Malmö, Limhamn
Kalkstensvägen 15
3 595 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 531 kr
inkl. värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg för Internetanslutning tillkommer om 99 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 630 kr. Föreningen har ett gemensamt elavtal. Hushållselen debiteras månadsvis utefter faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning.
Boarea: 77 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 4 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Magisk våning med njutbar balkong ut mot Limhamns Kalkbrott!

Välkomna till en våning som höjer sig över mängden! Här har det med stor finess och fingertoppskänsla skapats ett riktigt drömhem i exklusiva material och genomtänkta kulörer som tilltalar även den mest kräsne. Läget är bekvämt på fjärde våningen med hiss från markplan och tillgång till en alldeles ljuvlig söderbalkong i inglasat utförande intill Limhamns Kalkbrott. Njut av en kopp kaffe i solen eller bjud in vännerna på grillfest, här finns det plats för många. Även invändigt är det lätt att trivas med inbjudande sällskapsytor i en öppen rundgående planlösning, generöst ljusinsläpp från lågt bröstade fönster och stilsäkra ytskikt i form av genomgående valnötsparkett i samspel med vita släta väggar. Addera därtill ett elegant kök i vitt med arbetsytor i marmor och fullt utrustad maskinpark med bland annat lyxig vinkyl. Utöver detta erbjuds även två bra sovrum, stilsäkert badrum med integrerad klädvård och gott om platsbyggd förvaring. Även en fantastisk bostadsrättsförening står till förfogande med tillgång till SPA-avdelning med pool, bubbelpool, solhimmel och olika bastu. Du kommer även att kunna njuta av utomhuspoolen på sommaren, gymmet, bio-salongen och loungen. Kort och gott ett hem utöver det vanliga för livsnjutaren som vill bo förstklassigt på stans bästa läge nära hav, strand och serviceutbud av alla dess slag. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jennie Pembert
0733-24 77 44 jennie.pembert@vaningen.se

Visningar.

Söndag 4 December
12:30 - 13:00
Välkommen att boka dig direkt på hemsidan, tryck BOKA VISNING!
Anmäl mig
Måndag 5 December
16:30 - 17:00
Välkommen att boka dig direkt på hemsidan, tryck BOKA VISNING!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Den luftiga hallen bjuder in med infällda spotlights i tak och stilsäkert klinkergolv som strax övergår i tidlös valnötsparkett som är ett tillval som de nuvarande ägarna gjorde, vilket tillsammans med vita väggar utgör ett enhetligt tema för hela bostaden. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och dessutom bra med förvaring i en klädkammare direkt på vänster hand.

Badrum:

Näst på tur står ett badrum i helkaklat utförande, med mörkt klinkergolv med golvvärme och kaklade väggar i ljusbeigt. Badrummet är försett med infällda takspotlights, vägghängt wc, spegelskåp, handdukstork, dusch bakom vikdörrar i frostat glas samt handfat med vit kommod. Dessutom finns tvättmöjligheter med tvättmaskin och torktumlare från Siemens med praktisk arbetsbänk och vita förvaringsskåp ovanför.

Vardagsrum:

Vidare in lockar vardagsrummets generösa kvadrat som med lätthet inrymmer såväl soffgrupp som matrumsmöblemang. På golvet ligger enhetlig valnötsparkett som ackompanjeras av väggar i vitt. Ljuset strömmar in från flertalet stora fönster och ackompanjeras av helglasad terrassdörr i par som leder vidare ut till den generöst tilltagna balkongen med slående vy över ett av Malmös landmärken, närmare bestämt Limhamns Kalkbrott.

Kök:

I en öppen planlösning med vardagsrummet inviterar härnäst en smakfull köksinteriör från HTH där väl tilltagna arbetsytor i elegant marmor, som är ett extra tillval för bostaden samspelar med släta luckor i vitt som accentueras av svart kakel ovan. Den maskinella utrustningen från Siemens består av kombinerad kyl/frys i rostfritt, spishäll, integrerad diskmaskin, fläkt, inbyggd mikrovågsugn och inbyggd ugn samt lyxig vinkyl, även denna är ett tillval som nuvarande ägare gjort. I anslutning till vardagsrummet ges det plats för ett större matbordsmöblemang.

Sovrum:

Våningens mastersovrum är rymligt och möbleras enkelt med både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Vacker valnötsparkett samspelar fint med vita väggar och ljusbringande fönsterparti. Lägg därtill utmärkt förvaring i flertalet garderober.

Sovrum:

Även det andra sovrummet förser oss med vida kvadrat och en enhetlig interiör med valnötsparkett, väggar i ljusgrått och ljusbringande fönsterparti. Bra förvaring i garderobsmöbel är även det ett återkommande inslag.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

4141

Andel i förening:

1.23711 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Malmö Annetorpsgården 6

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2013

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 98 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2014-10-21

Förening

Namn:

Brf Allén i Limhamn

Organisationsnummer:

769616-7282

Allmänt om föreningen:

Brf Allén i Limhamn ligger vid Limhamns kalkbrotts norra sida och består av 4 flerbostadshus med 71 lägenheter som var inflyttningsklara 2011-2012. Fastighetens adresser är Kalkstensvägen 15, 17, 19 och 21. Föreningen äger marken. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.

Bostadsrättsföreningarna Allén, Paviljongen, Pergolan, och Bersån var tidigare en del av livsstilsboendet Four Gardens fd. Victoria Park.

Föreningen har ett gemensamt elavtal. Hushållselen debiteras månadsvis utefter faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar där bostadsrättstillägget ingår.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns 66 parkeringsplatser och 45 garageplatser.
Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 500 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om 800 kr/månad. Om säljaren har en plats kan denna överlåtas till den nya ägaren. I övrigt råder avgiftsparkering i området.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV och fiberoptiskt bredband via Telenor 250/250 (snart 500/500). Internetuppkoppling tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 99 kr/månad.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2015 OVK-besiktning utfördes.
2016 fasaderna tvättades.
2017 en sedvanlig femårsbesiktning av fastigheten utfördes.
2019 entrépartier, dörrar till garage samt extra dörr vid hus 21 byttes ut. Åtgärden har gått på garantin.
2019 tvättning av fasaden på samtliga hus norrsida har utförts.
2019 dörrautomatik till miljörummen har installerats.
2019 bänkar och dörrar oljades och räcken målades.
2019 spaljé med buskar byggdes vid muren vid hus 4.
2020 lampor på parkering samt utebelysning hus 21 hat bytts till LED.
2020 pump i garaget har bytts ut.
2020 dörr till garagehiss har bytts ut.
2020 samtliga hissar har servats.
2020 dörrar, lås och gångjärn har setts över.
2020 brandsyn har genomförts.
2020 rensning av utlopp och stuprör har gjorts.
2020 årligt filterbyte har utförts.
2022 fasadtvätt, byte till led

Föreningen följer en underhållsplan.

Ekonomi:

Senaste avgiftsförändringen skedde 2020-01-01, då höjdes årsavgiften med 3%. I dagsläget har föreningen inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://brfallen.bostadsratterna.se/

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2022-11-12. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Energideklarationer upprättade mellan 2014-01-01 och 2019-01-01 har energiklasser baserade på energiprestanda som efter 2019-01-01 beskrivs som specifik energianvändning.

Ett obligatoriskt tillägg för Internetanslutning tillkommer om 99 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 630 kr. Föreningen har ett gemensamt elavtal. Hushållselen debiteras månadsvis utefter faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning.

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare Nabo. Ospecificerad andel i förening: 1,2371 %. Andel insats: 1,23711 %. Andel årsavgift har ej specificerats

Bostadsinnehavaren disponerar ett förråd i garaget.

Nuvarande ägare upplyser om att filterindikator i köksfläkt är ur funktion.
Nuvarande ägare upplyser om att PAX-garderob i lilla sovrum ej ingår i köpet.
Nuvarande ägare har nu fått info om att Livstilskonceptet för de boende kommer att öppna upp igen i januari nästa år. Det kommer vara frivilligt om man vill vara med i konceptet eller inte. Blir man medlem så är kostnaden inte fastställd ännu, men tidigare låg den på 1350:- / pers.
Konceptet innebär att man får utnyttja den fina SPA avdelningen, utomhuspoolen på sommaren, gymmet, loungen, bio salongen och vinkällaren.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.