Malmö, Limhamns Sjöstad
Formgatan 27
3 195 000 kr utgångspris
Budgivning 2 950 000 kr
Avgift: 3 875 kr
inkl. värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 189 kr/månaden för TV och bredband.
Boarea: 82 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Välplanerad och modern 3:a med tilltalande takhöjd och balkong i söderläge!

Nu finns det möjlighet att förvärva denna härliga 3:a i trivsamma Limhamns Sjöstad. En stilren och enhetlig interiör är genomgående i bostaden och den välplanerade planlösningen erbjuder ett ljust och modernt kök som är semiöppet med det rymliga vardagsrummet, två sovrum i bra storlek samt ett fräscht helkaklat badrum med tvättmöjligheter. Det generösa ljusinsläpp tillsammans med den tilltagna takhöjden om cirka 3,3 meter ger en öppen och luftig atmosfär. Utöver detta erbjuder lägenheten en mysig balkong i söderläge där man kan tillbringa många härliga soltimmar. Här bor man i ett trevligt och lugnt område med närhet till havet, grönområden och Limhamns centrum. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
12:00 - 12:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

I hallen välkomnas vi av vitmålade väggar och parkett på golvet. Här finns det god plats för klädavhängning och förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd garderob med spegelskjutdörrar.

Kök:

Vidare in når vi våningens stilrena kök från Marbodal. Köksluckorna i vitt kombineras fint med den betongmönstrade bänkskivan i kvartskomposit och kakel i vitt ovanför. Den maskinella utrustningen från Siemens består av induktionshäll, fläkt, diskmaskin, kyl och frys, inbyggnadsugn- samt mikro. Invid köket finns en matplats som har fin kontakt med vardagsrummet och här finns det plats att möblera ett matbord för minst 6 personer. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt. Ett generöst ljusinsläpp erbjuds från fönsterna och den helglasade balkongdörren leder oss ut till den härliga balkongen i söderläge. Härifrån kan man blicka ut mot kajkanten mellan husen i väster.

Vardagsrum:

Från köket når vi vardagsrummet som är ett ljust och trivsamt rum med utmärkta förutsättningar för möblering av en skön soffgrupp och mer därtill. Ljusinsläppet är rikligt från fönsterna som är placerade i två vädersträck. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i vitt.

Sovrum:

Sovrum 1: Från hallen tar vi oss in till våningens större sovrum. Ett rymligt rum med plats för dubbelsäng och tillhörande möbler utefter önskemål. Bra förvaringsmöjligheter erbjuds i en skjutdörrsgarderob. På golvet ligger parkett och väggarna är vita.

Sovrum 2: Våningens andra sovrum är perfekt anpassat för arbetsrum, sovrum eller annat önskemål. Här finns det ett platsbyggt sovloft som utnyttjar takhöjden på bästa sätt och ger extra plats. På golvet ligger det en ljus heltäckningsmatta och väggarna är målade i vitt.

Badrum:

Helkaklat badrum med grått klinker och vitt kakel. Här finns både tvättmaskin och torktumlare från Siemens med arbetsyta ovanför och ett skåp som skapar bra med förvaringsmöjligheter. Badrummets inredning från Vedum består av förvaringsskåp, kommod, spegelskåp, wc, handdukstork och dusch med glasdörrar (INR).

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

1001

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

0.986 %

Andel i förening:

0.986 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Formen 1

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2020

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX + F

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 62 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 76 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-06-03

Förening

Namn:

Brf Lanternan på Limhamn

Organisationsnummer:

769635-1597

Allmänt om föreningen:

Brf Lanterna på Limhamn är en äkta bostadsrättsförening som äger marken för Formen 1 med adresserna Barlastgatan 26-32 samt Formgatan 25-29. Föreningen upplåter 105 lägenheter fördelade på två bostadshus, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt en lokal, upplåten med hyresrätt. Föreningen bildades 2017, inflyttning skedde från maj 2020. Skanska Sverige AB har totalentreprenad. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick Förvaltning.

Gemensamma utrymmen:
Cykelrum, rum för barnvagn och rullstol i källare.
Lekyta på gården samt cykelparkeringar, gemensamhetsytor med möblering och bänkar.
Miljörum.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns ett underjordiskt varmgarage med 61 garageplatser varav 2 av dessa är handikapplatser och hela 43 av platserna har laddboxar för elbilar. Kostnad för garageplats är 950 kronor per månad och för plats med laddstation tillkommer kostnad för elförbrukning. Kösystem tillämpas och hanteras av Bredablick.

Föreningen har också ett avtal med P-Malmö där föreningen har reserverade p-platser på parkeringen utanför huset samt reserverade platser i P-huset Sjöstaden.

Bredband/TV:

Föreningen har kollektivt avtal med Tele2 gällande bredband, TV och telefoni. En obligatorisk kostnad tillkommer om 189 kronor/månad.

Renoveringar:

Renoveringsbehov förekommer inte då huset stod färdigt 2020.

Tillåter föreningen delat ägande:

Vid sådant fall kontakta styrelsen.

Ekonomi:

Den senaste avgiftsförändringen skedde 2022-01-01, då sänktes avgiften med -10%. Från och med januari 2023 kommer avgiften att höjas med 12%. På grund av att Eon höjer fjärrvärmekostanden med 20% år 2023 är det beslutat att föreningen även kommer att höja debitering av varmvatten med 20%. Den nya kostnaden hamnar på 67,20 kr exklusive moms per 1 000 liter.

I samband med överlåtelsen tar föreningen ut följande avgifter:
Överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift utgår med 1% av gällande prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Gemensam el finns i föreningen och i varje lägenhet sitter en el-mätare. Föreningen tillämpar även individuell mätning av varmvatten. Båda dessa debiteras efter faktisk förbrukning.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-11-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare Bredablick har uppgett följande andelstal:
Andel förening: 0,9860 %
Andel årsavgift: 0,9860 %
Andel kapital: 0,00 %
Inga vidare specifikationer har angivits.

I månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 189 kr/månaden för TV och bredband.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Föreningen debiterar samtliga medlemmar för el och varmvatten efter förbrukning. Säljaren betalar ett preliminärt snitt på 264 kr för el och 144 kr för varmvatten per månad. Angivna summor är baserad på nuvarande ägares förbrukning och kan variera.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. I Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga butiker, livsmedel, apotek, vårdcentral, gym samt flera restauranger och caféer, några måsten är "Mastio" och fiket "Kaka på kaka". Kort och gott något som måste upplevas på plats.

Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9.

Läget är magiskt och erbjuder promenadavstånd till Limhamns centrum med all tänkbar service, som t.ex. Sibbarps Kallbadhus. På andra sidan av gräskullen vid Vaktgatan finner du den mysiga småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och salta dopp på Ribban. Vill du hellre se vad city har att erbjuda tar buss nr 7 dig snabbt in till stadskärnan. Samtidigt tar vi oss snabbt och smidigt in till City med cykel eller bil. Gillar man att bo i ett expansivt område i pittoresk hamnmiljö, är detta platsen för dig!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.