Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Lomma, Lomma
Sjögräsgatan 6
3 100 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 890 kr
inkl. värme, vatten, hushållsel, kabel-TV/bredband och parkering.
Boarea: 70.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 9
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Tilltalande tvårummare med njutbar balkong i bästa läge!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen välkomnar med rymliga och inbjudande kvadrat där ett parkettgolv som tillsammans med de ljusa ytskikten utgör ett genomgående inslag för bostaden. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och även förvaring i generös klädkammare.

Badrum:

Från hallen når vi hemmets badrum med grå plastmatta på golv och kaklade väggar i vitt. Här finner vi handfat med vit kommod, wc, spegelskåp med belysning, handdukstork och dusch med skjutdörrar.

Vardagsrum:

Här näst inviterar vida allrumskvadrat med vacker parkett som möter ljusa tapetserade väggar. Strålande ljus ifrån fönsterpartier förstärker det luftiga intrycket och leder oss vidare ut till den fantastiska balkongen i inglasat utförande och i bästa sydvästläge. I direkt anslutning till vardagsrummet finns en separat yta som med fördel inreds med större matrumsmöblemang.

Kök:

Vidare åtnjuts en smakfull köksinteriör via skjutdörr från allrummet och matplatsen. Köket förser oss med förvaring bakom luckor i ek på båda sidor, som ackompanjeras av ljusbringande fönsterparti ovan bra arbetsytor i rostfritt och i laminat med vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys i rostfritt, ugn i rostfritt med spishäll och fläkt.

Sovrum:

Näst på tur kommer hemmets mastersovrum som är härligt ljust med stort fönsterparti. På golvet ligger enhetlig parkett som möter just tapetserade väggar. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng och extra förvaringsmöbel om så skulle önskas finns i garderobsmöbel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

004-034

Lägenhetsnummer register:

1104

Andel i förening:

1.00352 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lomma 33:44

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1991

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 75 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 166 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-05-02

Förening

Namn:

Bostadsrättsföreningen Strandhusen

Organisationsnummer:

716438-8964

E-post adress:

styrelsen@strandhusen.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Strandhusen i Lomma bildades 1992 och representerar 86 lägenheter i tre hus på Sjögräsgatan, varav 5 upplåts med hyresrätt och hyrs ut till Lomma kommun. Det finns även 2 hyresrättslokaler som hyrs av Lomma kommun med löpande avtal. Lägenheterna består av 2-5 rum och kök och alla har inglasade balkonger med havsutsikt.
Byggår är 1991. Föreningen äger fastigheten Lomma 33:44.

Gemensamma utrymmen: Föreningslokalen står till medlemmarnas förfogande och kan hyras för fest och andra sammankomster. Porslin, kaffebryggare, mikrovågsugn och diskmaskin finns i lokalen.
Högst 40 personer får vistas i lokalen samtidigt. Fest får pågå till klockan 00.30.
Bokning av föreningslokalen görs på föreningens expedition. Betalning och hämtning av nyckel görs på expeditionstid torsdagen före bokningsdatum. Kostnad 200 kr per tillfälle.

I föreningen finns även en gästlägenhet belägen i bottenplan fastigheten Sjögräsgatan 12. Lägenheten består av fyra sängplatser, badrum och litet pentry med möjlighet för enklare matlagning, TV och en klockradio. Det finns en särskild parkeringsplats till gästvåningen.
Gästlägenheten hyrs av medlemmar enligt särskilt kontrakt. Bokning av gästvåningen (max 7 dagar i följd) sker genom teckningslista som finns anslagen i korridoren utanför gästvåningen. ”Husmorsnyckel” (märkt HMN) används för att komma in till gästvåningens korridor (ingång Sjögräsgatan 14). Betalning och hämtning av nyckel görs på expeditionstid torsdagen före datumet för bokningen. 150 kr per dygn.

I anslutning till gästlägenheten, med separat ingång, finns ett motionsrum med motionscykel, multigym och några enklare redskap. Detta är kostnadsfritt att nyttja.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 42 garageplatser och 56 parkeringsplatser varav 1 plats är en gästparkering.
Till varje lägenhet tillhör en P-plats till en kostnad om 125 kr/månad. Detta är obligatoriskt.
Garageplats kan hyras till en kostnad om 300 kr/månad. För nuvarande är det kö till garageplatserna.

Fastigheterna är försäkrade genom föreningens försorg. Denna försäkring täcker även bostadsrättstillägg. Hemförsäkring måste dock tecknas.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband finns via Tele2. Detta ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

Hissarna byttes 2016-2017.
Huvuddelen av tegelsprängningen är åtgärdad.
Ventilationsarbete är utfört.
Under 2020 har man bland annat bytt panel och målat garage G3. Se årsredovisningen för mer information om utfört underhåll och planerat underhåll.
Under 2021-2022 asfalterades parkeringsplatser.
2022 målades garagen om.

Under 2023 planeras renovering av taken på föreningens tre fastigheter.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Avgiften sänktes januari 2018.

Avgiften kommer att höjas med 3% från och med 1 januari 2023.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2022-10-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.
Se gärna föreningens hemsida: www.strandhusen.se

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Ospecificerad andel i förening: 0,96958 %. Andel insats: 1,00352 %. Andel årsavgift har ej specificerats av föreningen.

Bostadsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Lomma är ett populärt och expansivt samhälle där kommunalskatten är låg. Med sitt fantastiska läge längs Lommabukten med havet som lockar med strand och båtliv har ortens popularitet bara ökat genom åren.

Bebyggelsen är blandad, allt från 1800-tals gatuhus i den gamla bykärnan till helt nybyggda flerfamiljshus med strandnära läge. Inte sedan byggboomen under 60-70-talet har Lomma vuxit så mycket som det har gjort sedan hamnutbyggnaden och området uppe mot de östra delarna drog igång. Detta har bidragit till att man har byggt nya skolor, byggt ett helt nytt centrum och utökat all övrig service man som kommuninvånare kan önska sig. Mysiga restauranger, nya butiker och ett helt nytt fantastiskt bibliotek har orten förärats med.

Skolorna i Lomma har under många år nått toppnoteringar inom de undersökningar som gjorts. Kommunen har även nått höga placeringar som bästa boendekommun och bästa företagande kommun.

När det kommer till barnomsorgen så finns det ett rikt utbud att välja på. Det finns både privata alternativ, dagmammor och kommunala förskolor. Skolorna i Lomma är placerade runt om i orten så man har aldrig långt till den närmaste. När skolan är slut behöver man inte sitta sysslolös. Idrottsföreningarna och gymmen är många och det finns också ett stort utbud av studiecirklar med allt från språkstudier till glasfusing.

Mycket i Lomma präglas av sitt havsnära läge. På somrarna kommer många besökare till Lomma för att njuta av strandliv, båtliv eller bara strosa omkring. Gröna utflyktsmål erbjuds i oasen Alnarp och i området längs med Höje å, borta vid Lomma Kyrka. Kyrkofuret som det kallas är ett mysigt "skogsområde" som gärna gästas av hundägare, motionärer, barnfamiljer och ryttare. Området längs ån är fantastiskt charmigt och idylliskt med de små fritidsstugorna som påminner om en svunnen tid.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.