Malmö, Ön
Övägen 13
2 995 000 kr utgångspris
Avgift: 3 111 kr
inkl. kallvatten och TV (grundutbud).
Boarea: 68 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Härlig 2:a med västerbalkong på havsnära läge! Juridisk person får köpa!

På omtyckta Ön har vi nöjet att kunna erbjuda en rymlig och trivsam 2:a om hela 68 kvadrat. Planlösningen är utmärkt utformad och erbjuder ett fullt utrustat kök i öppen planlösning med vardagsrummet, trivsamt sovrum med bra förvaringsmöjligheter, helkaklat badrum med tvättmöjligheter och dessutom balkong i västerläge som bjuder på havsglimt. Här bor man i en sund förening med ett aktivt miljö- och energiarbete som bland annat har investerat i solceller. Belägen med havet som närmsta granne och under sommartid kan man njuta av båtlivet i småbåtshamnen och ta ett dopp i Öresund. Långa promenader längs med havet är avkopplande och uppfriskande året om. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Onsdag 17 Augusti
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hissen från markplan tar oss upp till tredje våningsplanet och här välkomnas vi in till en trevlig lägenhet. Hallen bjuder på bra förvarings- och avhängningsmöjligheter i flera garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusgråa.

Kök:

Vidare in når vi köket som är placerat i öppen planlösning med vardagsrummet, vilket skapar en härlig rymd samtidigt som köket utgör en egen enhet. Köksinredningen från HTH består av vita köksluckor som kombineras fint med den mörka bänkskivan och kakel i vitt ovanför. Maskinparken från Bosch består av spishäll, inbyggnadsugn- samt mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, kombinerad kyl och frys samt fläkt från Woods. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusgrå.

Vardagsrum:

I vardagsrummet finns gott om plats att möblera både matplats samt en stor soffgrupp och mer därtill. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusgråa. Sällskapsdelen imponerar med ett härligt ljusinsläpp ifrån ett stort fönsterparti och den helglasade balkongdörren leder oss ut till våningens fantastiska balkong i härligt västerläge med möjlighet till olika möblemang. Här ute lockar blick mot havet och möjlighet att avnjuta eftermiddags- och kvällssolen.

Sovrum:

Lägenhetens sovrum är trivsamt och här finns plats att möblera dubbelsäng samt tillhörande möblemang utefter önskemål. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i en skjutdörrsgarderob. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusgråa.

Badrum:

Helkaklat badrum med grå klinker och kakel i grått och vitt. Badrummet är inrett med golvvärme, vägghängd-wc, handfat med marmorskiva, spegel, hyllor och badrumsskåp, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

1042

Lägenhetsnummer register:

1205

Andel i förening:

1.04915 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Kronolotsen 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2008

Uppvärmning:

Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)

Ventilation:

F med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 70 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 96 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-02-06

Förening

Namn:

Brf Havsglimten

Organisationsnummer:

769612-9431

Allmänt om föreningen:

Brf Havsglimten är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 69 lägenheter, varav 7 upplåts med hyresrätt. Föreningen avser adresserna Kronlotsgatan 1, Sundholmsgatan 1-9 och Övägen 13-15 på Ön Limhamn. Föreningen köpte huset 2008. Föreningen innehar marken med tomträtten, med avtal t.o.m 2027-12-31. Tillsammans med Brf Kronolotsen 1 finns en gemensamhetsanläggning som bland annat reglerar kostnaderna för skötsel och drift av innergård och garage.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en trevlig innergård som delas med grannföreningen Kronolotsen 1. Det finns en lekplats med gungor, en sandlåda och boulebana samt bänkar för avkoppling och samvaro. Utegrillen kan med fördel användas för trevliga grillövningar. Föreningen har övernattningslägenhet till uthyrning för medlemmarna, kostnad är 400 kr/dygn inklusive garageplats. Gemensam tvättstuga finns bokning görs i trappa 5, Sundholmsgatan. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Vid bostadsrätter med markuteplats: upplåts med nyttjanderätt, dock inget avtal åt något håll. Storleken kan ökas om möjlighet finns samt efter godkännande från styrelsen. Boende sköter och driftar själv uteplats inkl plank. Föreningen klipper häcken.

Äger föreningen marken:

Föreningen innehar marken med tomträtten, med avtal t.o.m 2027-12-31.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 94 garageplatser i källaren, varav 18 garageplatser för elbilar. Garageplats kan hyras till en kostnad om 800 kr/månad och garageplats med ledstolpe kostar i dagsläget 1200 kr inkl el, men kommer under hösten 2022 att ändras till vad man faktisk förbrukar. Det finns även 5 parkeringsplatser för 500 kr/månad.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV och bredband via Tele2. Ett grundutbud av TV-kanaler ingår i avgiften och bredband tecknar den boende själv efter eget önskemål.

Renoveringar:

2015 renovering av innergård.
2016 inoljning av staket.
2017 fortsatt renovering av innergård.
2019 fasadtvätt.
2019 reparation av lekplats.
2020 oljning av entrédörrar och takfot.
2020 reparation av bänkar och bord.
2021 undersökning av hissar har utförts och i samband med det påbörjades byte av belysningen i hissarna och en frekvens omriktare i reserv har köpts in, ifall en hiss går i sönder för snabbare åtgärd.
2021 algsanering av fasad.
2021 lagning av sandlåda.
2021 oljning av staket.
2021 nya laddstolpar, 12 st har installerats i garaget.
2022 taktvätt.

I dagsläget finns inget större underhåll planerat.

Ekonomi:

I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Nabo sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilket belastas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har utfört en mängd åtgärder på senare tid för att höja boendenivån för sina medlemmar så mycket som möjligt. De går igenom och omförhandlar samtliga avtal, de har ersatt sina gaspannor med fjärrvärme, installerat så kallat grönt vatten i värmesystemen (syrefritt vatten som skonar anläggningen), installerat LED-belysning i samtliga gemensamma utrymmen, installerat gemensam el, infört individuell mätning och debitering av värme och varmvatten, installerat en värmepump som återvinner lägenhetsvärme, installerat solceller på taket som ger 100 000-110 000 kWh per år och reducerar koldioxidutsläppet väsentligt. Föreningen har beställt ett lagringsbatteri för att ta hand om elen från solceller. Detta kommer att sänka kostnaden för elen.

Föreningen tillåter juridiska köpare.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Bostadsrättsandel: 0,010492 (1,04915% i föreningen)
Inga vidare specifikationer har angivits.

El, värme och varmvatten debiteras separat enligt verklig förbrukning. Denna förbrukning betalas tillsammans med avgiften var tredje månad.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Ön är egentligen inte alls en ö, utan en halvö som heter Sundholmen. Fast när det talas om Ön i Malmö så vet alla vad som menas. Öns historia börjar redan på tidigt 1900-tal, då var det faktiskt en riktig ö med en klaffbro som länk till fastlandet. Vid bron fanns en stor båthamn. Mellan 1916 och 1921 byggde Limhamns Skeppsvarv både flygplan och båtar här. Vattnet som strömmade mellan ön och fastlandet gjorde att båtarna som låg förtöjda i den gamla hamnen blev skadade, varför man fyllde igen hamnen och Sundholmen förvandlades till en halvö.

Ön började bebyggas med bostadshus på tidigt 90-tal, och sedan dess har ett trivsamt och lugnt bostadsområde växt fram. Den havsnära naturen i kombination med den moderna arkitekturen, gör Ön till en unik plats att bo på. Här har vi också närheten till Limhamn med dess småbåtshamnar, mysiga fiskehytter, delikatessaffärer och fina kvarterskrogar. Det finns en dykplats efter hamnbassängen och Ön är ett paradis för fiskeälskare. Miljön på Ön lämpar sig dessutom perfekt för både löprundor och cykling.

Härifrån går det snabbt att ta sig till både Malmö och Köpenhamn. Från Ön finns direktbusslinje både in till Malmö Central och till Svågertorp. Väljer du istället bilen har du närheten till Öresundsbron, och du får inte glömma att njuta av den vackra utsikten från Limhamnsvägen.

Ön har en egen F-5 skola. Vid brofästet hittar du Friskis & Svettis, och ett litet Närlivs och en trevlig kvarterskrog där intill.

Det finns betalparkering för besökande. De flesta föreningar tillhandahåller egna parkeringsplatser eller garage.

Övrigt:

Det finns en dykplats efter hamnbassängen och Ön är ett paradis för fiskeälskare. Miljön på Ön lämpar sig dessutom perfekt för både löprundor och cykling.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.