Lund, Centrum
Revingegatan 13A
2 795 000 kr som utgångsbud
Avgift: 3 570 kr
inkl. vatten & värme.
Boarea: 58.9 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 4 Våning 1 enligt lägenhetsförteckningen.
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Ljus tvåa med balkong i centrala Lund!

Nu finns chansen att förvärva denna trevliga och välplanerade lägenhet på två rum och kök. Här erbjuds stort ljusinsläpp från fönster, helkaklat badrum och ett kök med plats för matbord. Sovrummet har gott om förvaringsmöjligheter och vardagsrummet har nyslipad fiskbensparkett och utgång till en solig balkong i västligt läge.
Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Kim Nilsson
0708-23 01 12 kim.nilsson@vaningen.se

Visningar.

Måndag 22 Augusti
18:00 - 18:30
Bokad visning - anmäl dig via bokningslänk
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Via en trappa upp från markplan kommer vi till denna fina lägenhet där vi möts av en välkomnande entré med plats att hänga av sig i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Genomgående för lägenheten är dess ljust målade väggar. Hallen har grått klinkergolv som är både praktiskt och snyggt. En bit in i hallen övergår golvet till parkettgolv.

Kök:

Ifrån hallen når vi köket på höger sida. Här finns gott om förvaring bakom vita köksluckor. Vitt kakel pryder väggen ovanför arbetsbänken av ek. Golvet i köket har likadant klinkergolv i grått som i hallen. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn med spisplattor från Husqvarna med fläkt ovanför och diskmaskin från Electrolux inköpt 2020. Köket har plats för matbord och ett stort fönster skänker gott om ljusinsläpp.

Sovrum:

Härnäst kommer lägenhetens sovrum med likadant parkettgolv som i hallen. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng, nattduksbord men även byrå eller skrivbord om så önskas. Praktisk inbyggd garderob med spegelinfattning ger en dold förvaring.

Badrum:

Bredvid sovrummet finner vi ett helkaklat badrum. Det har ljusa väggar och ett golv med mörka detaljer. Badrummet är utrustad med dusch, wc, kommod samt spegelskåp.

Vardagsrum:

Vi lockas vidare till det generösa vardagsrummet med gott om plats för nära och kära. Här möblerar vi gärna med soffgrupp, fåtöljer och matbord efter tycke och smak. Rummet fylls av ett fantastiskt ljusinsläppet från det stora fönsterparti, som ger en härlig känsla av rymd. På golvet vilar ett nyslipat fiskbensparkett och väggarna är vitmålade. Härifrån når vi dessutom balkongen i västligt läge med mycket sol!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

1103

Andel i årsavgift:

4.26254 %

Andel i förening:

4.26254 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1953

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Frånluftsventilation

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 121 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2021-10-08

Förening

Namn:

Brf Adolfsborg

Organisationsnummer:

745000-0737

Kontaktperson:

Gitta Rettig Ruuth

Kontakttelefon:

046131743

Allmänt om föreningen:

BRF Adolfsborg är en äkta bostadsrättsförening i Centrala staden, Lund som äger 1 fastighet med 22 bostadsrättslägenheter på adresserna Flormansgatan 7, Revingegatan 13A, och Revingegatan 13B.
Föreningen äger fastigheten LUND APELN 14

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Parkering / garage: 10 parkeringsplatser tillhör föreningen. 250 kr/mån. Kösystem (finns lediga platser för tillfället 19/4-22). På gatan gäller boendeparkering.

Bredband/TV:

Kabeltv via ComHem ingår. Bredband tecknas på egen hand.

Renoveringar:

2004 Elen
2006 Taket, villan
2009 Vattenledningar + relining. Radiator ventiler, injustering värme, Byte av värmeväxlare, villan
2010 Taket, Revingegatan, Målning trapphuset, målning fasad ost.
2011 Ny centralfläkt + nya ventilationsdon, Villafönster, isolerglas
2012 Villafönster, målning
2013 Renovering entréer, Revingegatan
2014 Betongrenovering, putsning o målning balkonger, Putsning o målning av fasaden väst, syd o nord. Byte av undercentral, Revingegatan
2015 Nya grusytor
2016 Nya tvättmaskiner, Omfogning av skorsten, villan
2017 Nya portkodsapparater, Radonmätning
2017 Spolning av samtliga avloppsledningar Planerade renoveringar (kontrollerat 2018-10-30):
Under andra kvartalet
2019 planeras relining av samlingsledningen (avloppstammarna). Installation av säkerhetsdörrar diskuteras, tidpunkten ej klar.
2020 Utstockning av vägg på insidan av lgh 18 samt lagning av fasad på utsidan.
anrättande av ny underhållsplan i samarbete med SBC.
2021 Installation av säkerhetsdörr.

Planerat underhåll:
Lagning av östra fasaden samt målning av taksprång runtom fastigheten. Målning och lackering av ytterdörrar entrén A och B.
Fönsterbyte.
Dränering om ca 8 år.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minst 10%.

Ekonomi:

Eventuellt väntas en avgiftshöjning efter fönsterbyte någon gång under senhösten. Men inget som är beslutat 19/4-22

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av säljaren

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Innan medlemskap godkännes vill bostadsrättsföreningen träffa den nya köparen personligen. Man informerar då om föreningen och visar runt i huset.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening och säljare. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd.

Säljaren låter hälsa att duschdörrar kärvar en aning.

Omgivning

Allmänt om området:

Lunds stadskärna präglas av en spännande historia och inte minst charm med sina mysiga kullerstensgator, färgglada gatuhus och torg. Gatubilden är medeltida, med gator och promenadstråk som myllrar fram i olika riktningar mellan de många torgen. Stadskärnan huserar många olika slags butiker, restauranger och parker och är det naturliga valet för dig som vill ha nära till det mesta.

I centrum bor du huvudsakligen i lägenhet men det finns också många mindre och större gatuhus. I direkt anslutning till den sydöstra stadskärnan ligger populära och lugna bostadsområden där bebyggelsen främst består av vackra och påkostade villor från 1870-1950-talet. Väl tilltagna tomter med inspirerande trädgårdar är en vanlig syn här. Här ligger några av de bäst betalda objekten i Lund. Här står många spekulanter i kö när ett objekt väl kommer ut på marknaden.

Många sköna parker ligger centralt i Lund. Stadsparken är hem åt muséer och är bland annat känd för sitt Valborgsfirande. Botaniska Trädgården är en oas för dig som söker avkoppling eller inspiration med sina många och varierande växter och härliga café. Över staden vakar ständigt domkyrkan, som fortfarande är den dominerande byggnaden i centrala Lund.

Torghandeln är livlig och ett lika naturligt som populärt inslag i staden. Clemenstorget och Mårtenstorget fortsätter den flera hundra år gamla traditionen med köpmän som erbjuder hantverk, matupplevelser och mycket mer. Torghandeln har även inspirerat många gatuloppisar, där privatpersoner säljer och fyndar allt mellan himmel och jord i en romantisk inramning.

Centrum har som sig bör ett stort och brett utbud av shopping. Här finns allt från välkända kedjor till unikt hantverk och mode i små personliga butiker. Köpcentrumet Nova Lund finns inom räckhåll för dig som vill ta del av ett ännu större utbud. Kommunikationerna är goda med täta stadsbussar och gångavstånd till centralstationen för vidare resor i alla riktningar. Kanske går färden till närliggande Köpenhamn?

Det är närheten till det stora utbudet av nöjesliv, närservice och restauranger i kombination med flera hundra år gamla pittoreska gathus och grönskande parker som lockar till ett liv i Lunds stadskärna. Universitetet sätter såklart sin prägel på området och livar upp staden under terminerna. Många tycker att lärosätet skänker en helt egen, unik atmosfär till den lärda staden med vackra byggnader och skön studentsång.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.