Lund, Aromalund
Prins Augusts gata 20
6 300 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 7 039 kr
exklusive värme, vatten och hushållsel. Kallvatten ingår. Separat mätning och debitering sker efter verklig förbrukning.
Boarea: 132.6 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 6
Våning: 5 av 6 Etagelägenhet
Hiss: Ja Hiss nås direkt från entréplan samt källarplan
Balkong: Ja
 

Stilfull nyproducerad 6-rumsvåning på optimala Aromalund!

Nu finns chansen att bli den första som flyttar in i denna exklusiva och rymliga 6-rumsvåning i etage på attraktiva och nyproducerade Aromalund! Här bor man på totalt 133 kvadrat med suveränt läge högst upp i huset på våning 5 och 6 och kan njuta av generös utsikt åt både öster och väster. Lugna lummiga villakvarter åt öster och en mer livfull stadsbild åt väster som förutom utsikt även skänker solljus från tidig morgon till sen kväll. En genomgående planlösning med fantastiskt ljusinflöde och välinvesterade kvadratmetrar som känns optimerade och exklusiva. Ett magiskt vardagsrum med dubbel takhöjd ger en unik rymd och en fin koppling mellan våningsplanen. Njut av bekvämligheten att allting är sprillans nytt och våningens alla fördelar såsom; två balkonger, fyra sovrum, tre toalettmiljöer och dubbla allrum. Självklart finns hiss i huset och möjlighet till garageplats. Lägenheten är fortfarande under byggnation så fysiska visningar kan inte göras f.n. Inflyttningsklar för ny köpare i början av december 2022.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Kontorschef & Partner Anna Ahlström
0703-13 13 40 anna.ahlstrom@vaningen.se

Visningar.

Söndag 4 December
12:45 - 13:15
Bokad visning – boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Antal rum:

6

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Från december 2022

Lägenhetsnummer förening:

A3-1403

Lägenhetsnummer register:

1403

Andel i årsavgift:

1.8361 %

Andel i förening:

1.83611 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2022/2023

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Driftskostnader

Uppvärmningskostnad:

5 304 kr/år

Elkostnad:

6 630 kr/år

VA:

3 978 kr/år

Total driftkostnad:

15 912 kr/år

Kommentar:


Värme, varmvatten och hushållsel ingår inte i månadsavgiften utan debiteras efter verklig
förbrukning. Varje lägenhet har egna mätare. Driftkostnaden som anges är schablon och hämtad från den ekonomiska planen.

Förening

Namn:

Brf Aromalund 1

Organisationsnummer:

769635-9400

Allmänt om föreningen:

Föreningen Aromalund 1 byggs med 5 olika huskroppar med 4-6 våningar.

Byggherren är Sjöson AB. www.sjoson.se
Arkitekter: Voten & Cream Arkitekter

Totalt byggs det 88 bostäder på mellan ett och sju rum och kök. Av dessa är 27 helt unika i sitt slag, 16 stycken är i etage och ett antal mindre lägenheter berikas med loft. De flesta
bostäder på markplan får generöst tilltagna uteplatser och alla lägenheter i kvarteret får en eller flera balkonger.

Lägenhetsfördelning;
1:or - 8 st
2:or - 31 st
3:or - 21 st
4:or - 18 st
5:or - 3 st
6:or - 6 st
7:or - 1 st

Föreningen har tecknat avtal om ekonomisk förvaltning med SBC samt för den tekniska förvaltningen avtal med HSB. Det är HSB som kommer sköta innergården och städning av allmänna ytor.

Föreningen har kollektiva avtal för värme, varmvatten och hushållsel. Individuella mätare finns till varje bostad för varmvatten och hushållsel. Varje bostadsrättsägare blir debiterade för förbrukning av el och varmvatten utefter användning. Debiteringen av värme fördelas utefter kvadratmeter och fördelas jämnt över alla medlemmar, dvs man betalar i realitet till bostadens storlek. Värmekostnaden läggs som ett tillägg på avgiftsavin.

Parkering/garage:

Totalt finns 56 parkeringsplatser att hyra i garaget under bostadsgården. Dessa kostar 1.200 kr/mån. Finns också några handikappanpassade och några laddplatser.
Separat kösystem tillämpas på alla parkeringsplatser.
Föreningen har också 7 st parkeringsplatser utomhus, dessa är avsedda för gäster och besökare till föreningen. Här kan man stå under begränsad tid med P-skiva.

Bredband/TV:

Fiberanslutning finns via det öppna stadsnätet som ägs av Kraftringen. Leverantör av bredbandet bokas och tecknas individuellt.
Anslutning till bredband/IP-telefoni finns i varje lägenhet.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

I dagsläget sitter en byggnadsstyrelse och den ordinarie styrelsen som väljs ut av medlemmarna i föreningen kommer att tillsättas när samtliga lägenheter har tillträtts.

Föreningen tillåter juridiska personer som köpare men det krävs dock godkännande av föreningen då det endast får vara en viss andel för att inte räknas som en oäkta förening.
Delat ägande accepteras förutsatt att den boende äger åtminstone 10% av bostadsrätten.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten är fortfarande under byggnation och säljs på ritning, vilket gör att i nuläget kan inga fysiska visningar göras. Lägenheten planeras att upplåtas av föreningen till nuvarande ägare den 29 november i år. För ny ägare kan tillträde ske först därefter.

Månadsavgiften om 7.054 kr är exklusive värme, varmvatten och hushållsel. Kallvatten ingår.
Separat mätning och debitering sker efter verklig förbrukning.
Varje lägenhet har egen mätare.

Till lägenheten hör ett lägenhetsförråd som finns i källaren.

Postfack finns vid entrén i trapphuset.

Omgivning

Allmänt om området:

Aromalund har vuxit fram på den gamla bussdepån vid Kung Oskars bro. Här byggs det en modern stadsdel precis där den centrala stenstaden tar slut och de lummiga villakvarteren börjar. När hela Aromalund står klart 2023 kommer området bestå av två grönskande bostadskvarter med totalt 172 lägenheter, två gårdshus med gästlägenheter samt ett Nordic Choice Hotel med longstay-bostäder, hotellrum, restaurang och konferensmöjligheter.

Med det centrala läget har man bara några minuters gångväg till Lund C med täta anslutningar till Malmö och Köpenhamn eller Kastrups flygplats. Lika nära har du Lunds historiska centrum, med ett brett utbud av restauranger och kaféer, saluhall och butiker. På bekvämt cykelavstånd når du alla större arbetsplatser i staden och för barnfamiljen finns det flera förskolor och grundskolor inom gångavstånd.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.