Malmö, Limhamn
Limhamnsvägen 134
3 130 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 656 kr
4 656 SEK/månad inkl värme, vatten, renhållning. Ett obligatoriskt tillägg om 199 kr/mån tillkommer för bredband, digital-tv och bredbandstelefoni. Totalt 4 855 kr/mån Det finns ett gemensamt elavtal och förbrukningen mäts per lägenhet och faktureras en gång per månad.
Boarea: 75 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja Hiss från markplan
Balkong: Ja
 

Funktionell och tilltalande trerummare i natursköna Limhamns Sjöstad.

Hemmet skiljer sig mycket från övriga bostäder i föreningen tack vare det påkostade köket med sandfärgade luckor och mässingsdetaljer, vackra golv och behaglig färgsättning. Ett boende som andas värme och exklusivitet och har en väldigt inbjudande och varm atmosfär. Hallen tar emot med bredspacklade väggar, förvaringslösningar och klinkergolv. Från denna del når vi det rymliga badrummet med smakfull interiör samt ingången till den välinredda och stora klädkammaren. Ett utrymme som är få förunnat och smart placerat! Vidare från hallen når vi hemmets båda sovrum som med sina sobra färgsättningar blir stilla rum och med fina detaljer såsom franska balkonger i vardera rum. Dessutom är båda välutrustade med vars en skjutdörrsgarderob. Hemmets hjärta är allrummet och det semi-öppna köket som går i fin symbios. Gott om ljusinsläpp från flertalet fönster. Dessutom en bra gästlägenhet i föreningen att disponera!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Michaela Thulin
0760-51 73 77 michaela@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
12:00 - 12:30
Anmäl dig via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkomnande hall i varm grå kulör från Caparol som harmoniserar fint med en gråtonad klinker. Plats för avhängning och en rejäl skjutdörrsgarderob för gott om förvaringsutrymme.

Vardagsrum:


Från hallen stiger vi rakt in i det rymliga och ljusa sällskapsrummet. På golvet ligger den vackra askparketten som är genomgående för större delen av våningen och väggarna är slätmålade i en lugn ljusbeige kulör från Caparol. Rummet har hela två generösa och fina fönsterpartier varav ett har utgång till den ljuvliga inglasade balkongen som blir som ett extra rum att vistas i med sina ca 11 kvm. I denna delen av sällskapsrummet känns det naturligt att ha hemmets matplats då det är i öppen anslutning till köket. Vid rummets andra fönsterparti är det som gjort för loungehörna med soffmöblemang eller vad helst som önskas.

Kök:

Köket är inrett med en modern och stilren köksinredning från Vedum. Allt täcksidor samt luckor byttes 2020 till släta, sobra i sandfärgad ton. Maskinell utrustning i form av Kyl/Frys (Electrolux 2020), diskmaskin (Siemens 2017), inbyggd mikrovågsugn (Electrolux 2020), spishäll (Siemens 2017), ugn (Electrolux 2020), fläkt kopplad på centralventilationen (Franke 2020). Smakfullt och praktiskt med underlimmad ho, laminatbänkskiva och kakel ovan som stänkskydd. Semiöppet mot allrummet tack vare smart halvvägg.

Sovrum 1:

Underbart sovrum med slätmålade väggar i en härlig blå kulör från Caparol. Den blå kulören gör sig perfekt till askparketten och den helglasade terrassdörren öppnar upp till en för många eftertraktad fransk balkong. Väggen med skjutdörrsgarderob ger dig bra med förvaring och det finns plats nog för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Ett litet vädringsfönster med fönsterbräda gör det hela extra tilltalande.

Sovrum 2:

Mysigt sovrum med slätmålade väggar i en snygg grafittigrå kulör från Caparol. God förvaring i välinredd skjutdörrsgarderob och den genomgående askparketten vilar på golvet även i detta rum. En charmig fransk balkong förgyller även detta rum.

Badrum:

Helkaklat och generöst tilltaget badrum som uppdaterades med omlackerade lådfronter till väggskåpen från Vedum under 2021. En stilren dusch med duschväggar i klarglas, handukstork och ett vägghängt wc. Kommod under vask samt spegelskåp över är från Aspen. Kombinerad tvätt/torkmaskin under stilren bänkskiva av laminat som är perfekt för skötbord eller extra arbetsyta. Ingång till oerhört rymlig klädkammare som är perfekt för allehanda förvaring tack vare genomtänkta lösningar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

C65

Lägenhetsnummer register:

1101

Andel i årsavgift:

1.91226 %

Andel i förening:

1.91226 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Gråsejen 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2017

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 71 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 84 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-03-18

Förening

Namn:

HSB Brf Gråsejen 2 på Limhamn

Organisationsnummer:

769628-1869

E-post adress:

styrelsen@grasejen2.org

Allmänt om föreningen:

Föreningens hus färdigställdes 2017 med första inflytt den 1/6 samma år. Föreningen äger fastigheten Gråsejen 2. Föreningens adress är Limhamnsvägen 132-138 och är en äkta bostadsrättsförening.
Tillsammans med Gråsejen 1 har de två föreningarna gemensamma utrymmen bestående av en innergård, garage, miljörum, hobbyrum, gästlägenhet (300:-/natt) och styrelserum.
På innergården finns en liten lekplats samt utegrupp med fyra stolar och bord. Det finns även ett cykelförråd under tak och i garaget finns fler platser.
I varje trappa finns barnvagnsrum antingen i bottenplan eller i källarplan dit hissen också går.
Det finns ett litet hobbyrum med en arbetsbänk och några verktyg.
Gästlägenheten är utrustad för 4 personer och delar badrum med styrelserummet.
Utöver lägenhetens källarförråd på ca 7 kvm, som tillhör varje lägenhet, finns det inga extra att hyra.
Tvättmaskin/tork finns i alla lägenheter.
I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstilläggsförsäkring.

Det finns ett gemensamt elavtal och förbrukningen mäts per lägenhet och faktureras en gång per månad.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Gråsejen 2 har 46 garageplatser och några mc-platser.
3 av platserna har laddbox för elbilar.
Pris ca 788 kr per månad inkl moms för bil-plats.
Pris ca 350 kr per månad inkl moms för mc-plats.
Vill man ha laddbox tillkommer 250 kr i månaden plus elkostnaden.
Avtal om laddbox görs med föreningen.
Det finns ingen p-plats ledig med laddbox. Föreningen diskuterar om ev höjning med 100 kr för p-plats med laddbox men inget beslut är tagen. Kontrollerat med styrelsen 22-10-07.
Det finns i dagsläget 2022-10-07 en garageplats ledig.

Bredband/TV:

Det finns internet 1000/1000 mb från Bahnhof samt TV-paket från Kalejdo/Allente som tillsammans kostar 199 kr per månad.

Renoveringar:

Fastigheten stod klar 2017 och föreningens femåriga byggnadsgaranti gäller fortfarande så inga renoveringar har gjorts och inga är planerade i närtid. Se gärna årsredovisningen för utfört underhåll.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja.

Gårdsplats:

På innergården finns en liten lekplats samt utegrupp med fyra stolar och bord. Det finns även ett cykelförråd under tak och i garaget finns fler platser.

Ekonomi:

Föreningen planerar att höja avgiften på grund av rådande omvärlds- och kostnadsläge. Det finns inga beslutade avgiftsändringar men enligt information lämnad av föreningen 2022-10-06 så kring ca 15%. Arbetet med budgeten för 2023 pågår men är inte avslutat.

Eventuellt justerar man upp priset för p-platser med ca 100kr/plats. Ej beslutat.

Överlåtelseavgift är 2,5% av prisbasbeloppet och betalas av köpare.
Pantsättningsavgiften är 1% av prisbasbeloppet.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från berörd förening, uppdaterat 2022-10-07. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg om 199 kr/mån tillkommer för bredband, digital-TV och bredbandstelefoni. Total månadsavgift: 4 855 kr/mån. Det finns ett gemensamt elavtal och förbrukningen mäts per lägenhet och faktureras en gång per månad.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Ospecificerad andel i förening: 1,91226 %. Andel årsavgift: 1,91226 %. Andel kapital har ej specificerats av föreningen.

Säljaren disponerar ett förråd i källaren.

Nuvarande ägare upplyser om att alla garderobsinredningar ingår. Vidare informerar de om att det finns en liten spricka i glaset i spegelskåpet i badrummet.

Andelstal lämnat av ekonomiska förvaltare HSB.
Ospecificerad andel: 1,91226 %. Andelstal årsavgift: 1,91226 %. Andelstal insats: 1,91226 %. Andel kapital har ej specificerats av föreningen.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.