Lund, Centrum
Sankt månsgatan 11C
2 895 000 kr utgångspris
Avgift: 4 261 kr
inkl värme, vatten, tv och bredband
Boarea: 68 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 3
Hiss: Ja Hiss från markplan
Balkong: Ja
 

Renoveringsobjekt med balkong på lugn och central adress med hiss

Lägenhet med renoveringsbehov på stark central adress finns nu till försäljning. Rymlig tvårummare på totalt 68 kvm belägen högst upp i huset på våning tre med hiss från markplan. Här bor man i en välskött förening på ett lugnt och centralt läge med närhet till all tänkbar service och härliga stadsparken som närmsta granne. En fin möjlighet för dig som vill skapa ditt eget drömboende. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Johanna Jönsson
0768-92 74 35 johanna.jonsson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
10:30 - 11:00
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Via hiss från markplan kommer vi högst upp i huset till tredje våningen där lägenheten ligger. En hall välkomnar oss in och här finns plats för avhängning och praktisk förvaringsmöjligheter finns i rejäl klädkammare intill hallen. Parkett på golvet och tapetserade väggar.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är väl tilltaget med plats för både soffgrupp och matplats. Fönster med fin utsikt över takåsarna och den lugna innergården. För de som önskar finns här möjlighet att skapa ett extra litet rum vid behov. Parkett och tapetserade väggar.

Badrum:

Badrum i originalutförande med plastmatta på golvet tillsammans vitkaklade väggar. Här finns badkar, wc och handfat.

Kök:

Stort kök i original som erbjuder gott om förvaringsutrymme och arbetsyta samt en bra matplats. Parkett och tapetserade väggar.

Sovrum:

Sovrum i bra storlek med plats för säng och tillhörande förvaringsmöbler. Parkett och tapetserade väggar. I rummet finns utgång till den inglasade balkongen som har plats för bord och stolar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

68/ LM 1202

Andel i årsavgift:

0.81283 %

Andel i förening:

0.80441 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1985

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 123 kWh/m²/år
Utförd

Förening

Namn:

HSB Brf Billegården

Organisationsnummer:

716407-1982

E-post adress:

styrelsen@billegarden.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen bildades 1985 i samband med byggnationen samma år på fastigheten Billegården 52 som föreningen innehar med äganderätt. Fastighetens adresser är Sankt Månsgatan 1-17 i Lund. Föreningen förvaltar totalt 102 st lägenheten med bostadsrätt samt 54 st garageplatser.

Föreningen har en härlig gemenskap och har ett ständigt fokus på förbättringsåtgärder. Gemensamhetsytor som tillhandahålls av föreningen är tvättstuga, lekplats, cykelrum, parkeringsplats och en trevlig och välskött innergård.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Lägenhetsfördelning:
2 rok - 16 st
3 rok - 64 st
4 rok - 14 st
5 rok - 8 st

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen har ett par tvättstugor och varje tvättstuga innehåller 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Maskinerna i tvättstugorna byttes ut för ett par år sedan.

Boende på Billegården har utan kostnad, tillgång till en mycket bra samlingslokal perfekt för festliga tillställningar belägen i huset på
Sankt Månsgatan 15. Festlokalen renoveras förnärvarande. Föreningen har även en grönskande, lugn och skön innergård.

I källaren under Sankt Månsgatan 7 finns cykelförråd för vinterförvaring.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller 54 stycken garageplatser för ca 500 kr/månad. Kösystem tillämpas, i dagsläget är det ca 2 års kötid.
Gästparkering finns 3 stycken utanför fastigheten varav två stycken 5 timmars parkeringar och en 1 timmes parkering.
Det råder boendeparkering på gatorna i området eller kan man hyra månadskort i P-huset Färgaren inom gångavstånd.

Bredband/TV:

TV via Tele2, basutbud och bredband samt IP telefoni via Telenor ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

Genomförda renoveringar:
2021 OVK
2021 Hissrenovering
2018 Hissrenovering
2017 Fasadtvätt
2016 Nytt torkskåp och värmepump i tvättstuga 1
2016 Installation av nya vindsfläktar
2015 OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2014 Ventilbyten i vissa hissar
2013 Underhållsspolning av avloppsrören i alla lägenheter
2013 Renovering av tvättstugor
2011 Byte filter till fläktar
2010 Bytt ut avloppsrör under hus 11 och 17
2007 Spolning av rörledningar

Kommande och pågående renoveringar:
Kommande tvåårsperiod kommer de återstående 5 hissarna renoveras.
Passage och bokningssystem kommer uppgraderats och utökats 2022-2023.

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen som löper 60 år framåt.

Ekonomi:

Den upprättade budgeten visar inget höjningsbehov utav årsavgiften och styrelsen lämnar årsavgiften oförändrad för 2021.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
En överlåtelseavgift tas ut om 1207 kr (2,5% av ett prisbasbelopp). Vid belåning av lägenheten tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant, (1% av ett prisbasbelopp).

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr för första året debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av säljaren

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg vilket innebär att detta tillägg inte behövs i den egna hemförsäkringen.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.
Se vidare information på föreningens hemsida:
www.hsb.se/skane/brf/billegarden-i-lund/

Allmänt om lägenheten

Bostadsrättsföreningen kräver individuellt medlemskap i HSB föreningen.

Lägenheten disponerar två källarförråd.

Säljaren är ett dödsbo.
Lägenheten är i behov av total renovering.
Ugnslampan är ej fungerande.
Flertalet persienner är ej fungerande.
Fönster i vardagsrum, punktering på isolering. Skall bytas av föreningen framöver.

Omgivning

Allmänt om området:

Lunds stadskärna präglas av en spännande historia och inte minst charm med sina mysiga kullerstensgator, färgglada gatuhus och torg. Gatubilden är medeltida, med gator och promenadstråk som myllrar fram i olika riktningar mellan de många torgen. Stadskärnan huserar många olika slags butiker, restauranger och parker och är det naturliga valet för dig som vill ha nära till det mesta.

I centrum bor du huvudsakligen i lägenhet men det finns också många mindre och större gatuhus. I direkt anslutning till den sydöstra stadskärnan ligger populära och lugna bostadsområden där bebyggelsen främst består av vackra och påkostade villor från 1870-1950-talet. Väl tilltagna tomter med inspirerande trädgårdar är en vanlig syn här. Här ligger några av de bäst betalda objekten i Lund. Här står många spekulanter i kö när ett objekt väl kommer ut på marknaden.

Många sköna parker ligger centralt i Lund. Stadsparken är hem åt muséer och är bland annat känd för sitt Valborgsfirande. Botaniska Trädgården är en oas för dig som söker avkoppling eller inspiration med sina många och varierande växter och härliga café. Över staden vakar ständigt domkyrkan, som fortfarande är den dominerande byggnaden i centrala Lund.

Torghandeln är livlig och ett lika naturligt som populärt inslag i staden. Clemenstorget och Mårtenstorget fortsätter den flera hundra år gamla traditionen med köpmän som erbjuder hantverk, matupplevelser och mycket mer. Torghandeln har även inspirerat många gatuloppisar, där privatpersoner säljer och fyndar allt mellan himmel och jord i en romantisk inramning.

Centrum har som sig bör ett stort och brett utbud av shopping. Här finns allt från välkända kedjor till unikt hantverk och mode i små personliga butiker. Köpcentrumet Nova Lund finns inom räckhåll för dig som vill ta del av ett ännu större utbud. Kommunikationerna är goda med täta stadsbussar och gångavstånd till centralstationen för vidare resor i alla riktningar. Kanske går färden till närliggande Köpenhamn?

Det är närheten till det stora utbudet av nöjesliv, närservice och restauranger i kombination med flera hundra år gamla pittoreska gathus och grönskande parker som lockar till ett liv i Lunds stadskärna. Universitetet sätter såklart sin prägel på området och livar upp staden under terminerna. Många tycker att lärosätet skänker en helt egen, unik atmosfär till den lärda staden med vackra byggnader och skön studentsång.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.