Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Limhamn
Sveagatan 64B
1 695 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 606 kr
inkl värme, VA, kabel-TV basutbud och fiberbredband.
Boarea: 57 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Tilltalande tvårummare med balkong på centralt Limhamnsläge.

I trivsamma kvarter med några minuters promenad till mysiga Limhamns charmiga bykärna finner vi denna smakfulla bostad, signerad vackra ekparkettgolv och ett fint ljusinsläpp genom stora fönster. Köket är stilrent renoverat med tidlöst vit inredning och har plats för matbord, badrummet bjuder på välhållna ytskikt med inkaklat badkar och i sovrummet inryms både dubbelsäng och en rejäl skjutdörrsgarderob. Lägg därtill ett generöst tilltaget vardagsrum med eleganta glasdörrar, massor av ljusinsläpp och access till balkongens härliga miljö. Här bor du bekvämt på andra våningen invid utmärkt busskommunikation och allehanda service liksom förskolor, skolor och underbara Sibbarp. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jennie Pembert
0733-24 77 44 jennie.pembert@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen bjuder in med stilren ekparkett som möter klassiskt vitmålade väggar, vilket är ett tema som genomsyrar hela bostaden för en enhetlig känsla. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och även för en hallmöbel om man så önskar.

Badrum:

Till vänster nås hemmets fräscha originalbadrum, där schackrutigt klinkergolv samspelar med halvt vitkaklade väggar som kompletterandes med vitt kakel ovanför svart bård 2009. Badrummet är utrustat med inmurat originalbadkar med ny dusch, tvättställ med underskåp, spegelskåp med belysning och wc.

Kök:

Härnäst finner vi det smakfullt renoverade köket från 2009, där högblanka vita luckor ackompanjeras av vitt kakel med svart dekor ovanför väl tilltagna arbetsytor. Den maskinella utrustningen från 2009 består av kyl/frys, diskmaskin, ugn med spisplattor samt fläkt. Trevlig plats för matbord invid stort fönster och ytskikten från hallen går igen med ekparkett och vita väggar.

Sovrum:

Intill köket är ett rymligt sovrum beläget. Här inryms med lätthet både dubbelsäng och tillhörande möblemang, ljusinsläppet är rikligt och förvaringen ombesörjs av en stor skjutdörrsgarderob med svarta dörrar och platsbyggd inredning. Ekparkett och vita väggar.

Vardagsrum:

Vardagsrummet inviterar genom vackra glasdörrar i par. Rummet kännetecknas av ekparkett och vita väggar, tillsammans med ett härligt ljusinsläpp genom flertalet fönster. Soffgrupp och ett par sköna fåtöljer får enkelt plats. Extra bonus med utgång till förmiddagssolig balkong!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

00027

Lägenhetsnummer register:

1202

Andel i årsavgift:

4.01978 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Hönan 13

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1960

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 105 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 129 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-06-28

Förening

Namn:

Brf Hönan 13

Organisationsnummer:

769618-1663

E-post adress:

styrelsen.honan13@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Brf Hönan 13 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 24 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Det finns även fyra lokaler med hyresrätt i föreningen.

Föreningen köpte fastighet 2008. Föreningen äger fastigheten Hönan 13, marken är friköpt. Föreningens hus uppfördes 1960. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

I huset finns tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel. Cykelställ finns utanför och cykelrum finns i källaren.

Trevlig grönskande gård bakom huset med uteplats och murad grill.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har ca 19 garageplatser under fastigheten. Kösystem tillämpas, just nu finns lediga platser. Garageplats kostar ca 600 kr/mån.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Ownit och fiberbredband 100 Mbit/s via Ownit. Båda ingår i angiven månadsavgift.

Renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och som ska uppdateras innan årsskiftet 2022-23. Det finns inga större renoveringar planerade inom de närmsta åren.

Läckage i parkeringsgarage tillfälligt åtgärdat 2021.
Dränering av fasad/markrenovering 2021.
Renovering torkrumsgolv 2021.
Översyn lån 2021.
Energideklaration 2020.
Fasadrenovering i trappa B, serviceavtal tvätt och torkmaskiner 2020.
Omförhandlat lån 2020.
Förnyade garageplatskontrakt 2020.
Ventilation i källarlokalerna 2019.
Elarbete i källarlokalerna 2019.
Radonmätning 2019-2020.
Plåtunderhåll på muren 2018.
Persienmontage 2017-2019.
Fasadrenovering i garagenedfart 2017-2019.
Balkonginfästningar.
Byte av garageport 2015.
Bytt värmeväxlare 2015.
Relining av stammar, byte av serviceledning och byte av tappvatten och golvbrunnar 2014.
Inköp av ny elmangel och bord.
Plåtunderhåll på muren, statusbesiktning av hyreslägenhetens badrum, fasadrenovering i garagenedfart, fasadrenovering i trappa B 2017.
Renoverat fasad, tak och balkonger 2015-2017.
Bytt värmeväxlar 2015.
Bytt fönster och balkongdörrar 2015.
Byte av garageport 2015.
Relining av stammar, byte av serviceledning och byte av tappvatten och golvbrunnar 2014-2015.
Byggt nytt skyddsförråd i källaren 2012.
Byte av tvättmaskiner och torktumlare 2011.
Inköp av ny elmangel och bord 2011.
Installerat fiber/bredband 2010.
HL-Elservice anlitades för att dra in 3-fas in i fastigheten och proppskåpen byttes till automatsäkringar och med jordfelsbrytare 2009.
Renovering av båda trapphusen, bytt till säkerhetsdörrar till alla lägenheter och gjort om hela innergården 2008-2009.

Ekonomi:

Föreningens ekonomiska förvaltare är SBC. Föreningen höjde senast avgiften med ca 3 % vid årsskiftet 2021. På höstens budgetmöte tas beslut om storleken på kommande höjning, som väntas träda i kraft ca februari-mars 2023. I dagsläget finns inget beslut om hur mycket höjningen avser.

Överlåtelseavgift om 1208:- betalas av köparen och pantsättningsavgift om 483:-/pant betalas av pantsättaren, se stadgarna.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterat 2022-11-07. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andel i förening har ej angivits. Andelstal: 0,0402000. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare SBC.

Hatthyllan ingår i köpet.
Köksdörr finns.
Lägenheten har säkerhetsdörr.
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd och ett matkällarförråd.
Gipsskivor bytta i vägg mellan kök och sovrum, kök och en skjutdörrsgarderob målades 2022.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.