 7A. OVK besiktning. Automatisk dörröppnare till
cykelkällare installerad. Byte av takfläkt G1. Två nya torkskåp installerade.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp (1208 betalas av köparen).
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp (483 kr/pant).

Enligt kontakt med styrelsen 2022-08-04 så meddelade de att till följd av inflationen så kan det komma att bli en avgiftshöjning, men i dagsläget är inget beslut fattat.

Lån/m²: 2 779 kr

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Allmänt om lägenheten

Bostaden är registrerad som 1 rok i föreningens register.

Uppgifter om andelstal enligt föreningens förvaltare SBC. Andelstal: 0,0161. Andel årsavgift: 1,43096%. Andel insats har ej specificerats av föreningen.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar över ett förråd som är beläget i källaren.

Omgivning

Allmänt om området:

Lunds stadskärna präglas av en spännande historia och inte minst charm med sina mysiga kullerstensgator, färgglada gatuhus och torg. Gatubilden är medeltida, med gator och promenadstråk som myllrar fram i olika riktningar mellan de många torgen. Stadskärnan huserar många olika slags butiker, restauranger och parker och är det naturliga valet för dig som vill ha nära till det mesta.

I centrum bor du huvudsakligen i lägenhet men det finns också många mindre och större gatuhus. I direkt anslutning till den sydöstra stadskärnan ligger populära och lugna bostadsområden där bebyggelsen främst består av vackra och påkostade villor från 1870-1950-talet. Väl tilltagna tomter med inspirerande trädgårdar är en vanlig syn här. Här ligger några av de bäst betalda objekten i Lund. Här står många spekulanter i kö när ett objekt väl kommer ut på marknaden.

Många sköna parker ligger centralt i Lund. Stadsparken är hem åt muséer och är bland annat känd för sitt Valborgsfirande. Botaniska Trädgården är en oas för dig som söker avkoppling eller inspiration med sina många och varierande växter och härliga café. Över staden vakar ständigt domkyrkan, som fortfarande är den dominerande byggnaden i centrala Lund.

Torghandeln är livlig och ett lika naturligt som populärt inslag i staden. Clemenstorget och Mårtenstorget fortsätter den flera hundra år gamla traditionen med köpmän som erbjuder hantverk, matupplevelser och mycket mer. Torghandeln har även inspirerat många gatuloppisar, där privatpersoner säljer och fyndar allt mellan himmel och jord i en romantisk inramning.

Centrum har som sig bör ett stort och brett utbud av shopping. Här finns allt från välkända kedjor till unikt hantverk och mode i små personliga butiker. Köpcentrumet Nova Lund finns inom räckhåll för dig som vill ta del av ett ännu större utbud. Kommunikationerna är goda med täta stadsbussar och gångavstånd till centralstationen för vidare resor i alla riktningar. Kanske går färden till närliggande Köpenhamn?

Det är närheten till det stora utbudet av nöjesliv, närservice och restauranger i kombination med flera hundra år gamla pittoreska gathus och grönskande parker som lockar till ett liv i Lunds stadskärna. Universitetet sätter såklart sin prägel på området och livar upp staden under terminerna. Många tycker att lärosätet skänker en helt egen, unik atmosfär till den lärda staden med vackra byggnader och skön studentsång.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.