Lund, Brunnshög
Ringtonsgränden 2
5 895 000 kr som utgångspris
Avgift: 7 197 kr
inkl. värme, brf-tilläggsförsäkring och sopor. Obligatoriska tillägg för el, varm- och kallvatten tillkommer efter faktisk förbrukning. Ett obligatoriskt tillägg för medlemskap i bilpool tillkommer om 141 kr/månad.
Boarea: 118 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Nyproducerad bostad fördelad på tre magiska plan med jacuzzi och egen takterrass!

Välkomna till detta spektakulära radhus som höjer sig över mängden, signerad arkitekten Cord Siegel! Här har det med stor finess och fingertoppskänsla skapats ett riktigt drömhem i naturliga material och genomtänkta kulörer som tilltalar även den mest kräsne. Hemmet är fördelat över tre plan med både balkong och lyxig takterrass med egen jacuzzi. Invändigt är det lätt att trivas med inbjudande sällskapsytor som består av kök i mörkgrått och vardagsrum i en semiöppen planlösning. Generöst ljusinsläpp kommer från genomgående fönster i tre väderstreck som i kombination med det eminenta gavelläget inger en känsla av fantastisk rymd. Addera därtill i dagsläget tre sovrum, två helkaklade badrumsmiljöer, varav en med integrerad tvättmaskin och ytterligare ett allrum högst upp med utgång till den njutbara takterrassen. Föreningens gemensamma och insynsskyddade gård erbjuder ljuvliga ytor med lummig växtlighet och lekplats. Detta unika hem fortsätter bjuda på unika attribut såsom gemensam naturpool med gemensam bastu i direkt anslutning samt en gemensam jacuzzi på våning 9 för alla medlemmar att nyttja. Bostaden är belägen med närhet till garage och god kommunikation med bil såväl som kommunaltrafik och spårvagn. Precis runt hörnet finner vi både restauranger och mataffärer. Drömhem på drömläge!

Ansvarig mäklare.

Teamchef & Reg. fastighetsmäklare Sofi Fridolf
0722-24 46 16 sofi.fridolf@vaningen.se

Visningar.

Söndag 9 Oktober
12:00 - 12:30
Premiärvisning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Måndag 10 Oktober
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi tar hissen från markplan upp till andra våningen och via loftgången når vi hemmets entrédörr. Innanför möts vi av en ljus och välkomnande hall med plats för skor och avhängning av ytterkläderna samt praktisk förvaring i två skjutdörrsgarderober. Ljusinsläppet är rikligt med helglasad terrassdörr ut mot loftgången. Väggarna är klassiskt vitmålade i samspel med råa betongväggar och synligt betongbjälklag i tak samt vacker ljuspigmenterad parkett på golv, vilket är en kombination som genomsyrar hela bostaden.

Kök:

Vidare in väntar en elegant köksmiljö från Puustelli, där släta luckor i mörkgrått samspelar med mörk bänkskiva med infälld diskho. De kvalitativa vitvarorna från Bosch består av integrerad diskmaskin, integrerad kyl och frys i full höjd, infälld spishäll, inbyggnadsugn och fläkt. På golvet ligger enhetlig parkett som möter väggar i vitt med fondvägg i betong. Här får enkelt ett större matbord plats intill ett generöst ljusbringande fönsterparti med utgång till loftgång.

Vardagsrum:

I vardagsrummet lockar generösa kvadrat som med lätthet inrymmer såväl soffgrupp som två sköna fåtöljer. Ljuset strömmar in från fönster i två väderstreck som ackompanjeras av fönsterbänkar i betong. På golvet ligger klassisk vitpigmenterad parkett i samspel med målade väggar i vitt och synliga betongväggar samt synligt betongbjälklag i tak.

Badrum:

Entréplanets badrum är i helkaklat utförande med keramiska plattor i grått på golv med golvvärme och vitt kakel på väggar. Detta ackompanjeras av synligt betongbjälklag i tak och ett ljusbringande vädringsfönster. Inredningen förser oss med handfat med vit kommod, wc, badrumsskåp med spegel, handdukstork och dusch med duschvägg i klarglas. Här finns även en smart integrerad klädvårdsavdelning som utrustats med tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

Sovrum 1:

En vacker trappa av furu leder oss upp till hemmets andra våning där tre sovrum finns placerade. På golvet ligger enhetlig parkett i kombination med väggar i vitt och rå betong. Det första sovrummet som är öppet mot hall bjuder in med rymliga ytor som förser oss med enhetliga ytskikt generösa fönsterpartier som ackompanjeras av helglasad terrassdörr ut mot den njutbara balkongen i soligt söderläge. I dagsläget nyttjas detta rum som mastersovrum men kan så klart även med fördel inredas som vardagsrum, då möbleringsalternativen här är flera.

Sovrum 2:

Även det andra sovrummet är av bra storlek och erbjuder plats för säng och tillhörande möblemang, där förvaringen optimeras i platsbyggda garderober. Vitpigmenterad parkett på golv i kombination med målade väggar i vitt och rå betongväggar samt synligt betongbjälklag i tak ackompanjeras av ljusbringande fönsterpartier i två väderstreck med fönsterbänkar i betong och helglasad terrassdörr.

Sovrum 3:

Bostadens tredje sovrum bjuder in med samma enhetliga ytskikt och med generöst ljusbringande fönsterparti i form av takfönster. Här ryms med lätthet både enkelsäng och skrivbord.

Badrum vån 2:

Ovanvåningens badrum är i helkaklat utförande med keramiska plattor i ljusblått på golv och vitt kakel på väggar samt ljusbringande vädringsfönster. En stilren inredning förser oss med handfat, wc, badrumsskåp med spegel, handdukstork och dusch.

Allrum vån 3:

Ytterligare en trappa upp väntar ett härligt ljust allrum. Ett perfekt extrarum i mer privat anda, eller en möjlig plats för hemmakontoret. På golvet ligger samma vackra parkett som på övriga plan och väggarna är målade i vitt med inslag av rå betong och snedtak med synligt betongbjälklag samt flertalet takfönster och fransk balkong i söderläge. Som pricken över i:et når vi hemmets magnifika terrass, som signeras egen Jacuzzi för extra guldkant på tillvaron (jacuzzi är inte på plats i dagsläget).

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

27

Lägenhetsnummer register:

1113

Andel i förening:

2.145 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Skymningen 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Förening

Namn:

Brf Det goda vattnet

Organisationsnummer:

769638-1024

Allmänt om föreningen:

Brf Det goda vattnet är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 61 lägenheter, varav 49 är lägenheter och 6 staplade radhus. Samtliga upplåts med bostadsrätt. Huset är ritat av Cord Siegel. Projektet Det Goda Vattnet är en del av området Södra Brunnshög i norra Lund som växer upp kring forskningsanläggningarna ESS och Max IV. Det ligger granne med Gryningsparken och ett stenkast från den nybyggda spårvägen med närhet till snabbuss, E22 och cykelvägar till både Malmö och Lund. Lund C är bara 15 minuter bort på cykel!

Föreningen bildades 2019 (äger marken).

Individuella mätare för kall- och varmvatten samt el finns i lägenheterna. Detta faktureras i förväg enligt schablon, med senare justering efter uppmätt förbrukning.

Solcellsanläggning finns på tak för produktion av el till naturpool, spabad och övrig fastighetsel.
Avfall: Sopsug på samfälligheten.

SBC är föreningens ekonomiska förvaltare.

I föreningen finns en gästlägenhet och cykelgarage. Tillgång till bilpool finns med obligatorisk fast avgift om 160 kr/månad som tillkommer på månadsavgiften, sedan rörlig avgift vid användning av bil. Även tillgång till cykelpool med lådcyklar och vikcyklar. Bokningssystem via föreningen.

På nionde våningen finns en gemensam badbalkong med spabad. I trapphuset finns en wc/dusch som man har tillgång till när man badar.

Enligt plan ska det så småningom erbjudas paketutlämning invid postboxarna till föreningens medlemmar.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Norr om huset finns ett LKPs parkeringshus Aurora där man kan hyra parkeringstillstånd.
Hur fungerar parkeringen?
Leta efter skyltar där det står ”Månadskort gäller”.
Om du har ett digitalt månadstillstånd i ett parkeringshus parkerar du på de öppna avdelningarna enligt skyltning. Du behöver inga taggar utan du har tillgång till anläggningen under dagen – under natten stängs och låses parkeringshusen. Skulle du behöva komma in i parkeringshuset under dess stängda timmar kan porten öppnas av ett vaktbolag mot en avgift.
Digitalt månadskort kan köpas till en kostnad om 850 kr/månad.
se gärna LKP:s hemsida: https://lkpab.se/hyra-p-plats/digitalt-manadstillstand/

Bredband/TV:

Fiber finns. Bostadsrättsinnehavaren bekostar själv eget abonnemang för TV/bredband.

Renoveringar:

Då huset är nybyggt finns inga planerade renoveringar.

Gårdsplats:

Till fastigheten hör en lummig och grön innergård med varierande växtlighet för alla årstider och med planteringslådor samt med lekplats. Ett härligt naturpoolsområde finns med vattenväxter av olika slag och med tillgång till föreningens gemensamma bastu. Naturpoolen kommer renas på naturlig väg av växter och sandfilter, helt utan klor. Innergården är fortfarande under uppbyggnad och beräknas vara klar i november 2022.

Ekonomi:

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar enligt samtal med SBC.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är kontrollerade med Brf Det goda vattnets ekonomiska förvaltare SBC 2022-09-26. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera dessa uppgifter innan ett köp.

Allmänt om lägenheten

Läs gärna mer på: https://detgodavattnet.nu/

Om lägenheten:
Enligt föreningens lägenhetsförteckning upplåts bostaden som 4 rum och kök. Enligt nuvarande planlösning nyttjas bostaden som 5 rum och kök.
Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare SBC. Ospecificerad andel i förening: 2,145 %. Andel insats och andel av årsavgift har ej specificerats av föreningen.
Förråd finns i bostaden, placerat under trappen på entréplan.
Bostaden är nyproduktion och har en garantitid på fem år.
Jacuzzi samt staket på plan 3 (takterrassen) är inte på plats på grund av förseningar från byggherren. Beräknad leveranstid ca 2 månader.

Avgiften:
Angiven avgift är inklusive värme, brf-tilläggsförsäkring och sopor. Individuella mätare för kall- och varmvatten samt el finns i lägenheterna. Detta faktureras i förväg enligt schablon, med senare justering efter uppmätt förbrukning. Bostadsrättshavaren tecknar eget avtal om bredband/IP telefoni alternativt så tecknar föreningen ett gemensamt avtal som tilläggsfaktureras per lägenhet.
Ett obligatoriskt tillägg för medlemskap i bilpool tillkommer om 141 kr/månad.
Brf-tilläggsförsäkring specificeras som ett obligatoriskt tillägg om 35 kr/månad på avgiftsavin men är inkluderad i angiven avgift.

Drift:
Vatten/avlopp: Fastigheten är ansluten till det kommunala nätet. Förbrukning av varm- och kallvatten mäts individuellt och debiteras utifrån verklig förbrukning.
El: Förbrukning av hushållsel mäts individuellt och debiteras utifrån verklig förbrukning.
Värme: Lägenheterna är anslutna till Kraftringens fjärrvärmenät. Uppvärmning via vattenburen värme från husets fjärrvärmeväxlare till radiatorerna i lägenheterna. Badrummen är utrustade med elansluten konfortgolvvärme som regleras med en termostat placerad på väggen. Handdukstorken i badrummet är elansluten. Golvvärme och handukstork belastar hushållselen.
Ventilation: Varje lägenhet har sitt eget ventilationsaggregat (i köksfläkten) som sköter till- och frånluft i lägenheten. Ventilationssystemet är ett FTX-system. Ventilationsaggregaten återvinner värmen i frånluften och vid behov kan det även förvärma tilluften. Bostadsrättsinnehavare byter ventilationsfilter en gång per år, föreningen tillhandahåller filter.

Omgivning

Allmänt om området:

Expansivt område i Östra Lund som med sitt strategiska läge lockar många bostadsköpare. Här får man på betryggande avstånd från innerstadens trafik och buller en lummig och trivsam boendemiljö. Närhet till bland annat Ideon Science Park, Lunds universitet, Lunds Tekniska högskola och många världsledande kunskapsorienterade företag. I området finner man både förskolor och skolor vilket gör området än mer välkomnande för barnfamiljerna. Här bor du på en plats med bra framtidsutsikter nära både natur, stad och bra kommunikationer. Ett attraktivt område för många bostadsköpare runt om i världen.

Kommunikationerna i området är goda. Med närhet till motorvägen, E22:an, kan man på ett snabbt och smidigt sätt ta sig till andra delar av Skåne. Kollektivtrafiken är också bra med både stadsbusslinjer och regionbussar som går i området. I cykelstaden Lund kan du också med lätthet utnyttja de många cykelvägar som länkar området till stadens övriga delar.

De vardagliga bestyren underlättas med Ica på ett par minuters avstånd. Valmöjligheter finns då även Coop, Willys och Lidl ligger i närheten.

Bor man i området så är en av fördelarna just närheten till naturen. Naturreservatet Kungsmarken som ligger i området, mellan Lund och Södra Sandby erbjuder vacker natur. För den golfintresserade finner man intill Kungsmarken en av Sveriges anrikaste golfbanor. Även i Södra Sandby finner man vackert naturområde där man kan njuta av Skrylle naturreservat.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.