Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Limhamns Sjöstad
Kolsyregatan 16
3 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 499 kr
inkl vatten, värme, sophämtning och trappstädning. Obligatoriskt tillägg för kabel-TV och bredband om 160 kr/mån tillkommer månadsavgiften. IMD av elen tillämpas, då föreningen har ett gemensamt elavtal, dvs som bostadsrättsinnehavare betalar du för din faktiska förbrukning av el. Elen faktureras en gång per månad med avin.
Boarea: 82 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Väldisponerad trerummare byggd 2020 med två balkonger!

På populära Limhamns Sjöstad finns denna underbara lägenhet byggd 2020. Här erbjuds en väldisponerad trerummare i ett omtyckt område med gång- och cykelavstånd till båtliv, badbryggor, stränder och grönområden. Bostaden fördelar sig över en ljus sällskapsavdelning där kök och vardagsrum förenas i en öppen planlösning med utgång till hemmets ena balkong samt två utmärkta sovrum varav ett har utgång till bostadens andra balkongen. Vidare erbjuds ett stort badrum med tvättavdelning samt goda förvaringsmöjligheter i en klädkammare och garderober. Limhamns Sjöstad är en av Malmös attraktivaste platser att bo på. Läget är perfekt och man har närhet till hav, den charmiga fiskehamnen, småbåtshamnen samt Limhamns centrum. Cykelavstånd till Malmö city och deras trevliga utbud. Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Inbjudande hall med praktisk och fin klinker som sen övergår i vacker ljus ekparkett, väggarna är snyggt gråa. Här erbjuds plats för avhängning av kläder och skor samt förvaring i garderober med skjutdörrar.

Vardagsrum:

Förträffligt vardagsrum med möjlighet att möblera med en stor soffa och matbordsmöblemang eller annat möblemang efter önskemål. Här erbjuds ett vackert ljust ekparkettgolv och gråa väggar samt ett strålande ljusinsläpp från imponerande fönsterparti och balkongdörr. Från balkongdörren når man hemmets ena balkong.

Kök:

I öppen planlösning med vardagsrummet finns detta moderna och stilfulla kök där kyl och frys utgör en praktisk rumsavdelare. Köksinredningen från Vedum bjuder på vita luckor och grå bänkskiva med snyggt kakel ovanför. Här erbjuds bra med avlastningsyta samt förvaring i köksskåpen och den maskinella utrustningen består av spishäll, kyl, frys, diskmaskin, ugn, mikro och fläkt (utsug). Alla vitvaror är från Electrolux och byggnadsåret förutom fläkten som är av märket Tovenco.

Sovrum:

Stort sovrum med plats att möblera med dubbelsäng och mer därtill. Ypperliga förvaringsmöjligheter får man i en klädkammare med skjutdörrar och på golvet vilar ljus ekparkett och väggarna är målade i en harmonisk grå färg. Här erbjuds ett härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti.

Sovrum:

Ljust sovrum som är i bra storlek och perfekt anpassat för arbetsrum, sovrum eller annat efter önskemål. Även här åtnjuts ljus ekparkett och gråa väggar samt ett strålande ljusinsläpp från fönster och balkongdörr. Härifrån tar vi steget ut till våningens andra balkong med lummig utsikt över föreningens innergård.

Badrum:

Helkaklat badrum med stilrena färgval såsom vitt kakel och mörkgrå klinker. Här finns dusch med vikbara duschväggar i klarglas, handuksstork, kommod med handfat, badrumsskåp med spegel, tvättmaskin, torktumlare och infällda spotlights.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

621

Lägenhetsnummer register:

1201

Andel i årsavgift:

1.27014 %

Andel i förening:

1.27211 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Malmö Fernissan 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2020

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 80 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 87 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2021-10-28

Förening

Namn:

BRF Oljeslagarens hus 1 i Limhamn

Organisationsnummer:

769633-7463

E-post adress:

styrelse@oljeslagarenshus.se

Allmänt om föreningen:

Brf Oljeslagarens hus bildades år 2018 i samband med byggnationen av Hökerum Bygg. Föreningen innehar tomten med äganderätt och förvärvade fastigheten Malmö Fernissan 1 i samband med bildning. Det finns 94 bostadsrätter (90 lägenheter och 4 radhus) i föreningen samtliga innehas med bostadsrätt och 2 lokaler. Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen installerade IMDel (individuell mätning och debitering av el) i april 2022 och elen debiteras en gång per månad efter faktisk förbrukning med avin för månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har 1 övernattningslägenhet som kan hyras till en kostnad om 300 kr/dygn.
Gemensam takterrass för föreningens medlemmar att nyttja.
Förvaringsmöjlighet för cykel finns att tillgå i garaget, dock inga särskilda låsta utrymmen.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det finns 73 garageplatser, varav 12 laddplatser. I samband med flytt säger man upp sin garageplats, den går då till den person som står först i kön. En parkeringsplats i föreningens garage kostar 870 kr/månad eller 1 125 kr/månad för laddplats plus förbrukning. I området finns ett större garage, där finns också möjligt att hyra en plats.

Bredband/TV:

Föreningen har avtal med Tele 2 som tillhandahåller basutbud för TV bestående av SVT1, SVT2, SVT24, TV4, Axess, Kunskapskanalen och SVT Barn, flertalet av dessa finns även som HD-kanaler. Även fiber med 100/100 mb/s hastighet finns i varje lägenhet. TV och bredband läggs på månadsavgiften med 160 kr. Extra kanaler och högre hastighet på bredband kan köpas till av Tele 2.

Renoveringar:

Huset var klart för inflyttning 2020. Då huset är nybyggt är det inte speciellt stora eller kostnadskrävande underhåll som kommer ske inom de närmsta åren. Föreningen har en underhållsplan på 30 år och underhåll sker löpande.

Föreningen har installerat kameraövervakning i garage och IMD.

Föreningen ska införa tag-system.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande med 10% som minsta andel att äga för att bo.

Ekonomi:

Föreningen har höjt avgiften med 1 % från och med första september till en följd av att man ska införa tagsystem och kameraövervakning. Man har även diskuterar att höja avgiften med ytterligare någon procent vid årsskiftet, med tanke på ökade elkostnader, inflation och ökade räntor.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp (1208 betalas av köparen).
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp (483 kr/pant).

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening/förvaltare 2022-08-31. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Läs mer på föreningens hemsida: https://boappa.se/brf-oljeslagarens-hus-1-i-limhamn-limhamn

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Den ekonomiska förvaltaren Riksbyggen har angett:
Andelsvärde: 1,27010%.
Andel i föreningen avser andelstal insats.

Obligatoriskt tillägg för kabel-TV och bredband om 160 kr/mån tillkommer månadsavgiften. Den totala avgiften är 4 614 kr/mån.
IMD av elen tillämpas, då föreningen har ett gemensamt elavtal, dvs som bostadsrättsinnehavare betalar du för din faktiska förbrukning av el. Elen faktureras en gång per månad med avin.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. I Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga butiker, livsmedel, apotek, vårdcentral, gym samt flera restauranger och caféer, några måsten är "Mastio" och fiket "Kaka på kaka". Kort och gott något som måste upplevas på plats.

Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9.

Läget är magiskt och erbjuder promenadavstånd till Limhamns centrum med all tänkbar service, som t.ex. Sibbarps Kallbadhus. På andra sidan av gräskullen vid Vaktgatan finner du den mysiga småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och salta dopp på Ribban. Vill du hellre se vad city har att erbjuda tar buss nr 7 dig snabbt in till stadskärnan. Samtidigt tar vi oss snabbt och smidigt in till City med cykel eller bil. Gillar man att bo i ett expansivt område i pittoresk hamnmiljö, är detta platsen för dig!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.