Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Ön
Skvatterevsgatan 1
4 195 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 681 kr
inkl kallvatten och en parkeringsplats. Ett obligatoriskt tillägg om 61:-/månad tillkommer för bredband. Kostnad för värme och varmvatten tillkommer efter individuell förbrukning.
Boarea: 79.5 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
 

Totalrenoverad drömtrea med havsutsikt på populära Ön!

KONTAKTA MÄKLAREN FÖR MÖJLIGHET TILL PRIVATVISNING.
På första parkett invid havet presenterar vi denna elegant renoverade marklägenhet, signerad generösa sällskapsytor och en härligt ljus och luftig planlösning. Utomhus lockar en underbar uteplats av vida mått som sträcker sig runt lägenheten i två väderstreck och stoltserar med havsutsikt! Här erbjuds massor av plats för både lata solstunder och sköna grillkvällar i goda vänners lag medans ni njuter av vackra solnedgångar över havet. Vidare bjuder interiören på ett smakfullt kök i tidlöst vitt med integrerade vitvaror och stor köksö, ackompanjerat av voluminöst vardagsrum och två rejäla sovrum. Addera därtill ett stilfullt helkaklat badrum av hög klass och välutrustat tvättrum för högsta komfort. Egen parkeringsplats invid huset med möjlighet till laddstolpe skänker än mer guldkant åt ett redan suveränt hem. Här bor du i stillsamma kvarter med havet ständigt närvarande. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jonas Birgerdahl
0721-80 12 50 jonas.birgerdahl@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med mörkt klinkergolv vid entrén, som strax övergår i ljus parkett vilket återfinns i i samtliga rum för en enhetlig känsla. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och väggarna är klassiskt vita.

Vardagsrum:

Rakt fram öppnar de härligt luftiga och generösa sällskapsytorna upp, vars generositet med lätthet medger plats för såväl soffgrupp och sköna fåtöljer som middagsbord i anslutning till köket i öppen planlösning. Ljuset strömmar in från flera fönster i två väderstreck liksom ljusbringande terrassdörr ut mot den stora uteplatsen i två väderstreck.

Uteplats:

Njutbar uteplats med massor av plats för både solstolar, soffa och middagsbord. Uteplatsen sträcker sig längs med lägenheten i två väderstreck, där en del är markisförsedd och en del åtnjuter guldkantad havsutsikt.

Kök:

Köket är smakfullt renoverat med eleganta släta luckor i vitt, tillsammans med betonggrå bänkskivor och en diskret integrerad maskinpark. Vitvarorna består av spishäll med infälld fläkt, kyl, frys, diskmaskin, ugn samt mikro. Den stora köksön bidrar till känslan av volym och ljus, och fönster i både köksdelen och vid matplatsen intill bjuder på en gyllene utsikt mot havet.

Badrum:

Hemmets badrum är mycket elegant renoverat med gråbeige kakel och klinker. Badrummet är välutrustat med accentuerande detaljer såsom svart takdusch och badkar med svart front, glasdörr med svart profil, svart blandare, vägghängd wc, svart handduksvärmare samt infällda takspotlights.

Sovrum:

Bostadens största sovrum inrymmer enkelt dubbelsäng och tillhörande möblemang. En stor, spegeldörrförsedd skjutgarderob tar hand om förvaringen av säsongernas plagg.

Sovrum:

Även det andra sovrummet är av god storlek, lagom för exempelvis säng och skrivbord. Också här finns en garderob för smidig klädförvaring.

Tvättrum:

Snyggt renoverat tvättrum, försett med tvättmaskin och torktumlare side by side med betonggrå arbetsbänk ovanför, vask och bra förvaring i flera grå skåp med läderhandtag.

Uteplats:

Njutbar uteplats med massor av plats för både solstolar, soffa och middagsbord. Uteplatsen sträcker sig längs med lägenheten i två väderstreck, där en del är markisförsedd och en del åtnjuter guldkantad havsutsikt över vackra solnedgångar.

Uteplatsen är enligt föreningen upplåten tillsammans med bostadsrätten.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

613

Andel i årsavgift:

0.51936 %

Andel i förening:

0.51936 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Överlotsen 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1995-97

Uppvärmning:

Gaspanna

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 110 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 135 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-06-19

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

15 960 kr/år

Total driftkostnad:

15 960 kr/år

Kommentar:

I angiven uppvärmningskostnad ingår även säljarens kostnad för varmvatten.

Förening

Namn:

HSB Brf Vindrosen

Organisationsnummer:

716439-6389

E-post adress:

vindrosenskontor@brfvindrosen.se

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Vindrosen bildades 1995, byggnaderna uppfördes 1995 - 1997. Föreningens adresser är Båtbyggaregatan 102-172, 174-240. Lotsgatan 101-155, 202-224. Skvatterevsgatan 1-23, 2-48, 50-98. Det finns 167 lägenheter i föreningen, samtliga upplåts med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

I föreningen finns ett styrelserum samt cykelförråd.
I föreningen finns sammanlagt 6 gårdar med bland annat lekplats och boulebana.

Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmöjligheter. Förråd finns utanför entrédörren samt finns 5 extra förråd som hyrs ut till medlemmarna.

Värme och varmvatten ingår inte i avgiften. Lägenhetens gaspanna ägs och sköts av föreningen. Varje innehavare tecknar själv avtal med leverantör av el och gas.

Föreningen kommer inom kort att införa IMD av el (individuell mätning och debitering).

För bostadsrätt med uteplats gäller följande: uteplatsen upplåts med bostadsrätten och underhålls av bostadsrättsinnehavaren.

Föreningen har tecknat en kollektiv bostadrättsförsäkring. Detta innebär att man som medlem inte behöver teckna denna försäkring som ett komplement till din hemförsäkring.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Till varje lägenheten hör 1 parkeringsplats. Det finns 16 extra parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna, extra parkeringsplats kostar just nu 200 kr/månad, denna avgift kommer att justeras inom kort. Kravet är att man har två bilar registrerade på sin adress. Kösystem tillämpas och det är i dagsläget kö. Dessutom finns det 4 gästparkeringar som i dagsläget är gratis att använda. I övrigt gäller betalparkering i området.
Föreningen har installerat laddboxar till parkeringsplatserna och inväntar att Eon ska koppla in elen. Önskar man inte nyttja laddboxen utgår ingen kostnad. Vid nyttjande av laddbox tecknas ett användaravtal med föreningen. Uppkopplingsavgift fn ca 1000:-. Förbrukad el tillkommer. Kontakta föreningen för mer information.

Bredband/TV:

TV: Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2, grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband: Föreningen är fiberansluten till Bahnhof 1000/1000 Mbit/s, ett obligatoriskt tillägg om 61 kr/månad tillkommer på månadsavgiften.

Renoveringar:

2000 gaspannor installerades och servas kontinuerligt.
2009 byte av utebelysningen och husgrunderna på några av fastigheterna som har varit behov av renovering har reparerats, putsats och målats om. Brandinspektion har gjorts.
2012 nyplantering har gjorts på de gårdar där planteringen har försämrats.
2014 målning av träpaneler har utförts.
2018 cykelställen har fräschats upp.
2017-2018 underhåll av värmesystem, reparation av radiatorer och termostater samt utebelysning.
2019 energideklaration har uppförts. Carportar, soprum, lekplatser och staket har målats om.
2020 murningsarbeten har gjorts på fasaden på de ställen som har varit i behov.
2016-2020 takplåtsarbetet.
2021 asfaltsarbete på vissa ställen där asfalten har skadats.
2022 spolning av avloppsstammarna. Staket med belysning.

Föreningen har beslutat att installera laddboxar på 167 parkeringsplatser. Laddboxarna är installerade, föreningen inväntar i dagsläget information från Eon om när elen kopplas in.

Föreningen följer en underhållsplan. Inget större finns planerat inom den närmsta tiden.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Den senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01 då årsavgiften höjdes med 2 %. Avgiften kommer att höjas med ca 3 % vid årsskiftet 2022-23.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Köparen måste vara medlem i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Medlemsavgiften i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på HSB:s hemsida www.hsb.se/malmo

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/vindrosen

Ovanstående information är inhämtad av berörd förening, uppdaterat 2022-10-24. Blivande köpare uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter med föreningen före ett köp. Besök gärna föreningens hemsida www.brfvindrosen.se.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg om 61:-/månad tillkommer för bredband.
Kostnad för värme och varmvatten tillkommer efter individuell förbrukning.
Lägenhetens gaspanna ägs och sköts av föreningen. Varje innehavare tecknar själv avtal med leverantör av el och gas.

Inom kort kommer föreningen att genomföra IMD av el (individuell mätning och debitering).

Lägenhetsinnehavaren disponerar en parkeringsplats och ett förråd. Önskar man nyttja laddstolpen vid parkeringsplatsen tecknas avtal med föreningen för detta och en kostnad utgår utöver förbrukade kWh. Se föreningsinformationen.

Andel i förening avser andelstal insats. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare HSB.

Säljarna informerar:
Ringklockan är ur funktion.

Omgivning

Allmänt om området:

Ön är egentligen inte alls en ö, utan en halvö som heter Sundholmen. Fast när det talas om Ön i Malmö så vet alla vad som menas. Öns historia börjar redan på tidigt 1900-tal, då var det faktiskt en riktig ö med en klaffbro som länk till fastlandet. Vid bron fanns en stor båthamn. Mellan 1916 och 1921 byggde Limhamns Skeppsvarv både flygplan och båtar här. Vattnet som strömmade mellan ön och fastlandet gjorde att båtarna som låg förtöjda i den gamla hamnen blev skadade, varför man fyllde igen hamnen och Sundholmen förvandlades till en halvö.

Ön började bebyggas med bostadshus på tidigt 90-tal, och sedan dess har ett trivsamt och lugnt bostadsområde växt fram. Den havsnära naturen i kombination med den moderna arkitekturen, gör Ön till en unik plats att bo på. Här har vi också närheten till Limhamn med dess småbåtshamnar, mysiga fiskehytter, delikatessaffärer och fina kvarterskrogar. Det finns en dykplats efter hamnbassängen och Ön är ett paradis för fiskeälskare. Miljön på Ön lämpar sig dessutom perfekt för både löprundor och cykling.

Härifrån går det snabbt att ta sig till både Malmö och Köpenhamn. Från Ön finns direktbusslinje både in till Malmö Central och till Svågertorp. Väljer du istället bilen har du närheten till Öresundsbron, och du får inte glömma att njuta av den vackra utsikten från Limhamnsvägen.

Ön har en egen F-5 skola. Vid brofästet hittar du Friskis & Svettis, och ett litet Närlivs där intill.

Det finns betalparkering för besökande. De flesta föreningar tillhandahåller egna parkeringsplatser eller garage.

Övrigt:

Det finns en dykplats efter hamnbassängen och Ön är ett paradis för fiskeälskare. Miljön på Ön lämpar sig dessutom perfekt för både löprundor och cykling.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.