Malmö, Limhamns Sjöstad
Limhamnsvägen 133D
2 795 000 kr utgångspris
Avgift: 3 825 kr
inkl. värme, bostadsrättstillägg, TV, bredband och telefoni.
Boarea: 73 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 1 av 5
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
 

Trivsam 2:a med härlig uteplats!

Nu finns chansen att förvärva denna trevliga och fräscha 2:a om hela 73 kvm i det populära boendekonceptet Bonum, beläget i attraktiva Limhamns Sjöstad. Bonum är Riksbyggens seniorkoncept där man som köpare måste ha fyllt 55 år. Lägenheten är genomgående med en luftig planlösning som erbjuder ett stilfullt kök från Vedum i öppen planlösning med det väl tilltagna vardagsrummet, helkaklat badrum med tvättmöjligheter och stort sovrum med utmärkta förvaringsmöjligheter och utgång till uteplatsen som vetter lugnt och tryggt in mot föreningens innergård. Förutom detta erbjuder lägenheten ett fantastiskt ljusflöde och en härlig takhöjd om nästan 3 meter. Här bor man med närhet till havet och området är trivsamt och erbjuder promenadavstånd till Limhamns centrum med all tänkbar service, nära till Dragörkajen, Ön, Sibbarps kallbadhus, Friskis och svettis samt mysiga småbåtshamnen. Coop, apotek och vårdcentral ligger alldeles runt knuten, samtidigt som vi snabbt och smidigt tar oss in till city med cykel, bil eller buss. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Måndag 5 December
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Bekvämt belägen på första våningen välkomnas vi in till en trivsam lägenhet. Hallen möter oss med parkettgolv och vita väggar och vi slås direkt av den härliga takhöjden om nästan 3 meter. Här erbjuds bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt skor och förvaringsmöjligheter får vi i ett förråd samt i en garderob. För den som önskar finns det även plats att möblera förvarings- och hallmöbler.

Vardagsrum:

Vidare in når vi våningens vardagsrum som är placerat i öppen planlösning med köket. Här finns plats att möblera en större soffgrupp, matbord och diverse andra möbler efter önskemål. Ljuset strömmar in ifrån det stora fönsterpartiet och tillsammans med den tilltagna takhöjden skapas en öppen och luftig atmosfär. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Kök:

Köket från Vedum är i stilrent utförande med vita köksluckor som kombineras fint med den mörka bänkskivan i laminat och kakel i vitt ovanför. Maskinparken består av spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn- och mikrovågsugn samt kombinerad kyl och frys. Köket känns öppet och socialt och bjuder på suveräna arbetsytor och utmärkta förvaringsmöjligheter. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Sovrum:

Lägenhetens sovrum är i bra storlek och här finns det plats att möblera dubbelsäng och tillhörande möbler utefter önskemål. Ypperliga förvaringsmöjligheter får vi i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar samt i en klädkammare. På golvet ligger parkett och väggarna är vita. Härifrån tar vi steget ut till våningens uteplats som har tak-och sidomarkiser och vetter mot innergård i en harmonisk miljö. Här slår vi oss gärna ner och njuter av solen under årets varmare dagar.

Badrum:

Helkaklat badrum med ljusgrå klinker och vitt kakel. Här är inrett med vägghängd-wc, handfat med kommod, spegel, vägghängt badrumsskåp, handdukstork och dusch. Badrummet är även bekvämt inrett med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och vägghängda skåp för förvaring ovanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

1301

Lägenhetsnummer register:

1003

Andel i årsavgift:

1.80974 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Portvaktshuset 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2015

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 88 kWh/m²/år
Energiklass: D
Utförd
Datum: 2017-04-07

Förening

Namn:

Bonum Brf Våghuset på Limhamn

Organisationsnummer:

769624-8918

Allmänt om föreningen:

Bonum Brf Våghuset på Limhamn är en äkta förening som äger fastigheten Portvaktshuset 2 i Malmö. Föreningen omfattar en byggnad uppförd 2015 med 46 lägenheter på adress Limhamnsvägen 133A-D.
Huset är tyst och välisolerat. Föreningen är ett seniorboende 55+, vänligen se stadgarna för mer information. Föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning sköts av Riksbyggen. I Riksbyggens Bonumkoncept ingår Bonumvärd som är behjälplig.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensamhetslokal samt en övernattningslägenhet som kan hyras till en kostnad om 300 kr/natt och det finns även en gemensam tvättstuga.
Föreningen har en underbar innergård med möjlighet till aktiviteter så som boule, grillning eller bara umgås sittande i föreningens trädgårdsmöbler. Här finns även cykelställ under tak.

Till avgiften tillkommer kostnaden för individuell förbrukning av varm- och kallvatten samt el.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller 33 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 900 kr/månad.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till Telia, Telias Bas paket innehållande Bredband (100/100 Mbit/s) TV och telefoni ingår i avgiften.

Renoveringar:

Endast sedvanligt underhåll planeras med tanke på byggnadens ålder.

Ekonomi:

Den senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då höjdes årsavgiften med 1%. Planerad avgiftsförändring från och med 1/1-2023 på 11%.
Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant från styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelsvärde: 1,80977%
Andelstal insats: 1,64915%
Andelstal årsavgift: 1,80974%
Inga vidare specifikationer har angivits.

Till avgiften tillkommer kostnaden för individuell förbrukning av varm- och kallvatten samt el.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Energideklarationer upprättade mellan 2014-01-01 och 2019-01-01 har energiklasser baserade på energiprestanda som efter 2019-01-01 beskrivs som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. I Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen så som mysiga butiker, livsmedel, apotek, vårdcentral, gym samt flera restauranger och caféer, några måsten är "Mastio" , fiket "Kaka på kaka" och "Dragörkajen".

Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9.

Läget är magiskt och erbjuder promenadavstånd till Limhamns centrum med all tänkbar service, som t.ex. Sibbarps Kallbadhus. På andra sidan av gräskullen vid Vaktgatan finner du den mysiga småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och salta dopp på Ribban. Vill du hellre se vad city har att erbjuda tar buss nr 7 dig snabbt in till stadskärnan. Samtidigt tar vi oss snabbt och smidigt in till City med cykel eller bil. Gillar man att bo i ett expansivt område i pittoresk hamnmiljö, är detta platsen för dig!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.