Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Lund, Centrum
Bankgatan 9B
2 900 000 kr som utgångsbud
Avgift: 2 834 kr
ink. Värme, vatten, bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för bredband 155kr/mån är inräknat.
Boarea: 50 m2
areakälla: säljarens information
Rum: 2
Våning: 1 av 4 En trappa upp från markplan.
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Nyrenoverad genomgående tvåa på oslagbart läge med låg avgift och balkong i västligt läge!

På Bankgatan har ni chansen att bo i en nyrenoverad generös genomgående lägenhet på Lunds bästa adress! Gatan är lugn med optimala förbindelser, trots att läget är mitt i smeten. Här finns Lunds hela nöjes-, kultur- och shoppingutbud på gångavstånd. För pendlaren är Centralstationen bara några minuters promenad bort, och det är enkelt att ta sig till såväl Universitet som LTH på cykel. Inte nog med det så har föreningen en stor takterrass för optimal livskvalité.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Kim Nilsson
0708-23 01 12 kim.nilsson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall/entre:

Via en trappa upp från markplan kommer vi till en fantastiskt nyrenoverad lägenhet. Här möts vi av en välkomnande entré med garderob bakom dörr till höger och bra med plats att göra sig hemmastadd. Genomgående för lägenheten är dess ljust målade väggar. Under fötterna vilar det nyslipade fiskbensparkett som lockar en vidare in i hemmet. Från hallen når man lägenhetens alla rum och bland annat en mindre förvaringskammare rakt fram ifrån ytterdörren till vänster om badrummet.

Vardagsrum:

En liten bit in öppnar det stora vardagsrummet upp sig genom ett fint valv. Ett generöst ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna med såväl burspråk som utgång till den härliga balkongen skänker en rymd och elegans till rummet. Här möblerar vi enkelt med soffgrupp, fåtöljer och matbord efter tycke och smak. På golvet vilar nyslipat fiskbensparkett och väggarna är vackert vitmålade.

Badrum:

Härnäst på tur är lägenhetens helkaklade badrum. Det har ljusa väggar med mörka detaljer och ett vackert mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustad med en splittrans ny duschkabin med vacker blandare och duschmunstycke i mattsvart, wc, stor glas vask samt spegelskåp med spotlights.

Kök:

Ifrån hallen når vi det helt nyrenoverade köket. Här finns gott om förvaring bakom beigea köksluckor. Vitt kakel pryder väggen ovanför den ljusa arbetsbänken i laminat. Fint ljusinsläpp från det stora fönstret. Under fötterna finner vi ett laminatgolv med rutmönster.
Den maskinella utrustningen består av delad kyl/frys, induktionshäll, fläkt, diskmaskin från Ikea - allt nytt 2022. Samt ugn och mikro från Siemens.

Sovrum:

Härnäst kommer lägenhetens sovrum där ett nytt fräscht parkettgolv möter nymålade vita väggar. Här finns utrymme för säng, nattduksbord men även byrå eller skrivbord om så önskas. Praktisk garderob ger en dold förvaring. Även detta rum har ett stort härligt fönster för bra ljusinsläpp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Efter ök / ok med snabbt

Lägenhetsnummer förening:

18-924-1-3-1

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

4.76905 %

Andel i förening:

4.76905 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1942

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Förening

Namn:

Brf Toppen

Organisationsnummer:

745000-1065

Allmänt om föreningen:

Bostadsföreningens byggnader uppfördes år 1942 på fastigheten Toppen 9 som föreningen innehar med äganderätt. Fastighetens adress är Bankgatan 9A och 9B i Lund. Huset består föreningen av 19 lägenheter samt 3 stycken parkeringsplatser. Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av HSB.

Det finns en takterrass som är öppen för alla boende att utnyttja.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 3 stycken parkeringsplatser som får utnyttjas av medlemmar och om medlemmarna får besök. Dessa får inte utnyttjas som permanent parkering.
I närheten ligger parkeringshuset Dammgården med möjlighet för långtidsparkering.

Bredband/TV:

Bredband via Bredbandsbolaget, hastighet 100/100 Mbit. I månadsavgiften tillkommer 155 kr/månad för bredband.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2021 - Föreningen har infört digitalt bokningssystem för tvättstugan och takterrassen
2021 - Cykelställ har bytts ut
2021 - Renoverat takterrassen (byggt nytt trädäck och inhandlat ny grill och loungemöbler)
2017 - Fasadrenovering av gatusida med om-putsning (tidigare utförd 2010)
2017 - Utbyte av tvättmaskiner (fabrikat Miele)
2016 - Nytt plåttak mot gårdssida
2016 - Nyinstallation av fastighetsbelysning med energibesparande led-
Lamparmaturer
2016 - Om-dränering/isolering av källaryttervägg mot gårdssida
2015 - Nya porttelefoner
2010 - Om-fogning av tegelfasader på gatusidor
2010 - Renovering av balkonger
2004 - Byte av vatten- och avloppstammar
2004 - Renovering av badrum

Planerade renoveringar:
2022 - Takbesiktning utförs.
Man kommer också att inspektera samtliga lägenheters ventilation under 2022 för att se om det behövs några åtgärder.
Renovering av avloppsrör i källaren under 2022. (berör bara de som bor på grundplan) och koppla om dessa till huvudstammen som alla andra lägenheters avlopp leder till.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Avgiften höjdes senast årsskiftet 2021/2022 med 3%. Föreningen har inga beslutade avgiftsändringar i dagsläget (kontrollerat 2022-08-02).

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Giltighetstiden har gått ut för föreningens energideklaration, därför finns det ingen sådan att tillgå. Föreningen har i dagsläget inte planerat när en ny kommer att utföras.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-08-02. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar över ett källarförråd och ett vindsförråd.
Fantastisk Takterrass med möbler och grillmöjligheter.

Lägenhetsknutna avgifter/månad:
årsavgift bostad -1810kr
internetuppkoppling - 155
diverse tillägg städning - 200kr
diverse tillägg - 200kr
Bränsleavgift - 649kr
Summa: 2834kr/månaden

Omgivning

Allmänt om området:

Lunds stadskärna präglas av en spännande historia och inte minst charm med sina mysiga kullerstensgator, färgglada gatuhus och torg. Gatubilden är medeltida, med gator och promenadstråk som myllrar fram i olika riktningar mellan de många torgen. Stadskärnan huserar många olika slags butiker, restauranger och parker och är det naturliga valet för dig som vill ha nära till det mesta.

I centrum bor du huvudsakligen i lägenhet men det finns också många mindre och större gatuhus. I direkt anslutning till den sydöstra stadskärnan ligger populära och lugna bostadsområden där bebyggelsen främst består av vackra och påkostade villor från 1870-1950-talet. Väl tilltagna tomter med inspirerande trädgårdar är en vanlig syn här. Här ligger några av de bäst betalda objekten i Lund. Här står många spekulanter i kö när ett objekt väl kommer ut på marknaden.

Många sköna parker ligger centralt i Lund. Stadsparken är hem åt muséer och är bland annat känd för sitt Valborgsfirande. Botaniska Trädgården är en oas för dig som söker avkoppling eller inspiration med sina många och varierande växter och härliga café. Över staden vakar ständigt domkyrkan, som fortfarande är den dominerande byggnaden i centrala Lund.

Torghandeln är livlig och ett lika naturligt som populärt inslag i staden. Clemenstorget och Mårtenstorget fortsätter den flera hundra år gamla traditionen med köpmän som erbjuder hantverk, matupplevelser och mycket mer. Torghandeln har även inspirerat många gatuloppisar, där privatpersoner säljer och fyndar allt mellan himmel och jord i en romantisk inramning.

Centrum har som sig bör ett stort och brett utbud av shopping. Här finns allt från välkända kedjor till unikt hantverk och mode i små personliga butiker. Köpcentrumet Nova Lund finns inom räckhåll för dig som vill ta del av ett ännu större utbud. Kommunikationerna är goda med täta stadsbussar och gångavstånd till centralstationen för vidare resor i alla riktningar. Kanske går färden till närliggande Köpenhamn?

Det är närheten till det stora utbudet av nöjesliv, närservice och restauranger i kombination med flera hundra år gamla pittoreska gathus och grönskande parker som lockar till ett liv i Lunds stadskärna. Universitetet sätter såklart sin prägel på området och livar upp staden under terminerna. Många tycker att lärosätet skänker en helt egen, unik atmosfär till den lärda staden med vackra byggnader och skön studentsång.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.