Malmö, Ön
Lotsgatan 149
2 895 000 kr utgångspris
Avgift: 2 752 kr
inkl. kallvatten, digital-TV, bostadsrättstillägg och parkeringsplats. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 61 kr/månaden för bredband via Bahnhof 1000/1000 Mbit/s.
Boarea: 57 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
 

Välplanerad tvårummare med fantastiska uteplatser!

Nu finns det möjlighet att förvärva denna trivsamma 2:a på underbara Ön. Här erbjuds genomgående ljusinsläpp, ett smakfullt kök, välplanerat vardagsrum, ett rymligt sovrum, helkaklat badrum med tvättmöjligheter samt dubbla uteplatser i två olika väderstreck där många härliga stunder kan tillbringas. Här bor man i ett lugnt område bara några steg ifrån havet och småbåtshamnen. Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Onsdag 7 December
18:00 - 18:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Söndag 11 December
16:00 - 16:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen erbjuder god förvaring i form av en inbyggd garderob med skjutdörrar. På golvet ligger det parkett och väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum:

Vidare in når vi vardagsrummet som är ett ljust och öppet rum där det ryms en härlig soffgrupp och möbler därtill. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt. Rummet bjuder på ett generöst ljusinsläpp från de stora fönsterna och altandörren tar oss ut till bostadens mer avskilda och ostörda uteplats. Här finns det plats för en loungegrupp, matbord eller annat önskemål.

Kök:

Från vardagsrummet kommer vi till det stilfulla köket med vita luckor som kombineras fint med den grå bänkskivan och mönstrat kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, fläkt, mikrovågsugn och integrerad diskmaskin. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt. Här finns det plats för ett matbord med en trevlig utsikt ut mot bostadens entré och uteplatsen som ligger i västerläge.

Sovrum:

Sovrummet är i god storlek som rymmer en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Här finns förvaringsmöjligheter i form av garderober med skjutdörrar. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt.

Badrum:

Stilrent badrum med beige klinker och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta ovanför samt duschhöra med ljuvlig mosaik och glasdörrar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

104

Andel i årsavgift:

0.3882 %

Andel i förening:

0.3882 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Lotsförmannen 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1995-1997

Uppvärmning:

Naturgas

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 107 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 131 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-06-19

Förening

Namn:

HSB Brf Vindrosen

Organisationsnummer:

716439-6389

E-post adress:

vindrosenskontor@brfvindrosen.se

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Vindrosen bildades 1995, byggnaderna uppfördes 1995 - 1997. Föreningens adresser är Båtbyggaregatan 102-172, 174-240. Lotsgatan 101-155, 202-224. Skvatterevsgatan 1-23, 2-48, 50-98. Det finns 167 lägenheter i föreningen, samtliga upplåts med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

I föreningen finns ett styrelserum samt cykelförråd.
I föreningen finns sammanlagt 6 gårdar med bland annat lekplats och boulebana.

Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmöjligheter. Förråd finns utanför entrédörren samt finns 5 extra förråd som hyrs ut till medlemmarna.

Värme och varmvatten ingår inte i avgiften. Lägenhetens gaspanna ägs och sköts av föreningen. Varje innehavare tecknar själv avtal med leverantör av el och gas.

Föreningen kommer inom kort att införa IMD av el (individuell mätning och debitering).

För bostadsrätt med uteplats gäller följande: uteplatsen upplåts med bostadsrätten och underhålls av bostadsrättsinnehavaren.

Föreningen har tecknat en kollektiv bostadrättsförsäkring. Detta innebär att man som medlem inte behöver teckna denna försäkring som ett komplement till din hemförsäkring.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Till varje lägenheten hör 1 parkeringsplats. Det finns 16 extra parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna, extra parkeringsplats kostar just nu 200 kr/månad, denna avgift kommer att justeras inom kort. Kravet är att man har två bilar registrerade på sin adress. Kösystem tillämpas och det är i dagsläget kö. Dessutom finns det 4 gästparkeringar som i dagsläget är gratis att använda. I övrigt gäller betalparkering i området.
Föreningen har installerat laddboxar till parkeringsplatserna och inväntar att Eon ska koppla in elen. Önskar man inte nyttja laddboxen utgår ingen kostnad. Vid nyttjande av laddbox tecknas ett användaravtal med föreningen. Uppkopplingsavgift fn ca 1000:-. Förbrukad el tillkommer. Kontakta föreningen för mer information.

Bredband/TV:

TV: Föreningen är ansluten till digital-TV via Tele2, grundutbudet ingår i avgiften.
Bredband: Föreningen är fiberansluten till Bahnhof 1000/1000 Mbit/s, ett obligatoriskt tillägg om 61 kr/månad tillkommer på månadsavgiften.

Renoveringar:

2000 gaspannor installerades och servas kontinuerligt.
2009 byte av utebelysningen och husgrunderna på några av fastigheterna som har varit behov av renovering har reparerats, putsats och målats om. Brandinspektion har gjorts.
2012 nyplantering har gjorts på de gårdar där planteringen har försämrats.
2014 målning av träpaneler har utförts.
2018 cykelställen har fräschats upp.
2017-2018 underhåll av värmesystem, reparation av radiatorer och termostater samt utebelysning.
2019 energideklaration har uppförts. Carportar, soprum, lekplatser och staket har målats om.
2020 murningsarbeten har gjorts på fasaden på de ställen som har varit i behov.
2016-2020 takplåtsarbetet.
2021 asfaltsarbete på vissa ställen där asfalten har skadats.
2022 spolning av avloppsstammarna. Staket med belysning.

Föreningen har beslutat att installera laddboxar på 167 parkeringsplatser. Laddboxarna är installerade, föreningen inväntar i dagsläget information från Eon om när elen kopplas in.

Föreningen följer en underhållsplan. Inget större finns planerat inom den närmsta tiden.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Den senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01 då årsavgiften höjdes med 2 %. Avgiften kommer att höjas med ca 3 % vid årsskiftet 2022-23.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Köparen måste vara medlem i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Medlemsavgiften i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på HSB:s hemsida www.hsb.se/malmo

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hsb.se/malmo/vindrosen

Ovanstående information är inhämtad av berörd förening, uppdaterat 2022-10-24. Blivande köpare uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter med föreningen före ett köp. Besök gärna föreningens hemsida www.brfvindrosen.se.

Allmänt om lägenheten

Andel i förening avser andelstal insats. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare HSB.

Till månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 61 kr/månaden för bredband via Bahnhof 1000/1000 Mbit/s.
Värme och varmvatten ingår inte i avgiften. Lägenhetens gaspanna ägs och sköts av föreningen. Varje innehavare tecknar själv avtal med leverantör av el och gas.
Säljaren betalar ca 916 kr för värme och varmvatten per månad. Angiven summa är baserad på nuvarande ägares förbrukning och kan variera.

Bostadsinnehavaren disponerar ett förråd.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Ön är egentligen inte alls en ö, utan en halvö som heter Sundholmen. Fast när det talas om Ön i Malmö så vet alla vad som menas. Öns historia börjar redan på tidigt 1900-tal, då var det faktiskt en riktig ö med en klaffbro som länk till fastlandet. Vid bron fanns en stor båthamn. Mellan 1916 och 1921 byggde Limhamns Skeppsvarv både flygplan och båtar här. Vattnet som strömmade mellan ön och fastlandet gjorde att båtarna som låg förtöjda i den gamla hamnen blev skadade, varför man fyllde igen hamnen och Sundholmen förvandlades till en halvö.

Ön började bebyggas med bostadshus på tidigt 90-tal, och sedan dess har ett trivsamt och lugnt bostadsområde växt fram. Den havsnära naturen i kombination med den moderna arkitekturen, gör Ön till en unik plats att bo på. Här har vi också närheten till Limhamn med dess småbåtshamnar, mysiga fiskehytter, delikatessaffärer och fina kvarterskrogar. Det finns en dykplats efter hamnbassängen och Ön är ett paradis för fiskeälskare. Miljön på Ön lämpar sig dessutom perfekt för både löprundor och cykling.

Härifrån går det snabbt att ta sig till både Malmö och Köpenhamn. Från Ön finns direktbusslinje både in till Malmö Central och till Svågertorp. Väljer du istället bilen har du närheten till Öresundsbron, och du får inte glömma att njuta av den vackra utsikten från Limhamnsvägen.

Ön har en egen F-5 skola. Vid brofästet hittar du Friskis & Svettis, och ett litet Närlivs där intill.

Det finns betalparkering för besökande. De flesta föreningar tillhandahåller egna parkeringsplatser eller garage.

Övrigt:

Det finns en dykplats efter hamnbassängen och Ön är ett paradis för fiskeälskare. Miljön på Ön lämpar sig dessutom perfekt för både löprundor och cykling.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.