Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Lomma, Lomma
Slättängsgatan 27B
2 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 716 kr
inkl. värme, TV, Internet, sophämtning, tvätt- och sköljmedel. Ett obligatoriskt tillägg som avser en administrativ el-avgift tillkommer om 100 kr/månad. Total månadsavgift blir 5816 kr. Utöver det tillkommer även kostnad för el, varm- och kallvatten som debiteras efter förbrukning.
Boarea: 85.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 4 av 4
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Elegant renoverad trerummare med stilsäkra materialval och njutbar balkong!

Högst upp i huset på fjärde våningen med njutbar balkong ut mot lummig grönska väntar här ett synnerligen smakfullt hem med ett strålande, genomgående ljusinsläpp och luftig, öppen planlösning mellan kök och generösa allrumskvadrat. Ljuspigmenterad en-stavs parkett och stavparkett i original samspelar med släta väggar i sober färgpalett och ny modern köksinteriör i vitt med accentuerande mörka arbetsytor. Vidare finner vi två rejäla sovrum med flertalet möbleringsalternativ att erbjuda samt med utgång till den inglasade balkongen. Lägg där till och ett stilrent renoverat badrum i helkaklat utförande med dusch och praktiskt gäst-wc. På Slättängsgatan bor du bekvämt med direkt närhet till fina naturskyddsområden såsom Slättängsdammen och naturreservat samt nära Fladängskolan och goda kommunikationer med promenadavstånd till centrum. Tillfälle!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Britt Bergström
0707-88 09 14 britt.bergstrom@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Högst upp i huset välkomnar hallen med infällda spotlights i tak och vitlaserad en-stavs ekparkett, som tillsammans med vitmålade väggar utgör ett genomgående inslag för bostadens sociala kvadrat. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och även bra med förvaring i snygg garderobsmöbel.

Badrum:

Badrummet som renoverades 2019 är beläget direkt på höger hand och inrett med grå klinker på golv och helkaklade väggar i vitt med dekor i ljusgrått samt infällda spotlights i tak. Här finner vi handfat med kommod i vitt, wc, spegelskåp, handdukstork och dusch med vikdörr i klarglas.

Gäst-wc:

Vägg i vägg finns bostadens gäst-wc placerat i helkaklat utförande med ljusgrå klinker på golv och vitkaklade väggar med grön dekor samt med infällda spotlights i tak. Här finns wc, handfat med vit kommod och spegelskåp.

Vardagsrum:

I öppen planlösning med köket väntar sedan generösa allrumskvadrat där ljuset strömmar in från stora fönsterpartier och där plats medges för såväl soffgrupp som fåtöljer och middagsbord i anslutning till köket. På golvet ligger enhetlig vitlaserad en-stavs ekparkett som ackompanjeras av vitmålade väggar med dekorativ ribbvägg i valnöt.

Kök:

Vidare in åtnjuts en smakfull köksinteriör från IKEA (2018) med fin förvaring bakom släta luckor i klassiskt vitt. Bra arbetsytor i mörkt laminat accentueras med vitt kakel ovanför. Den maskinella utrustningen från Electrolux består av kyl och frys, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, inbyggd ugn och fläkt. Härlig köksö adderar till känslan av volym och rymd samt än mer förvaring och arbetsyta. Dessutom finns här vinkyl som installerades 2021.

Sovrum:

Från vardagsrummet når vi de båda sovrummen. Mastersovrum är först ut och välkomnar med vacker stavparkett i kombination med väggar i ljusgrått och generöst fönsterparti som även förser oss med helglasad terrassdörr ut till den inglasade balkongen med härligt fri utsikt. I rummet finns gott om plats för dubbelsäng och förvaring finns i garderobsmöbel.

Sovrum:

Även det andra sovrummet är av bra storlek som ger plats för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. På golvet ligger vacker stavparkett i original som möter vitmålade väggar och ljusbringande fönsterparti med glasad terrassdörr ut till den inglasade balkongen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

102

Lägenhetsnummer register:

1303

Andel i årsavgift:

0.59155 %

Andel i förening:

0.59155 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lomma 26:17

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1966-68

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 73 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 108 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-05-17

Förening

Namn:

HSB Brf Kraften i Lomma

Organisationsnummer:

746000-4653

E-post adress:

info@brfkraften.se

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Kraften består av 192 bostadsrätter i 5 hus. Lägenheterna är fördelade på följande vis: 22 st 1 rok, 42 st 2 rok, 104 st 3 rok och 24 st 4 rok. Brf. Kraften äger marken och bildades 1968. Byggår är 1966-68.

Varmt och kallt vatten debiteras efter egen förbrukning. Kostnaden tillkommer på månadsavgiften. Avgiften regleras av HSB Malmö som debiterar säljare fram till och med överlåtelsen. En gång i månaden mäts lägenheternas vattenförbrukning och debiteras sedan på månadsavin några månader senare.

Föreningen har sk gemensamhetsel. Elkostnad tillkommer som en fast kostnad om 120 kr per månad och läggs på månadsavgiften samt med en rörlig kostnad efter faktiskt förbrukning.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller 174 bilparkeringsplatser, 4 MC-platser och 5 gästplatser. Avtal med Apcoa för övervakning. P-platsen följer ej med lägenheten. Kölista sköts av fastighetsskötaren. Parkeringsplatserna kostar 135 kr/månad och 100 kr/månad för MC-parkeringsplats. Det finns även ett antal platser i garage som kan hyras till en kostnad om 300 kr/månad. I dagsläget finns lediga parkeringsplatser, men det är för tillfället kö för garageplats.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband via Telenor. Detta tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 239 kr/månad.

Renoveringar:

1988 Nya fönster i ytterfasad.
1994 Ny utemiljö med plattor och växter.
1993 Inglasade balkonger. Miljöhus byggda.
2007 Nya tak. Målning av källargolv, nya nätväggar till källarförråd. Målning av källargolv, nya nätväggar till källarförråd. Målning av källargolv, nya nätväggar till källarförråd.
2008 Renoverade trapphus, dörröppnare, porttelefon och elektronisk bokning. Rörelsedetektorer för belysning i trapphus, källare och miljöhus. Byte av springventiler (fönster) och fönsterbleck, hängrännor och stuprör.
2009 Utrymningsväg från samlingslokal + branddörr. Byte av dagvattenledningar och nya vattenlåsbrunnar.
2010 Ny lekplats. Intern nätverk, kopparkabel till alla lägenheter för digital TV, IP telefoni och bredband Byte av värmepannor, injustering av varmvattencirkulation, injustering av radiatorer i hus 31 enligt EB metoden.
2012 Ny tvättutrustning och målning. Nya toaletter. Klinker i mangelrummen. Tilläggsisolering med cellulosa på vinden i hus 31. Grillplatser uppfräschade. Asfaltering av parkeringen vid hus 29 och 31.
2013 till 2018 Nya fönster och balkongdörrar i samtliga lägenheter PCB och asbestsanering. Byte av trasiga murmabalkar. Nya ventiler och nya fönster i källarplan. Ny uteplats bakom hus 23. Plattor runt samtliga hus och påfyllnad av makadam. Plattor runt samtliga hus och påfyllnad av makadam.
Asfaltering av gata och trottoar bakom hus 27. Nya lyktstolpar. Asfaltering av parkering och trottoar framför hus 31 + 2 nya MC-platser. 3 nya parkeringsplatser och 2 MC plaster på 29:ans parkering. Nya lyktstolpar. Ny plantering vid miljöhus 1 (hus 23).
2016 Avluftare i värmecentralerna. Framför hus 27 har ett antal gamla och/eller höga träds tagits bort och ersatts med nya. Ny plantering vid miljöhus 2 (hus 25).
2016 - 2018 Samtliga lägenheter har fått nya badrum och gästtoaletter. Avloppsstammar är bytta. Mittenlägenheterna i alla trapphus har fått relinande avlopp. Byte av tappvatten ledningar (varmt och kallt). Köken har fått skvallernatta i vaskskåpet, ny kran samt droppstopp (larm för vatten). Nya radiatorer (element) med termostatventiler. Uppsättning av Wiresystem monterat på takbryggor pga nya arbetsmiljökrav.
2018 Samtliga lägenheter är asbestsanerade i badrum/toalett/ källare i samband med stambytet. Stambyte (tappvatten) är avslutat och slutbesiktigat. Installation av frånluftsfläktar med återvinning är avslutat och slutbesiktigat. Byte av panelradiatorer med termostatventiler är avslutat och slutbesiktigat. Byte av elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare är installerat och slutbesiktigat. Under 2018 infördes även gemensamhetsavtal rörande el i föreningen samt att utomhusbelysning och tre nya parkeringsplatser för uthyrning har anordnats.
2019 Byte av skyltar till portnummer. Omplåtning runt skorstenar hus 23 - 31. I hus 23 byte av ruttna takbrädor.
2020 Passage- och bokningssystem har bytts ut. Installation är avslutad och besiktning genomfördes 2020-04-24.
2020 Utförd relining av bottenavloppet (liggare).
2022 har utemiljön och lekplats renoverats, nya träd, häckar och gräsytor

Föreningen kommer att investera i ny värmepumpanläggning, solceller och laddplatser för elbilar under 2022.

Planerat underhåll: Justering och tätning av fönster samt byte av hängrännor och stuprör planeras under 2023.

Ekonomi:

I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Man höjde avgiften med 1,9% vid årsskiftet 2020-2021.
Föreningen har som plan att avgiften ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar men gör en avstämning varje år om behov föreligger.

Ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1208 kr samt en pantsättningsavgift om 483 kr/pant vilket betalas av köparen. HSB tar ut en avgift om 500:- som betalas tillbaka vid utträde, samt en medlemsavgift om 300:-/år.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-06-21. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Besök gärna föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/kraften/

Allmänt om lägenheten

Säljare informerar om inga personliga saker ingår i köpet.

Kända fel och brister: Flisa av på klinkerplatta på WC (reservplatta finns).

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andelstal insats: 0,59155%. Andelstal årsavgift: 0,59155%.

Ett obligatoriskt tillägg som avser en administrativ el-avgift tillkommer om 100 kr/månad. Total månadsavgift blir 5816 kr. Utöver det tillkommer även kostnad för el, varm- och kallvatten som debiteras efter förbrukning.

Omgivning

Allmänt om området:

Lomma är ett populärt och expansivt samhälle där kommunalskatten är låg. Med sitt fantastiska läge längs Lommabukten med havet som lockar med strand och båtliv har ortens popularitet bara ökat genom åren.

Bebyggelsen är blandad, allt från 1800-tals gatuhus i den gamla bykärnan till helt nybyggda flerfamiljshus med strandnära läge. Inte sedan byggboomen under 60-70-talet har Lomma vuxit så mycket som det har gjort sedan hamnutbyggnaden och området uppe mot de östra delarna drog igång. Detta har bidragit till att man har byggt nya skolor, byggt ett helt nytt centrum och utökat all övrig service man som kommuninvånare kan önska sig. Mysiga restauranger, nya butiker och ett helt nytt fantastiskt bibliotek har orten förärats med.

Skolorna i Lomma har under många år nått toppnoteringar inom de undersökningar som gjorts. Kommunen har även nått höga placeringar som bästa boendekommun och bästa företagande kommun.

När det kommer till barnomsorgen så finns det ett rikt utbud att välja på. Det finns både privata alternativ, dagmammor och kommunala förskolor. Skolorna i Lomma är placerade runt om i orten så man har aldrig långt till den närmaste. När skolan är slut behöver man inte sitta sysslolös. Idrottsföreningarna och gymmen är många och det finns också ett stort utbud av studiecirklar med allt från språkstudier till glasfusing.

Mycket i Lomma präglas av sitt havsnära läge. På somrarna kommer många besökare till Lomma för att njuta av strandliv, båtliv eller bara strosa omkring. Gröna utflyktsmål erbjuds i oasen Alnarp och i området längs med Höje å, borta vid Lomma Kyrka. Kyrkofuret som det kallas är ett mysigt "skogsområde" som gärna gästas av hundägare, motionärer, barnfamiljer och ryttare. Området längs ån är fantastiskt charmigt och idylliskt med de små fritidsstugorna som påminner om en svunnen tid.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.