Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Lomma, Lomma
Industrigatan 7B
2 595 000 kr utgångspris
Avgift: 6 492 kr
Boarea: 79 m2
Rum: 3
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja Från markplan.
Balkong: Ja
 

Lyxig trea på högsta våningen!

På högsta våningen hittar vi den eleganta trerummare med möjlighet att göra till en fyrarummare. Lägenheten erbjuder stilfullt integrerade bekvämligheter och lyxiga materialval. Gedigen utformning ger bostaden generösa sociala- och privata ytor. Som om ett estetiskt tilltalande kök med tillhörande vinrum och ett otroligt fräsch badrum inte var nog, så har du även balkongen där man kan avnjuta morgonkaffet i solen. Varmt Välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Marcus Bergström
0706-90 60 45 marcus.bergstrom@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkomnande hall med plats för förvaringsmöbel och avhängning. Härifrån når du först och främst bostadens sociala ytor. På golvet ligger fantastiskt valnötsparkett och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum:

Följer vi valnötsgolvet till höger kommer vi till väl tilltagna vardagsrummet med plats för soffgrupp och diverse andra möbler. Bra ljusinsläpp från fönsterna ger en ljus och rymlig känsla. Väggarna är även här vitmålade.

Kök:

På vänster hand från hallen har vi det otroliga köket, fullt av elegans och stilrena ytor. Här möter vita köksluckor den lyxiga Carrara-marmorn på ett stilfullt sätt. Du har i anslutning till köket plats för större matbord vilket gör köket till en naturlig social samlingsplats i bostaden. Ett förrådsutrymme kommer alltid väl till hands och vem kan tacka nej till ett utrymme att placera sin alldeles egna vinsamling? Från köket når du även den härliga inglasade balkongen. Köket renoverades 2012 och stommen samt köksluckorna är från IKEA. Maskinparken bestående av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, integrerad mikrovågsugn, induktionshäll, ugn och kolfilterfläkt. Diskmaskin och marmorn tillkom 2019. Golvet är valnötsparkett och väggarna är vitmålade.

Sovrum 1:

Från vardagsrummet når vi det första av två bra sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Här erbjuds fina förvaringsmöjligheter i form av inbyggda garderober. Golvet är här ett ljusare parkettgolv och väggarna är målade mörkt blåa.

Sovrum 2:

Det andra sovrummet är även det rymligt med gott om plats för både sovplats och förvaring. Rummet kan även disponeras som t.ex. barnrum eller kontor efter behov. Även här är golvet en något ljusare parkett men väggarna är målade vita.

Badrum:

Fräscht helkaklat badrum med svart klinker mot vitt kakel från 2012. Interiören är bestående av WC, dusch med glasdörrar, vit kommod och spegel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

115

Lägenhetsnummer register:

1203

Andel i årsavgift:

1.36236 %

Andel i förening:

1.37926 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lomma 26:23

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1956

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 181 kWh/m²/år
Energiklass: F
Utförd
Datum: 2019-12-04

Driftskostnader

Elkostnad:

3 600 kr/år

Total driftkostnad:

3 600 kr/år

Förening

Namn:

HSB Brf Knutsbo i Lomma

Organisationsnummer:

746000-4786

E-post adress:

knutsbo.lomma@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Från och med januari 2019 sköter Riksbyggen den ekonomiska och tekniska förvaltningen av Brf Knutsbo i Lomma med fastigheterna Lomma 26:22 och 26:23 vilka innehas med äganderätt och omfattar 96 lägenheter och 1 uthyrningslokal. Det finns 6 bostadshus med tillsammans 6 trapphus på adresserna Industrigatan 3, 5, 7a och 7b, Slättängsgatan 19, 21. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV basutbud.

Till samtliga lägenheter hör en inglasad balkong. Husen har hissar från markplan. I varje hus finns tvättstuga, förråd och cykelrum.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Antal parkeringsplatser uppgår till 58 st.
Det är separat kö till föreningens parkeringsplatser. Kostnad 100 kr/månad. Lediga platser finns bakom Industrigatan 3. Riksbyggen sköter uthyrningen.

Bredband/TV:

Fastigheten har digital-TV via Comhem AB, bredbandsavtal och IP-telefoni kan tecknas med Comhem. Alla lägenheterna har tillgång till Comhems digitala TV-utbud (bas) via antennkabeln.
Det analoga utbudet upphör 8 september.
Vid årsskiftet 2020/2021 kommer sannolikt föreningen att införa gemensamt bredband via fiberuttaget. Man har i dagsläget ett anbud på 69 kr per månad och lägenhet.

Renoveringar:

1989 gjordes en större ombyggnad där bl.a. alla lägenheter fick inbyggda balkonger, lägenhetsfönster byttes, tvättstugor anordnades i alla husen och miljöhus uppfördes.
Vattenstammarna byttes 1998 och samtliga badrum renoverades samtidigt.
2009 installerades rörelsestyrd trappbelysning.
2011 anlades en ny lekplats och en boulebana.
2013 förnyades husens låssystem och porttelefoner.
2016 /2017 har föreningen genomfört följande större underhållsåtgärder.
Totalrenovering av taken, alla plåtdetaljer byts ut, isolering av vindarna.
Omfogning av tegelfasader och kontroll av balkongstommar. Ny belysning vid samtliga entréer.
Utbyte av merparten av lägenhetsfönstren samt vissa källarfönster. Utbyte av vindsvåningarnas balkonginglasningar.
Installation av centrala frånluftsfläktar på vindarna och dragkåpor i samtliga kök.
2018/2019 har hissarna på Industrigatan 7A och Slättängsgatan 21 moderniserats.
2019 har bland annat viss trättutrustning bytts ut och energideklaration utförts.
2020 övervakningssystemet har uppdaterats.

Styrelsen har utsett projektledare för relining av avloppsstammarna men tror inte själva arbetet görs förrän 2021. Renoveringen ska finansieras av eget kapital och ett nytt lån. Underhållsplanen är under uppdatering men styrelsen räknar med avgiftshöjningar på grund av renoveringen av avloppen.

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 4% i januari 2020.
Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

Föreningen är fortfarande medlem i HSB, som tar ut medlemsavgifter av varje medlem.
Överlåtelseavgift (1183:-, köparen betalar) och pantsättningsavgift (473:-/pant) tas ut enligt gällande stadgar.

Överlåtelseavgift:

1183 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

473 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningens hemsida: https://egrannar.se/hsbbrf.knutsboilomma/sida/id/3705/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2020-07-14. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar två källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Lomma är ett populärt och expansivt samhälle där kommunalskatten är låg. Med sitt fantastiska läge längs Lommabukten med havet som lockar med strand och båtliv har ortens popularitet bara ökat genom åren.

Bebyggelsen är blandad, allt från 1800-tals gatuhus i den gamla bykärnan till helt nybyggda flerfamiljshus med strandnära läge. Inte sedan byggboomen under 60-70-talet har Lomma vuxit så mycket som det har gjort sedan hamnutbyggnaden och området uppe mot de östra delarna drog igång. Detta har bidragit till att man har byggt nya skolor, byggt ett helt nytt centrum och utökat all övrig service man som kommuninvånare kan önska sig. Mysiga restauranger, nya butiker och ett helt nytt fantastiskt bibliotek har orten förärats med.

Skolorna i Lomma har under många år nått toppnoteringar inom de undersökningar som gjorts. Kommunen har även nått höga placeringar som bästa boendekommun och bästa företagande kommun.

När det kommer till barnomsorgen så finns det ett rikt utbud att välja på. Det finns både privata alternativ, dagmammor och kommunala förskolor. Skolorna i Lomma är placerade runt om i orten så man har aldrig långt till den närmaste. När skolan är slut behöver man inte sitta sysslolös. Idrottsföreningarna och gymmen är många och det finns också ett stort utbud av studiecirklar med allt från språkstudier till glasfusing.

Mycket i Lomma präglas av sitt havsnära läge. På somrarna kommer många besökare till Lomma för att njuta av strandliv, båtliv eller bara strosa omkring. Gröna utflyktsmål erbjuds i oasen Alnarp och i området längs med Höje å, borta vid Lomma Kyrka. Kyrkofuret som det kallas är ett mysigt "skogsområde" som gärna gästas av hundägare, motionärer, barnfamiljer och ryttare. Området längs ån är fantastiskt charmigt och idylliskt med de små fritidsstugorna som påminner om en svunnen tid.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.