Malmö, Limhamns Sjöstad
Rosengrens gata 13
4 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 451 kr
inkl. värme, vatten och brf-tilläggsförsäkring. Ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV och bredband tillkommer om 299 kr/månad. Årsavgift bostad-kapital är bunden till 3 av föreningens lån och ska spegla räntekostnaden för dessa. I dagsläget tillkommer detta som ett obligatoriskt tillägg om 35 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 750 kr. El tillkommer efter förbrukning.
Boarea: 98 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3.5
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Stilsäkert med stor balkong rakt mot Öresunds blå vatten.

I attraktiva och nyproducerade stadsdelen Limhamns Sjöstad presenterar vi denna tilltalande våning signerad strålande ljus och härlig rymd. På andra våningen med hiss från markplan väntar här ett hem som bjuder på en luftig, öppen planlösning mellan generösa allrumskvadrat och smakfull köksinteriör från HTH, en stilsäkert helkaklad badmiljö med integrerad klädvård, och ett lika stilsäkert inrett gäst-wc samt två bra sovrum, varav det största enkelt kan delas av för möjlighet till ett tredje. Vidare lockar en underbar balkong av vida mått och strålande vy över vattnet med en rofylld utsikt som är få förunnat! Lägg där till en välmående förening med garage och arkitektritad trädgårdsmiljö med fontän samt sandlåda för de minsta. Allt på suveränt läge med havet som närmsta granne, och med Limhamns centrum på bekvämt gångavstånd samt Malmö city en kort cykeltur bort. Tillfälle!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Rebecka Ovesen
Wågert
0702-74 74 70 rebecka.wagert@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
13:00 - 13:30
Bokad visning, anmälan krävs!
Anmäl mig
Måndag 3 Oktober
18:00 - 18:30
Bokad visning, anmälan krävs!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är rymlig och inbjudande med sin stilrena kombination av tidlöst parkettgolv och klassiskt vitmålade väggar, vilket är ett tema som genomsyrar hela bostaden och skapar en fin sammanhängande känsla. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och dessutom bra förvaring i en smidig, skjutdörrsbeklädd garderob.

Badrum:

Hemmets stora badrum är beläget i anslutning till hallen. Mattvita helkaklade väggar samspelar med grått klinkergolv och infällda spotlights i tak. Inrett med inredning från Vedum och välförsett med handduksvärmare, badkar, vägghängt wc, spegelskåp, högskåp samt handfat med vit kommod. Smart integrerad klädvårdsavdelning med både tvättmaskin och torktumlare för högsta komfort, samt arbetsbänk i vit laminat med vita väggskåp ovanför.

Gäst-wc:

Även våningens gäst-wc bjuder på en helkaklat interiör med grå klinker på golv och vitt kakel på väggar. Här finns vägghängt wc, handfat med spegel samt belysning ovan.

Vardagsrum:

Vidare in väntar vardagsrum och kök i öppen planlösning. Ljuset strömmar in från flera stora fönster och ackompanjeras av ljusbringande terrassdörr, som förstås leder ut till den väl tilltagna balkongen i soligt läge samt med en strålande utsikt över vattnet. Vardagsrummet möbleras med lätthet med både soffgrupp och en skön fåtölj, och invid köket placeras med fördel ett större middagsbord. Här lockar samtliga fönster med en suverän utsikt.

Kök:

Smakfullt kök från HTH, med utmärkta förvaringsmöjligheter bakom vita, släta luckor. Den maskinella utrustningen från Siemens (2013 använda först 2015) består av kyl och frys i full höjd, integrerad diskmaskin (2022), inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, ugn och fläkt från Fläktwoods.

Sovrum:

Mastersovrummet har ingång från hallen och erbjuder möjlighet till både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Väggarna är klassiskt vita och på golvet ligger enhetlig parkett som ackompanjeras av mjuk heltäckningsmatta i grått intill den optimala förvaringen i öppen garderobsmöbel. Detta rum har ursprungligen bestått av två sovrum och kan med enkla medel återställas om behov för ett tredje sovrum skulle finnas.

Sovrum:

Även våningen andra sovrum är av bra storlek och nås från hallen. Detta lämpar sig väl att nyttja såsom barnrum, hemmakontor eller gästrum om man så önskar. Stilsäker parkett möter vita väggar och ljusbringande fönsterparti.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

57

Lägenhetsnummer register:

1201

Andel i årsavgift:

1.31675 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Sally 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2013

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 75 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 87 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-06-04

Förening

Namn:

Brf Focken på Limhamn

Organisationsnummer:

769622-8985

E-post adress:

styrelsen@focken.se

Allmänt om föreningen:

Brf Focken ligger på Limhamn i Malmö, alldeles intill vattnet. Föreningens hus är byggt av Skanska som stod klar hösten 2013 och ingår i deras projekt Limhamns Sjöstad. Föreningen tillträdde fastigheten 2013 och består av 87 bostadsrätter fördelade på 6 trappuppgångar. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Gemensamma utrymmen:
Trevlig gemensam gård med planteringar, fontän och sandlåda.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Garage finns i huset: 82 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 657 kr/månad. Det finns även 3 garageplatser som främst är för hcp. 3 MC-platser finns och kan hyras till en kostnad om 219 kr/månad.
Parkeringsplats utomhus kan hyras till en kostnad om 300 kr/månad. Elbils platser finns mot tillägg med 219 kr/månad.
Samtliga platser är idag upptagna men föreningen har bra balans mellan upptagna och lediga platser i garaget. Dvs. inga längre kötider då föreningen endast ger boende möjlighet att få en garageplats.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV och bredband via Telia fiber, 100/100 Mbit/s. Kostnad för detta är 299 kr/månad och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.

Renoveringar:

Utfört:
2019 stamspolning har utförts i alla hus och även rengöring av samtliga rör i köksavloppen.
2020 smörjdes fönstren.
2021 OVK (obligatorisk ventilationskontroll) har utförts.

I dagsläget finns inget större underhåll planerat.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2021-01-01, då höjdes avgiften med 2%. Det finns inga beslutad avgiftsförändring i dagsläget.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilka betalas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har gemensamt upphandlad el som tillkommer till månadsavgiften (obligatoriskt). Avläsning sker en gång i kvartalet.

Ovanstående uppgifter är kontrollerade med representant från styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera dessa uppgifter innan ett köp. Besök gärna föreningens hemsida för att läsa mer: www.focken.se

Allmänt om lägenheten

Uppgift om andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen. Ospecificerad an del i förening: 1,32756 %. Andel av årsavgift: 1,31675 %. Andel insats har ej specificerats.

Ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV och bredband tillkommer om 299 kr/månad. Årsavgift bostad-kapital är bunden till 3 av föreningens lån och ska spegla räntekostnaden för dessa, kan således variera med anledning av ränteförändringar. I dagsläget tillkommer detta som ett obligatoriskt tillägg om 35 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 750 kr. El tillkommer efter förbrukning.

Energideklarationer upprättade mellan 2014-01-01 och 2019-01-01 har energiklasser baserade på energiprestanda som efter 2019-01-01 beskrivs som specifik energianvändning.

Säljare informerar om att skjutdörrar till garderob och duschväggar finns i källarförrådet och är i bra skick.
Samtliga vitvaror, IKEA-garderober i sovrum och i hall samt högskåp i badrum ingår i köpet.

Kända fel och brister: Repor i induktionshäll och spricka ovansida samt insida front på ugn (påverkar inte funktionen).

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Enligt föreningens lägenhetsförteckning upplåts bostaden som 4 rum och kök. Enligt nuvarande planlösning nyttjas bostaden som 3,5 rum och kök, då väggen tagits ner mellan två av sovrummen. Detta kan med enkla medel återställas vid behov för ett tredje sovrum.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. I Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga butiker, livsmedel, apotek, vårdcentral, gym samt flera restauranger och caféer, några måsten är "Mastio" och fiket "Kaka på kaka". Kort och gott något som måste upplevas på plats.

Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9.

Läget är magiskt och erbjuder promenadavstånd till Limhamns centrum med all tänkbar service, som t.ex. Sibbarps Kallbadhus. På andra sidan av gräskullen vid Vaktgatan finner du den mysiga småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och salta dopp på Ribban. Vill du hellre se vad city har att erbjuda tar buss nr 7 dig snabbt in till stadskärnan. Samtidigt tar vi oss snabbt och smidigt in till City med cykel eller bil. Gillar man att bo i ett expansivt område i pittoresk hamnmiljö, är detta platsen för dig!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.