Lomma, Lomma
Industrigatan 8
2 095 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 438 kr
Värme, vatten och grundutbud kabel-TV (Comhem) och bredband (Bredband 2)
Boarea: 62.5 m2
areakälla: Lägenhetsutdrag
Rum: 2
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Genomgående tvårumslägenhet med en inglasad balkong

Stilren, välplanerad och genomgående tvårumslägenhet med en inglasad balkong. Här bor man i den populära föreningen HSB Brf Henriksgården, centralt belägen i Lomma med gångavstånd till stranden, centrum och tågstationen.

Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Marcus Persson
0708-23 09 75 marcus.persson@vaningen.se

Visningar.

Söndag 4 December
12:15 - 12:45

Bostadsbeskrivning

Entré/hall:

Välkomnande entré med en gott om förvaringsmöjligheter i det tre garderoberna i hallen. På golvet är det laminat som liknar ljus parkett och väggarna är ljusa.

Vardagsrum:

Rymligt och ljust vardagsrum med ljusinsläpp från föreningens innergård i söderläge. På golvet är det ljus laminat som liknar ljus parkett och väggarna är ljusa.

Kök:

Stilrent och modernt kök från Ikea med plats för ett matbord, i köket finns också utgången till den inglasade balkongen. På golvet är det samma ljusa laminat som i hallen och väggarna är vita med en fondvägg som liknar grå betong.

I köket finns det vita skåpluckor, en massiv träbänkskiva och över arbetsbänken är det ljus mosaik på väggen.

Induktionshäll: Ikea: 2022
Fläkt:
Ugn: Ikea: 2022
Diskmaskin: Beko: 2021
Kyl/frys: Samsung: 2021

Sovrum:

Rymligt sovrum med ljusinsläpp från fönstret i norr. På golvet är det ljus laminat som liknar parkett och väggarna är ljusgröna.

Badrum:

Badrum med vitt kakel på väggarna och en ljusgrå våtrumsmatta på golvet. I badrummet finns en duschhörna, en vit toalettstol, vit vask och kommod samt en spegel på väggen.

Inglasad balkong:

Trevlig inglasad balkong intill matplatsen och köket.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

21-2086-1-25-6

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

1.01789 %

Andel i förening:

1.01789 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Frånluft

Energideklaration:

Energiklass: E
Primärenergital: 116 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-12-19

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Förening

Namn:

HSB Brf Henriksgården

Organisationsnummer:

746000-4729

E-post adress:

styrelsen@henriksgarden.se

Allmänt om föreningen:

HSB Bostadsrättsförening Henriksgården bildades 1952 i samband med byggnationen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 105 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 7 lokaler, varav 4 upplåts med hyresrätt.
Byggår är 1952-54.

Föreningen köpte fastigheten 1952 (äger marken).

Gemensam tvättstuga finns i varje byggnad och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel i vardera.
I föreningen finns även tillgång till utrymme för barnvagnar och cykelförråd. Gemensam stenmangel finns i huset på Industrigatan.

Lugn och grönskande innergård finns att tillgå med uteplatser och grillmöjligheter.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Malmö.

Föreningen stadgar accepterar inga juridiska personer som medlemmar.
Föreningens stadgar accepterar inte delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den. Det är således inte heller tillåtet att köpa en lägenhet som extra bostad eller för spekulation.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 15 parkeringsplatser längs Västra Almgatan och kan hyras till en kostnad om 100 kr/månad. Separat kösystem tillämpas och det är i dagsläget kö.
I övrigt råder fri parkering i området.

Bredband/TV:

Kabel-TV: Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften med ett antal digitala kaneler. Fler digitala kanaler kan köpas till genom att teckna eget tilläggs avtal med ComHem.

Från januari 2021är föreningens alla lägenheter kollektivt anslutna till Bredband2 med en hastighet av 1000/1000. Boende behöver således inte teckna något eget avtal med någon leverantör.

Renoveringar:

Under 1980-talet byttes tak och fönster.
1997 byggdes nya inglasade balkonger och elinstallationer inklusive ledningar i lägenheter byttes. Dessutom byttes kall- och varmvattenledningar inklusive kulvert mellan fastigheter samma år.
2001 installerades säkerhetsdörrar.
2004 byttes stam- och radiatorventiler och injustering genomfördes av värmesystemet. Dessutom installerades nytt styr- och reglersystem under samma år.
2004-2005 uppdaterades utemiljön med nya växter, lekplats och grillplats.
2006 byggdes självdrag om till mekanisk frånluft.
2015 byttes hängrännor och stuprör.
2015 tilläggsisolering av vindar.
2015 nya ramper till lokaler.
2015 byte av fönsterbalkar.
2016 brandisolering mellan lägenheter.
2017 installation av porttelefon, portkod och Yale Doorman med kodlås.
2017 installation av digitalt bokningssystem till tvättstugorna.
2017 renovering av trapphus och källare.
2019-20 fönsterbyte i samtliga lägenheter förutom fönster i trapphusen. Slutbesiktigat 2020.
2020 renoverades lilla källarlokalen på Bredgatan.
2022 har avloppstammarna relinats.

Inom tre år planerar föreningen följande:
Värmesystem - Injustering.
Värmeproduktion.
Trädgårdsprojekt.

Inom tio år planerar föreningen följande:
Inhägna gården.
Byte av rörsystem för värme.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej, föreningens stadgar accepterar inte delat ägande, dvs. att föräldrar köper en lägenhet och låter sitt barn bo i den. Det är således inte heller tillåtet att köpa en lägenhet som extra bostad eller för spekulation.

Ekonomi:

Senaste höjningen skedde 2022-01-01 med 3%.
Avgiften förväntas höjas med ca 2% per år.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr/år debiteras köparen, denna återfås ej.

Överlåtelseavgift:

1190 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

476 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-11-02 genom förvaltare och hemsida. Spekulanter uppmanas att kontrollera ovanstående information med föreningen före ett köp.

För mer information gällande föreningen besök deras hemsida på: www.henriksgarden.se

Omgivning

Allmänt om området:

Lomma är ett populärt och expansivt samhälle där kommunalskatten är låg. Med sitt fantastiska läge längs Lommabukten med havet som lockar med strand och båtliv har ortens popularitet bara ökat genom åren.

Bebyggelsen är blandad, allt från 1800-tals gatuhus i den gamla bykärnan till helt nybyggda flerfamiljshus med strandnära läge. Inte sedan byggboomen under 60-70-talet har Lomma vuxit så mycket som det har gjort sedan hamnutbyggnaden och området uppe mot de östra delarna drog igång. Detta har bidragit till att man har byggt nya skolor, byggt ett helt nytt centrum och utökat all övrig service man som kommuninvånare kan önska sig. Mysiga restauranger, nya butiker och ett helt nytt fantastiskt bibliotek har orten förärats med.

Skolorna i Lomma har under många år nått toppnoteringar inom de undersökningar som gjorts. Kommunen har även nått höga placeringar som bästa boendekommun och bästa företagande kommun.

När det kommer till barnomsorgen så finns det ett rikt utbud att välja på. Det finns både privata alternativ, dagmammor och kommunala förskolor. Skolorna i Lomma är placerade runt om i orten så man har aldrig långt till den närmaste. När skolan är slut behöver man inte sitta sysslolös. Idrottsföreningarna och gymmen är många och det finns också ett stort utbud av studiecirklar med allt från språkstudier till glasfusing.

Mycket i Lomma präglas av sitt havsnära läge. På somrarna kommer många besökare till Lomma för att njuta av strandliv, båtliv eller bara strosa omkring. Gröna utflyktsmål erbjuds i oasen Alnarp och i området längs med Höje å, borta vid Lomma Kyrka. Kyrkofuret som det kallas är ett mysigt "skogsområde" som gärna gästas av hundägare, motionärer, barnfamiljer och ryttare. Området längs ån är fantastiskt charmigt och idylliskt med de små fritidsstugorna som påminner om en svunnen tid.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.