Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Lund, Arenaparken
Finalgatan 17B
3 595 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 189 kr
Ingår i månadsavgiften: Vatten, värme, bredband/telefon, TV-basutbud från comhem och bostadsrättsförsäkring.
Boarea: 85 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 6 av 15
Hiss: Ja Två hissar från markplan
Balkong: Ja
 

Hörntrea med inglasad balkong och utsikt över Stadsparken!

Högt upp med en underbar utsikt över Stadsparken i Lund och domkyrkan ligger denna hörntrea på Finalgatan 17B i suveräna Brf Arenatoppen! Här erbjuds bra tillfälle att förvärva en modern och tilltalande trea nära till city, parker, skolor, pendlingsleder och träningsanläggningar. Stor inglasad balkong, föredömlig planlösning med kombinerad matplatsdel och vardagsrum samt ett stilrent och praktiskt kök intill matplatsen är några av de fördelar som lägenheten erbjuder. Här bor du i en nyare fastighet tillhörande en stabil förening med låga avgifter!

Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Anders Backman
0768-56 55 25 anders.backman@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Avskiljd hall med plats för avhängning och förvaring i en inbyggd garderob med skjutdörrar från ELFA. I hallen ligger ekparkett och väggarna är bredspacklade och målade vita.

Gäst-wc:

Bra gäst wc i stilrena färger. Här finner vi handfat och wc-stol installerad.

Badrum:

Stort badrum i helkaklat utförande med neutrala färger på materialval. Här finner vi bekvämligheter som tvätt (från år 2021) och torktumlare (2015), arbetsbänk och förvaringsskåp så du enkelt kan sköta tvätten. I badrummet finns plats till ytterligare förvaring och här finner vi följande installerat: duschhörna med vikbara glasväggar, handfat i vitt porslin med praktisk kommod och badrumsskåp med spegeldörrar.

Sovrum 1:

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och stor garderob som erbjuder dig gott om förvaring. Här kan du helt utan insyn njuta av utsikt mot Lunds stadspark med bland annat domkyrkan som ett av riktmärkena utanför fönstret! I sovrummet ligger parkett på golvet och väggarna är även här vitmålade.

Sovrum 2:

Stort sovrum som erbjuder dig plats till säng, skrivbord och garderob. Rummet passar perfekt som barnrum, gästrum eller varför inte hemmakontor? Du bestämmer! Ekparkett på golvet och vita väggar.

Kök:

Kök i vinkel med semiöppen planlösning mot vardagsrummet och bostadens matplats. Här kan du enkelt umgås med gästerna samtidigt som du förbereder middagen. Köksinredningen kommer från Marbodal och går i ljusa toner med vita luckor, ljus laminatbänkskiva som arbetsyta och mellan över- och underskåpen sitter vitt kakel som bidrar till den stilrena känslan samtidigt som det agerar stänkskydd. I köket finner vi alla de bekvämligheter du kan önska i form av vitvaror, alla förutom fläkten är av märket Husqvarna. Köket erbjuder följande: Kyl, frys, diskmaskin, mikrovågsugn, spishäll, ugn och fläkt (Franke).

Obs: Säljaren kan eventuellt lämna kvar köksskåpet mitt emot vasken.

Vardagsrum:

Stort och öppet vardagsrum som drar nytta av bostadens höga läge på hörnläge i huset då det ger extra ljusinsläpp och skapar känslan av extra rymt. vardagsrummet ger dig enkelt plats för en större soffa, vitrinskåp och ytterligare möbler. I vardagsrummet finner vi bostadens utgång till den inglasade balkongen.

Matplats:

I anslutning till köket och vardagsrummet ligger en superfins matplats som också drar nytta av bostadens hörnläge. Här kan du njuta av fin utsikt mot de allra mest centrala delarna av Lund och stadsparken. Matplatsen rymmer det större sällskapet så du enkelt kan bjuda hem nära & kära!

Inglasad balkong:

Stor inglasad balkong med plats för bord och stolar. Här njuter du av utsikt i två väderstreck!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

18-623-1-34-1/ LM: 1604

Andel i årsavgift:

1.3562 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Klosterbacken 7

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2015

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 74 kWh/m²/år
Energiklass: C
Utförd

Förening

Namn:

Brf Arenatoppen

Organisationsnummer:

769626-2042

E-post adress:

brf.arenatoppen@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Arenatoppen med organisationsnummer 769626-2042 har adress Finalgatan 17B, 222 74 Lund. Föreningens hus färdigställdes i december 2015. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening, äger marken och upplåter 76 lägenheter med bostadsrätt. Två hissar sörjer för transport från källare/förråd/garage till lägenheterna. Huset är Lunds högsta bostadshus, med 16 våningar.

Värme, varm- och kallvatten ingår i avgiften.
Hushållsel ingår inte.
Föreningen har gemensam el, IMD, innebärande att bostadsrättsinnehavaren slipper egen abonnemangsavgift, får lägre el-överföringskostnad samt lägre el-pris.

Fastigheten har två lokaler i entréplanet som hyrs ut:
En lokal på 52 kvadratmeter som hyrs ut till en näringsidkare.
En lokal på 562 kvadratmeter som hyrs ut till gymmet Fitness24Seven.

Föreningen är med i Samfällighetsföreningen Klosterbacken GA:1 som förvaltar Finalgatan. Föreningens andel är 17%. Föreningen är också medlem i Samfällighetsföreningen GA:2 som förvaltar ett garage och utemiljö. Föreningens andel är 46%.

Det finns en hjärtstartare i trappuppgången på Finalgatan 17B.
För medlemmarna i föreningen finns också:
Barnvagns-/rullstolsförråd i entrén, cykelförråd i källaren, cykelparkering utanför samt hobbyrum.
Lägenheterna är utrustade med diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare, det finns ingen gemensam tvättstuga.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det finns ca 43 parkeringsplatser i källargarage, vilket drivs av APCOA, månadskostnad ca 800 kr inkl moms. Kösystem, i dagsläget är samtliga platser upptagna men det finns ingen kö. Av dessa platser finns det 12 platser avsedda för elbilar, och en speciell handikappanpassad parkeringsplats. Det kostar ytterligare 300 kr inkl moms+förbrukad ström för hyra av elbilplats. På Finalgatan finns ett antal avgiftsbelagda parkeringsplatser samt Arena Park parkeringsgarage alldeles i närheten. Goda kommunikationer med tät busstrafik utgår från Ringvägen precis nedanför Finalgatan.

Bredband/TV:

Tv-och bredbandsleverantör är Tele2, bredband 100/100 MB ingår i avgiften samt TV Bas HD inkl hub.

Renoveringar:

Det finns inte några planerade renoveringar.

Under 2021 har man bland annat bytt all belysning i hus och garage till LED samt installerat AC i lilla lokalen.

Avsättning till fond för yttre underhåll sker med 612 000 kr/år till upprättad 30-års underhållsplan. Detta motsvarar 0,44% av fastighetens taxeringsvärde.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, minsta ägardel är 1%.

Ekonomi:

Det finns inga planerade avgiftshöjningar för 2023. Enligt styrelsen är ekonomin stark. Avgiften har inte höjts sedan föreningen tillträdde.

Överlåtelseavgift om 1208:- tas ut av köparen och pantsättningsavgift om 483:-/pant tas ut av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-06-20. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Se gärna föreningens hemsida arenatoppen.bostadsratterna.se

Allmänt om lägenheten

Säljaren upplyser: Missfärgning inne i badrumsskåpet ovanför handfatet pga. läckt hårspray.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Arenaparken har det ultimata läget för en aktiv livsstil. Närområdet bjuder på allt från ishall, badhus, gym och fotbollsplaner till beachvolleyplaner och parkourbana för den träningsintresserade. Perfekt läge med promenadavstånd till shopping, restauranger och mataffärer. Det är många saker som behöver stämma för att det berömda livspusslet ska gå ihop. Närheten gör vardagen lite enklare då det inom närområdet finns två grundskolor, bibliotek och Lunds största gymnasieskola. När det är dags för inflyttning är delar av grannkvarteren dessutom färdigbyggda vilket gör att det redan finns kompisar som väntar i sandlådan och på lekplatsen.

Det är bara några hundra meter till den blomstrande stadsparken. Naturreservatet Höjeådalen och Sankt Lars-parken når du lätt med cykel på 5 minuter. Det är enkelt att vara spontan på fritiden då rekreation på den egna frikostigt tilltagna uteplatsen finns mot de gröna innergårdarna.

Smart läge med goda kommunikationsmöjligheter längs Stattenavägen med regionbussar och intilliggande Klostergården går du på 2 minuter dit lokalbussarna stannar. År 2022 kommer Klostergårdens nya station stå klar från vilken man kan nå så gott som hela Skåne.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.