Lomma, Lomma
Höjeågatan 211
5 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 155 kr
inkl värme, VA, kabel-TV och bredband. Ett obligatoriskt tillägg om 100:-/månad för parkeringsplats tillkommer.
Boarea: 102 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 5
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
 

Välrenoverad marklägenhet med underbar utemiljö nära hamnen.

Stil och elegans kännetecknar denna fantastiska marklägenhet på suveränt läge i attraktiva Lomma. Här lockar ett hem som renoverats med finess in i minsta detalj, ackompanjerat av en optimal planlösning om idag fyra sovrum, två stilfulla badrum och en smakfull köksinteriör i tidlöst vitt med access till njutbart uterum med stora glasskjutpartier. Addera därtill generösa vardagsrumskvadrat, ett välförsett tvättrum och gott om förvaring i den rymliga hallen. Utomhus stoltserar välskötta gräsytor som ramas in av insynsskyddande grönska och härliga uteplatser att njuta solen ifrån när vädret tillåter. Välskött förening gör inte saken sämre, liksom tillgång till parkeringsplats. Här bor du med högsta komfort och tilltalande radhuskänsla i mysiga kvarter. Varmt välkomna!

Visningar.

Söndag 4 December
13:00 - 13:30
Vänligen boka Er via länken på hemsidan!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med ljust klinkergolv som möter vitmålade väggar, vilket är ett genomgående färgval för hela bostaden. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna i en praktisk nisch och även i flertalet inbyggda garderober lite längre in. Klinkern övergår strax i ett vackert, ljust trägolv som pryder golvytorna i resterande rum.

Sovrum:

Invid hallen är ett sovrum av god storlek beläget, med möjlighet till såväl säng som skrivbord och större förvaringsmöbel om man så önskar.

Badrum:

Näst på tur står ett stilrent renoverat badrum från 2020, som försetts med helkaklade ytskikt i grått och inredning från Ballingslöv. Här finns badkar, handfat med kommod, wc, handduksvärmare samt spegel med belysning.

Vardagsrum:

Vardagsrummet signeras flödande ljus ifrån stort fönsterparti i trevlig vinkel tillsammans med enhetligt ljust trägolv. Rummets generositet möjliggör möblering med både soffgrupp och ett större middagsbord för familj och gäster.

Sovrum:

Med ingång från vardagsrummet finns ett rymligt sovrum lagom för dubbelsäng. Behagligt ljusinsläpp genom fönster mot uterummet.

Kök:

Härnäst inviterar det smakfullt renoverade köket från IKEA, där släta vita luckor med inslag av frostade vitrinfronter samspelar med betonggrå arbetsytor och matchande stänkskydd ovanför. Den maskinella utrustningen från Electrolux består av kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro, spishäll, ugn samt fläkt från Woods som föreningen har installerat. Hela miljön är härligt ljus och tilltalande med snyggt klinkergolv, plats för matbord samt ljusinsläpp ifrån både fönster och glasinfattad terrassdörr, som leder ut till ett ljuvligt uterum att njuta av under större delen av året. Här njuter man av den härliga vyn över trädgården och grönskan som insynsskyddar på bästa sätt.

Sovrum:

Ytterligare ett sovrum erbjuds, i form av ett större rum som delats av till förmån för två separata rum. Mysigt och ombonat med lagom plats för säng och en del annat samt ett runt fönster som binder samman de båda rummen.

Sovrum:

Det angränsande sovrummet har utrymme för exempelvis säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Fint ljusinsläpp ifrån fönster åt husets framsida.

Badrum:

Elegant renoverat badrum från 2020 med vackert mönstrat klinkergolv och vita släta väggar med undantag av i duschen där vi finner tjusigt vitt hexagonkakel. Badrummet är utrustat med handfat med grå kommod, wc, handduksvärmare, väggskåp och dusch bakom glasvägg.

Tvättrum:

Yteffektivt och välutrustat tvättrum med smidig tvättpelare med både tvättmaskin och torktumlare, vask med rostfri bänk, väggskåp och hyllor.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

0054

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

1.63664 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lomma 33:35

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1987

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 108 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 95 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-09-16

Förening

Namn:

Riksbyggen Brf Skrattmåsen

Organisationsnummer:

716407-2832

Allmänt om föreningen:

Riksbyggen Brf Skrattmåsen består av 70 bostadsrätter och en föreningslokal fördelat på 10 byggnader. Lägenheterna är fördelat enligt följande: 20 st 2 rok, 35 st 3 rok, 11 st 4 rok och 4 st 5 rok. Föreningen är äkta och äger fastigheten Lomma 33:35. Byggår är 1987.

I föreningen finns gemensam grill och föreningslokal. Varje bostadsrätt har egna tvättmöjligheter.

Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Folksam.
Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 37 st garageplatser (300 kr/mån), separat kösystem tillämpas och i dagsläget är det kö. Det finns även 54 st parkeringsplatser för 100 kr/mån, vilket är en obligatorisk kostnad som tillkommer till månadsavgiften.

Det finns även 17 st laddplatser för 370:-/mån plus kostnad för förbrukad kwh. Ingen kö till dessa platser i dagsläget.

Bredband/TV:

Föreningen har kabel-tv via Com Hem/Tele2 samt bredband via Com Hem/Tele2, detta (basutbud) utgörs av ett obligatoriskt tillägg till avgiften om 91:-/månad. Kostnaden är inräknad i angiven månadsavgift.

Renoveringar:

2011-2012 Målning och plåtbyte balkonger och fasader.
2013 Ledbelysning i området.
2013-2014 Byte av samtliga köksaggregat i köksfläktarna.
2015 Försköningsåtgärder markytor.
2015 Byte förrådsdörrar.
2015 Målning och byte av rötskadad fasad.
2015 Byte ventilationsaggregat.
2015 Byte fjärrvärmecentral.
2016 Installation av vattenmätare.
2016 Renovering av förråd, tak och div utvändigt.
2016 Markytor.
2017 Takunderhåll.
2018 Underhållsspolning och underhåll av dagvattenbrunnar.
2019 Installationer- byte ventiler, utbyte av ballofixer. Huskropp utvändigt- utbyte tegel, takfönster- kassettbyte. Markytor- omplantering av upphöjda rabatter samt utbyte av trasiga tegelstenar.
2020 Inget större underhåll, se årsredovisningen.
2021 byte entrédörrar, väggarmaturer.
Fönstren är nyligen omfogade, ett fönsterbyte planeras först 2025 och det finns inga större renoveringar planerade fram till dess.

Ekonomi:

Avgiften har inte höjts sedan 2014. Avgiften kommer att höjas med 2 % den 1/1 2023.

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.
Pantsättningsavgift 483:-/pant och överlåtelseavgift 1208:- tas ut enligt gällande stadgar. Överlåtelseavgiften tas ut av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-11-01. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andel i förening har ej specificerats. Bostadsrättsandel: 1,63669 %. Andelsprocent kapital: 1,63669 %. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Riksbyggen.

Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 100:-/månad för parkeringsplats. Parkeringsplatsen följer med vid överlåtelse av bostadsrätten.

Lägenheten är registrerad som 4 rok i föreningens register men nyttjas idag som 5 rok.

I köpet ingår fasta garderober, hatthylla, tvättmaskin, torktumlare och mikro.
I köpet ingår EJ garderob i sovrum 1.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett varmförråd och ett kallförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Lomma är ett populärt och expansivt samhälle där kommunalskatten är låg. Med sitt fantastiska läge längs Lommabukten med havet som lockar med strand och båtliv har ortens popularitet bara ökat genom åren.

Bebyggelsen är blandad, allt från 1800-tals gatuhus i den gamla bykärnan till helt nybyggda flerfamiljshus med strandnära läge. Inte sedan byggboomen under 60-70-talet har Lomma vuxit så mycket som det har gjort sedan hamnutbyggnaden och området uppe mot de östra delarna drog igång. Detta har bidragit till att man har byggt nya skolor, byggt ett helt nytt centrum och utökat all övrig service man som kommuninvånare kan önska sig. Mysiga restauranger, nya butiker och ett helt nytt fantastiskt bibliotek har orten förärats med.

Skolorna i Lomma har under många år nått toppnoteringar inom de undersökningar som gjorts. Kommunen har även nått höga placeringar som bästa boendekommun och bästa företagande kommun.

När det kommer till barnomsorgen så finns det ett rikt utbud att välja på. Det finns både privata alternativ, dagmammor och kommunala förskolor. Skolorna i Lomma är placerade runt om i orten så man har aldrig långt till den närmaste. När skolan är slut behöver man inte sitta sysslolös. Idrottsföreningarna och gymmen är många och det finns också ett stort utbud av studiecirklar med allt från språkstudier till glasfusing.

Mycket i Lomma präglas av sitt havsnära läge. På somrarna kommer många besökare till Lomma för att njuta av strandliv, båtliv eller bara strosa omkring. Gröna utflyktsmål erbjuds i oasen Alnarp och i området längs med Höje å, borta vid Lomma Kyrka. Kyrkofuret som det kallas är ett mysigt "skogsområde" som gärna gästas av hundägare, motionärer, barnfamiljer och ryttare. Området längs ån är fantastiskt charmigt och idylliskt med de små fritidsstugorna som påminner om en svunnen tid.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.