Lund, Centrum
Sölvegatan 8A
3 795 000 kr utgångspris
Avgift: 4 459 kr
inkl. värme, VA, sophantering & trappstädning. Huset har indragen fiber och kabel-tv via Telenor ( ingår ej i avgiften )
Boarea: 69.5 m2
areakälla: föreningens information
Biarea: 22 m2
Rum: 3
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
 

Bo vackert i centrala Lund!

På en av Lunds bästa adresser hittar ni denna härliga 3a på 69,5kvm + loft om 22kvm. Från vardagsrummet skymtar den gröna allén som ger Sölvegatan dess fantastiska karaktär. Du välkomnas in av en bra hall med gott om förvaring i garderober med spegelskjutdörrar. Här tillåts du njuta av ordentliga sociala ytor med den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Vardagsrummet är stort och rymmer matsalsmöbel, soffmöblemang samt läshörna. Sovrummet på lägenhetens första våning är ljust och takfönstren är försedda med mörkläggningsgardiner. Badrummet är väl tilltaget och här finns egen tvätt/tork. En vacker spiraltrappa tar oss upp till loftet om 22kvm. Här kan kommande köpare inreda ett stort masterbedroom eller varför inte kontor kombinerat med gästrum? Utanför pulserar Lunds sociala liv med nära till centrums restauranger och många grönområdet i närområdet! Välkomna på vising!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Ingrid Ankarcrona
0735-19 78 44 ingrid.ankarcrona@vaningen.se

Visningar.

Tisdag 4 Oktober
17:00 - 17:30
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Söndag 9 Oktober
11:30 - 12:00
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Öppen, praktisk och ljus hall där känslan av rymd infinner sig med öppet blickfång mot kök och vardagsrum. I direkt anslutning till höger står tre platsbyggda garderober med spegelpartier som tar hand om allehanda förvaring och på vänster sida hänger en hatthylla för avhängning. Golvet är klätt med tåligt klinker som enhetligt och elegant även övergår till köksdelen.

Kök:

Modernt och socialt kök med öppen anslutning till matplats och vardagsrum. Den välplanerade interiören erbjuder såväl praktiskt förvaring som gott om arbetsyta.
Stommen består av ljusgrå skåpsluckor med diskreta beslag. Arbetsbänken är en slipad och oljad ekskiva.
Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt och kyl/frys.

Vardagsrum/matplats:

Från hall och kök övergår klinkergolvet till varm och behaglig parkett. Lägenhetens alla väggar och tak är enhetligt vitmålade vilket skapar en fin och enhetlig bas. Vardagsrummet känns luftigt och otroligt ljust, en mycket fin detalj är takfönstren som skapar fina kupor längs med snedväggen. En ytterligare fin detalj är de synliga takbjälkar som sätter en extra prägel och som avslöjar detaljer från det tidigare vindsutrymmet.
Här erbjuds gott om plats för såväl ett större matbord som stor soffgrupp och läshörna.

Badrum:

Ett oväntat stort och behagligt badrum där vitkaklade väggar snyggt bryts av med grönmelerat klinkergolv. Skön temperatur från golvvärme och handdukstork. I ena hörnet, diskret bakom murstocken gömmer sig toaletten och i andra hörnet en stor duschörna med vikbara duschväggar.
Här finns även en kombinerad tvätt & torktumlare installerad samt en snygg kommod med spegelskåp och infällda ljusspottar.

Sovrum 1:

I anslutning från hallen finner vi det ena sovrummet. Här återfinns de fina takstolarna och likaså de takfönster som erbjuder insynsskyddad och himmelsk utsikt.

Sovrum 2/loft:

Via den vackra spiraltrappan från hallen tar vi oss upp till den 22 kvm (golvyta) stora loftvåningen. Här uppe överraskas man av lugnet, ljuset och även rymden. Detta utrymme kan inredas både som sovrum eller som ett avskilt arbetsrum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

109

Lägenhetsnummer register:

1201

Andel i förening:

9.61 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1886

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

7 500 kr/år

Försäkring:

1 008 kr/år

Total driftkostnad:

8 508 kr/år

Kommentar:

Uppskattning av kostnader utifrån säljarens uppgifter.

Förening

Namn:

BRF Professorstaden

Organisationsnummer:

769606-6476

E-post adress:

stagus@hotmail.com

Allmänt om föreningen:

Välskött och trivsam bostadsrättsförening som består av 9 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen bildades år 2001 och har sedan bildandet genomfört en rad olika renoveringar för att bibehålla en så välmående standard av detta vackra 1800-tals hus.

Avgiftsförändringar:
Föreningen har inga planerade avgiftsjusteringar ( 2/5-2021)

Bredband & TV:
Kabel-tv och bredband Fiber via Telenor. Tecknas separat och ingår ej i avgiften.

Parkering:
Föreningen tillhandahåller några parkeringsplatser som det i dagsläget är kö till. Enligt uppgift från kontakt i styrelsen går det eventuellt att ordna med parkering i närområdet. Är detta av intresse så kontakta mäklaren för mer information. I övrigt är det relativt lätt att få plats på gatuparkeringar utanför.

Ägande:
Föreningen tillåter delat ägande under förutsättning att den boende ska vara med och äga lägenheten.

Övrigt:
Föreningen har inhyrd personal för trappstädning.
Föreningen tar inte ut någon pant- eller överlåtelseavgift.
Föreningen har en gemensam trädgård.
I källaren finns ett förråd till varje lägenhet som lägenhetsinnehavaren får disponera.

Bredband/TV:

Kabel-tv & fiber bredband är indraget via Telenor

Renoveringar:

Denna lägenhet byggdes i samband med ombyggnationen av vindsutrymmet 1999-2001.
Stambyte år 2000
Nydragen el år 2000
Takrenovering år 2000
Omfogning på delar av fasad år 2018
Nya takfönster år 2018
Spolning av stammarna år 2020

Kommande underhåll:
I underhållsplanen finns det utbyte av säkerhetsdörrar på tredje våningen nästa år samt restaurering av porten.
Lite längre fram förbereder vi oss för en takrenovering som en förväntat åtgärd, annars är det frågan om löpande underhåll.

Allmänt om lägenheten

I detta charmiga flerbostadshus från sent 1800-tal utförde man åren 1999-2001 en stor renovering där vindsutrymmet bland annat fick en rejäl, men omsorgsfull ombyggnation. Man skapade då fem lägenheter som idag besitter en charmig twist av både gamla och moderna inslag.
Denna lägenhet som nu erbjuds till försäljning är ljus och mycket trivsam tvårummare med en större loftvåning vilket gör den till en trea.
De moderna materialen är tidlösa och lika så färgerna, dessa går fint ihop med de rustika inslag som tydligt karakteriserar vindsutrymme med snedtak och synliga takbjälkar.
Att planlösningen erbjuder såväl öppna och sociala ytor som avskilda och rofyllda är helt optimalt.
Bostadsrättsföreningen är en mindre och personlig förening med 9 st lägenheter, alla som bostadsrätter vilket utgör en äkta bostadsrättsförening. Känslan av att bo "villaliv" avspeglas i den intima och otroligt välskötta trädgård som enbart föreningens medlemmar får nyttja.
Här erbjuds ett lugnt och charmigt boende mitt i centrala Lund.

Omgivning

Allmänt om området:

Lunds stadskärna präglas av en spännande historia och inte minst charm med sina mysiga kullerstensgator, färgglada gatuhus och torg. Gatubilden är medeltida, med gator och promenadstråk som myllrar fram i olika riktningar mellan de många torgen. Stadskärnan huserar många olika slags butiker, restauranger och parker och är det naturliga valet för dig som vill ha nära till det mesta.

I centrum bor du huvudsakligen i lägenhet men det finns också många mindre och större gatuhus. I direkt anslutning till den sydöstra stadskärnan ligger populära och lugna bostadsområden där bebyggelsen främst består av vackra och påkostade villor från 1870-1950-talet. Väl tilltagna tomter med inspirerande trädgårdar är en vanlig syn här. Här ligger några av de bäst betalda objekten i Lund. Här står många spekulanter i kö när ett objekt väl kommer ut på marknaden.

Många sköna parker ligger centralt i Lund. Stadsparken är hem åt muséer och är bland annat känd för sitt Valborgsfirande. Botaniska Trädgården är en oas för dig som söker avkoppling eller inspiration med sina många och varierande växter och härliga café. Över staden vakar ständigt domkyrkan, som fortfarande är den dominerande byggnaden i centrala Lund.

Torghandeln är livlig och ett lika naturligt som populärt inslag i staden. Clemenstorget och Mårtenstorget fortsätter den flera hundra år gamla traditionen med köpmän som erbjuder hantverk, matupplevelser och mycket mer. Torghandeln har även inspirerat många gatuloppisar, där privatpersoner säljer och fyndar allt mellan himmel och jord i en romantisk inramning.

Centrum har som sig bör ett stort och brett utbud av shopping. Här finns allt från välkända kedjor till unikt hantverk och mode i små personliga butiker. Köpcentrumet Nova Lund finns inom räckhåll för dig som vill ta del av ett ännu större utbud. Kommunikationerna är goda med täta stadsbussar och gångavstånd till centralstationen för vidare resor i alla riktningar. Kanske går färden till närliggande Köpenhamn?

Det är närheten till det stora utbudet av nöjesliv, närservice och restauranger i kombination med flera hundra år gamla pittoreska gathus och grönskande parker som lockar till ett liv i Lunds stadskärna. Universitetet sätter såklart sin prägel på området och livar upp staden under terminerna. Många tycker att lärosätet skänker en helt egen, unik atmosfär till den lärda staden med vackra byggnader och skön studentsång.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.