Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Lomma, Lomma
Industrigatan 10
2 475 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 438 kr
inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Boarea: 63.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Renoverad tvårummare med inglasad balkong!

I mysiga kvarter i omåttligt populära Lomma finner vi denna genomgående tvåa som kännetecknas av en fräsch och renoverad interiör samt väldisponerade ytor. Här erbjuds ett generöst vardagsrum med utgång till härlig inglasad balkong, ett väl tilltaget sovrum och ett trivsamt kök, renoverat med nya vitvaror och ny inredning 2020, med rymlig matplats. Lägg därtill ett tidlöst badrum i helkaklat utförande med topmatad tvättmaskin som extra bonus. Här bor du bekvämt högst upp i huset nära ett brett serviceutbud och Lommas charmiga bykärna. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Safeer Samawi
0733-92 74 16 safeer.samawi@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Bakom en trygg säkerhetsdörr inviterar en rymlig hall med grå klinker på golv 60x60 cm i kombination med vita väggar och vitmålad träpanel. Givetvis finns här plats för både avhängning av ytterkläder och för extra förvaringsmöbel om så skulle önskas.

Badrum:

Från hallen når vi våningens badrum i helkaklat utförande (2020) med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Inredningen består av wc, handfat med kommod i vitt, spegel, handdukstork och dusch. Dessutom finns här bekvämlighet i form av toppmatad tvättmaskin.

Kök:

Vidare bjuder det nyrenoverade köket (2020) från IKEA in med utmärkt förvaring bakom släta luckor i vitt som ackompanjeras av vitt kakel ovanför väl tilltagna arbetsytor i grått laminat. Den maskinella utrustningen från Electrolux består av kombinerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, inbyggd ugn, spishäll och kolfilterfläkt. På golvet ligger grå klinker liksom i hall som möter väggar i vitt med fondvägg i vitmålad träpanel. Bra med plats för matbord finns intill generöst ljusbringande fönsterparti med direkt access till den inglasade balkongen.

Vardagsrum:

Åt motsatt håll finner vi ett härligt ljust vardagsrum där såväl soffa som matrumsmöblemang får plats. Fint parkettgolv i original som vitoljats 2018 ackompanjeras av väggar i vitt med återkommande inslag av vitmålad träpanel och ljusbringande fönsterparti.

Sovrum:

Slutligen bjuder hemmets sovrum in med vida kvadrat som med lätthet inrymmer både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Sovrummet förser oss med mjuk heltäckningsmatta i grått på golv (2018) i samspel med vita väggar och generöst fönsterparti.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

21-2086-1-24-7

Lägenhetsnummer register:

1204

Andel i årsavgift:

1.04747 %

Andel i förening:

1.04747 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lomma 30:5

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1952-54

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 75 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 116 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-12-19

Förening

Namn:

HSB Brf Henriksgården

Organisationsnummer:

746000-4729

E-post adress:

styrelsen@henriksgarden.se

Allmänt om föreningen:

HSB Bostadsrättsförening Henriksgården bildades 1952 i samband med byggnationen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 105 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 7 lokaler, varav 4 upplåts med hyresrätt.
Byggår är 1952-54.

Föreningen köpte fastigheten 1952 (äger marken).

Gemensam tvättstuga finns i varje byggnad och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel i vardera.
I föreningen finns även tillgång till utrymme för barnvagnar och cykelförråd. Gemensam stenmangel finns i huset på Industrigatan.

Lugn och grönskande innergård finns att tillgå med uteplatser och grillmöjligheter.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Malmö.

Föreningen stadgar accepterar inga juridiska personer som medlemmar.
Föreningens stadgar accepterar inte delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den. Det är således inte heller tillåtet att köpa en lägenhet som extra bostad eller för spekulation.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 15 parkeringsplatser längs Västra Almgatan och kan hyras till en kostnad om 100 kr/månad. Separat kösystem tillämpas och det är i dagsläget kö.
I övrigt råder fri parkering i området.

Bredband/TV:

Kabel-TV: Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften med ett antal digitala kaneler. Fler digitala kanaler kan köpas till genom att teckna eget tilläggs avtal med ComHem.

Från januari 2021är föreningens alla lägenheter kollektivt anslutna till Bredband2 med en hastighet av 1000/1000. Boende behöver således inte teckna något eget avtal med någon leverantör.

Renoveringar:

Under 1980-talet byttes tak och fönster.
1997 byggdes nya inglasade balkonger och elinstallationer inklusive ledningar i lägenheter byttes. Dessutom byttes kall- och varmvattenledningar inklusive kulvert mellan fastigheter samma år.
2001 installerades säkerhetsdörrar.
2004 byttes stam- och radiatorventiler och injustering genomfördes av värmesystemet. Dessutom installerades nytt styr- och reglersystem under samma år.
2004-2005 uppdaterades utemiljön med nya växter, lekplats och grillplats.
2006 byggdes självdrag om till mekanisk frånluft.
2015 byttes hängrännor och stuprör.
2015 tilläggsisolering av vindar.
2015 nya ramper till lokaler.
2015 byte av fönsterbalkar.
2016 brandisolering mellan lägenheter.
2017 installation av porttelefon, portkod och Yale Doorman med kodlås.
2017 installation av digitalt bokningssystem till tvättstugorna.
2017 renovering av trapphus och källare.
2019-20 fönsterbyte i samtliga lägenheter förutom fönster i trapphusen. Slutbesiktigat 2020.
2020 renoverades lilla källarlokalen på Bredgatan.
2022 har avloppstammarna relinats.

Inom tre år planerar föreningen följande:
Värmesystem - Injustering.
Värmeproduktion.
Trädgårdsprojekt.

Inom tio år planerar föreningen följande:
Inhägna gården.
Byte av rörsystem för värme.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej, föreningens stadgar accepterar inte delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den. Det är således inte heller tillåtet att köpa en lägenhet som extra bostad eller för spekulation.

Ekonomi:

Senaste höjningen skedde 2022-01-01 med 3%.
Avgiften förväntas höjas med ca 2% per år.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr/år debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1190 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

476 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-11-02 genom förvaltare och hemsida. Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningen före ett köp.

För mer information gällande föreningen besök deras hemsida på: www.henriksgarden.se

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningen ekonomiska förvaltare HSB. Andelstal insats: 1,04747 %. Andelstal av årsavgift: 1,04747 %.

Bostadsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Lomma är ett populärt och expansivt samhälle där kommunalskatten är låg. Med sitt fantastiska läge längs Lommabukten med havet som lockar med strand och båtliv har ortens popularitet bara ökat genom åren.

Bebyggelsen är blandad, allt från 1800-tals gatuhus i den gamla bykärnan till helt nybyggda flerfamiljshus med strandnära läge. Inte sedan byggboomen under 60-70-talet har Lomma vuxit så mycket som det har gjort sedan hamnutbyggnaden och området uppe mot de östra delarna drog igång. Detta har bidragit till att man har byggt nya skolor, byggt ett helt nytt centrum och utökat all övrig service man som kommuninvånare kan önska sig. Mysiga restauranger, nya butiker och ett helt nytt fantastiskt bibliotek har orten förärats med.

Skolorna i Lomma har under många år nått toppnoteringar inom de undersökningar som gjorts. Kommunen har även nått höga placeringar som bästa boendekommun och bästa företagande kommun.

När det kommer till barnomsorgen så finns det ett rikt utbud att välja på. Det finns både privata alternativ, dagmammor och kommunala förskolor. Skolorna i Lomma är placerade runt om i orten så man har aldrig långt till den närmaste. När skolan är slut behöver man inte sitta sysslolös. Idrottsföreningarna och gymmen är många och det finns också ett stort utbud av studiecirklar med allt från språkstudier till glasfusing.

Mycket i Lomma präglas av sitt havsnära läge. På somrarna kommer många besökare till Lomma för att njuta av strandliv, båtliv eller bara strosa omkring. Gröna utflyktsmål erbjuds i oasen Alnarp och i området längs med Höje å, borta vid Lomma Kyrka. Kyrkofuret som det kallas är ett mysigt "skogsområde" som gärna gästas av hundägare, motionärer, barnfamiljer och ryttare. Området längs ån är fantastiskt charmigt och idylliskt med de små fritidsstugorna som påminner om en svunnen tid.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.