Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Lund, Centrum
Arkivgatan 24B
3 175 000 kr utgångspris
Avgift: 4 246 kr
I avgiften ingår värme, vatten samt grundutbud kabel-TV.
Boarea: 69.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Rymlig pärla med perfekt läge - Lunds innerstad!

Denna härliga lägenhet finner vi mitt i Lunds stadskärna med flertalet marknadsplatser nära till hands såsom Clemenstorget och Mårtenstorget där torghandel fortsatt pågår i enlighet med över hundra år gamla traditioner. Trendiga restauranger tätt inpå och fantastisk grönska i form av exempelvis Botaniska trädgården samt promenadstråk bland pittoreska och charmiga gathus gör denna lägenhet extra attraktiv. När vi kommer in i lägenheten möts vi av genomgående ljus interiör och stilrena parkettgolv samt stora välplanerade fönsterpartier som ger ett stämningsfullt ljus i hela lägenheten. Vardagsrummet är med sina generösa kvadrat luftigt och enkelt att inreda med både soffgrupp samt matplats. Från vardagsrummet kommer vi ut till lägenhetens njutbara balkong som bjuder på vyer med grönska som förgyller stunderna man spenderar här. När vi kommer in i köket möts vi av charmig inredning såsom skåpsluckor i ljust trä och mörkgrå klinker på golv samt stänkskydd i vitt, svart och grått kakel. Det finns även utrymme för en mindre matplats för två eller övrigt möblemang. Denna tilltalande trerummare med två sovrum vill du helt enkelt inte missa. Välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Ingrid Ankarcrona
0735-19 78 44 ingrid.ankarcrona@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen presenteras med ljus interiör och klassik parkett på golv med bra ytor för diverse möblemang såsom spegel och hyllor.

Badrum:

Hemmets badrum med helkaklat utförande i klassiskt vitt och grå klinker på golv erbjuder inte bara de sedvanliga dusch, wc och handfat - utan här finns även tvättmaskin/torktumlare, torkställ och skåp för förvaring. Med välplacerade spotlights ovanför och under skåp ges rummet ett härligt ljus.

Vardagsrum:

Vardagsrummet bjuder in med stilsäker parkett på golv och vita släta väggar. En fondvägg med enkel vit/svart tapet vid rummets nuvarande designerade matplats bryter av på ett tilltalande vis. Generösa kvadrat gör så att det finns bra med plats för soffgrupp och övrigt möblemang, såsom exempelvis matplats. Vid rummets stora fönsterpartier som ger salen rikligt med ljus, finner vi även utgången mot lägenhetens mysiga balkong som erbjuder fina gröna vyer att beskåda.

Kök:

Från vardagsrummet och genom lägenhetens hall finner vi hemmets hjärta, köket. Med interiör i ljust trä kombinerat med vita väggar varvat med stänkskydd i vitt, svart och grått kakel samt klinkergolv i aningen mörkare grått är detta ett rum man gärna spenderar lite extra tid i. Finns även utrymme för en matplats för två - perfekt för obligatoriska date-nights! Den maskinella utrustningen består av inbyggd kyl, frys, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin och fläkt.

Sovrum:

Lägenhetens första sovrum har himmelsblå väggar och vackert parkettgolv. Två större fönsterpartier ger rummet ett härligt ljust intryck som verkar i perfekt symbios med väggarnas blå färg. Rummets storlek gör det lätt att möblera med dubbelsäng och övrigt möblemang. Det finns dessutom ett utrymme som i dagsläget nyttjas för en större garderob.

Sovrum:

Nu till lägenhetens sovrum i storleken större där rummets interiör består av ljust latte färgade väggar med golv i ljus ton samt integrerad garderob. Detta rymliga sovrum har två fönsterpartier för härligt ljusinsläpp och kan utan problem inredas med dubbelsäng och flertalet möbleringsalternativ. En extra bonus är att det finns en avdelning som är avskärmad från resten av rummet, i dagsläget används detta som en läshörna inrett med fåtölj och mindre möblemang.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

6

Lägenhetsnummer register:

1102

Andel i årsavgift:

7.96154 %

Andel i förening:

7.96154 %

Inre reparationsfond:

1920 kr

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Gylleholm 8

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1955

Energideklaration:

Utförd: Ej utförd

Förening

Namn:

Brf Arkivet

Organisationsnummer:

745000-0893

E-post adress:

julia@backlund.se

Allmänt om föreningen:

Brf Arkivet är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 13 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Ekonomisk förvaltning sköts av föreningen & HSB.

Föreningen bildades i samband med byggnationen 1955 (äger marken).

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns tre garageplatser som kan hyras till en kostnad om 408 kr/månad. Det finns även fyra parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 204 kr/månad.
Kösystem tillämpas.

Bredband/TV:

Bredband - Fiber är indraget till varje lägenhet och anslutning finns till Lunds öppna stadsnät med möjlighet till internetabonnemang med bredband 100Mbit/s, IP-telefoni och Kabel-TV om man önskar. Detta ingår inte i månadsavgiften.

TV - Ansluten till kabelnät. Grundutbud (svt, tv4) - Detta ingår i månadsavgiften. För att kunna se fler kanaler behövs avtal med Boxer eller kabel-TV via fibern.

Renoveringar:

1999/2000 Anslutning till fjärrvärme.
2000 Byte tappvattenledningar.
2010 Balkongerna målade.
2011 Nya fönster och balkongdörrar.
2011 Nytt taktegel, stuprör och takrännor.
2012/2013 Anslutning till Lunds Stadsnät.
2013 Byte till nya avloppsstammar.
2015 Byte till säkerhetsdörrar.
2018 Renovering av ventilationssystemet - OVK besiktning, rensning av ventilationskanaler, ventilationssystemet byte av fläkt + don, byte av tvättmaskin
2019 Byte av avfuktare i torkrum, inhandling av nya trädgårdsmöbler, byte av kodlås.
2020 Målning av trapphus samt trappräcke har gjorts, planering av ommålning exteriört (källarfönster, garageportar), planerad tilläggsisolering av garagetak.
2021 fräschades parkeringsyta upp
2022 nya garageportar.

Planerade renoveringar:
Beslut gällande kommande renoveringar kommer att tas under hösten. Exempel på åtgärder som kan komma att genomföras de närmsta åren är omdragning av el i trapphuset, besiktning och ommålning av balkonger.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen godkänner delat ägande

Gårdsplats:

Gemensam innergård med trevliga planteringar, trädgårdsmöbler och grillplats.

Ekonomi:

I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

En överlåtelseavgift tas ut om 600 kr. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

600 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-09-06 via mail. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Energideklarationen är äldre än vad lagen stipulerar.
Säljare informerar om att mikrovågsugn, samtliga gardiner och gardinstänger samt tvätt/tork ingår i köpet.
Förrådsutrymmen: Vind och källare.

Omgivning

Allmänt om området:

Lunds stadskärna präglas av en spännande historia och inte minst charm med sina mysiga kullerstensgator, färgglada gatuhus och torg. Gatubilden är medeltida, med gator och promenadstråk som myllrar fram i olika riktningar mellan de många torgen. Stadskärnan huserar många olika slags butiker, restauranger och parker och är det naturliga valet för dig som vill ha nära till det mesta.

I centrum bor du huvudsakligen i lägenhet men det finns också många mindre och större gatuhus. I direkt anslutning till den sydöstra stadskärnan ligger populära och lugna bostadsområden där bebyggelsen främst består av vackra och påkostade villor från 1870-1950-talet. Väl tilltagna tomter med inspirerande trädgårdar är en vanlig syn här. Här ligger några av de bäst betalda objekten i Lund. Här står många spekulanter i kö när ett objekt väl kommer ut på marknaden.

Många sköna parker ligger centralt i Lund. Stadsparken är hem åt muséer och är bland annat känd för sitt Valborgsfirande. Botaniska Trädgården är en oas för dig som söker avkoppling eller inspiration med sina många och varierande växter och härliga café. Över staden vakar ständigt domkyrkan, som fortfarande är den dominerande byggnaden i centrala Lund.

Torghandeln är livlig och ett lika naturligt som populärt inslag i staden. Clemenstorget och Mårtenstorget fortsätter den flera hundra år gamla traditionen med köpmän som erbjuder hantverk, matupplevelser och mycket mer. Torghandeln har även inspirerat många gatuloppisar, där privatpersoner säljer och fyndar allt mellan himmel och jord i en romantisk inramning.

Centrum har som sig bör ett stort och brett utbud av shopping. Här finns allt från välkända kedjor till unikt hantverk och mode i små personliga butiker. Köpcentrumet Nova Lund finns inom räckhåll för dig som vill ta del av ett ännu större utbud. Kommunikationerna är goda med täta stadsbussar och gångavstånd till centralstationen för vidare resor i alla riktningar. Kanske går färden till närliggande Köpenhamn?

Det är närheten till det stora utbudet av nöjesliv, närservice och restauranger i kombination med flera hundra år gamla pittoreska gathus och grönskande parker som lockar till ett liv i Lunds stadskärna. Universitetet sätter såklart sin prägel på området och livar upp staden under terminerna. Många tycker att lärosätet skänker en helt egen, unik atmosfär till den lärda staden med vackra byggnader och skön studentsång.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.