Malmö, Limhamn
Järnvägsgatan 1
3 495 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 738 kr
Inkl. vatten, värme och kabel-TV.
Boarea: 81 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 4
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Väldisponerad, genomgående trerummare med balkong på gamla Limhamn!

Ett boende att längta hem till. Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära miljö. Här erbjuds ett synnerligen tilltalande och luftigt hem med en trevlig planlösning. Vi presenterar med glädje denna våning belägen på andra våningen med hiss från markplan och mysig gårdsvänd balkong i sydväst. Det är en lägenhet med generösa sällskapsytor i trevlig planlösning, ett härligt ljust vardagsrum med burspråk som dominerar med strålande ljusinsläpp ifrån flertalet fönster med gott om plats för soffgrupp såväl som matsalsbord. Vidare finner vi två bra sovrum och ett stilrent helkaklat badrum. Allt på optimalt läge med gångavstånd invid Limhamns charmiga centrum och salta havsdopp. Varmt välkomna!

Visningar.

Söndag 4 December
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig
Söndag 11 December
15:30 - 16:00
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Från andra våningens etage kliver vi in i den välkomnande hallen som på vår vänstra sida öppnar upp sig mot köket och något längre fram även mot det rymliga vardagsrummet. På golvet finner vi schackrutat laminatgolv och tapetserade väggar.

Kök:

Ett trevligt och modernt kök med vita luckor. Maskinparken består av, ugn med spishäll, diskmaskin och kyl/frys. Ovan arbetsbänk sitter stänkskydd i mosaik. Goda förvaringsmöjligheter i form av bänk- och väggskåp. Ljusa väggar tillsammans med samma schackrutade laminatgolv som i hallen, vilket knyter ihop hall och kök på ett trevligt sätt. Köket är rymligt till storleken och här finns så väl goda arbetsytor som bra med förvaringsutrymme. Här finns plats för en större matgrupp om så önskas.

Vardagsrum:

Vidare in i våningen når vi det generösa vardagsrummet. En välplanerad planlösning mellan kök och vardagsrum, vilket ger rummet en central känsla och skapar en trevlig social atmosfär. Här kan ni njuta av ett härligt ljusinsläpp som vi får från flera fönsterpartier. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med ekparkett. Ett lätt möblerat sällskapsrum med plats för soffan, fåtöljer och yta för mysig läs- eller arbetshörna med massor av naturligt ljus.

Badrum:

Helkaklat badrum med svart och vitt klinker och kakel i vitt, snyggt. Badrummet är inrett med handfat med kommod, spegelskåp, wc, duschkabin och ett skåp som rymmer gott om förvaring.

Sovrum:

Sovrum 1: Våningens största sovrum är väl tilltaget med ljusa tapetserade väggar som skapar en harmonisk känsla i rummet. Plats för dubbelsäng ryms med enkelhet samt tillhörande möblemang utefter önskemål. Förvaring fås via garderober. Från detta sovrum finns utgången till den underbara balkongen i sydväst. Balkongen är en förlängning av våningen ut i det fria, ett underbart extra rum om vår och sommar där man kan avnjuta god mat och dryck i gott sällskap. Här slår vi oss gärna ner under årets varma dagar och njuter av solstrålarna. På golvet finner vi ljust laminatgolv i bok.

Sovrum 2: Generöst sovrum med plats att möblera utefter behov och önskemål. Här finner vi ljusa tapetserade väggar med ljust laminatgolv i bok.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

00016

Lägenhetsnummer register:

1101

Andel i årsavgift:

6.02172 %

Andel i förening:

4.89 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1946

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 153 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 189 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-03-22

Förening

Namn:

Brf Hamnkvarteret

Organisationsnummer:

716439-6132

E-post adress:

kundtjänst@sbc.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Hamnkvarteret är en äkta bostadsrättsförening om 23 lägenheter varav 4 upplåts med hyresrätt. Föreningen bildades 1992 och huset byggdes 1946. Föreningen äger tomten. SBC har hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen accepterar inte juridiska personer.

Gemensam uteplats finns på innergården med möbler och markis och markerad plats där man kan grilla med egen grill.

Cykelförråd och tvättstuga finns i källaren. Tvättstugan är utrustad med tre Miele tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, vask, mangel samt torkrum.

Äger föreningen marken:

Ja.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Boendeparkering finns i området. Parkeringshus för uthyrning finns vid Malmborgs.

Bredband/TV:

Ett basutbud av TV ingår i avgiften, via den vanliga antennkabeln. Fiber är indraget till alla lägenheterna men varje bostad bekostar sitt eget abonnemang om man önskar ha ett abonnemang för detta.

Renoveringar:

Installerat taggsystem 2021.
Byte av hissar 2020.
Belysning källare och trapphus 2019.
Fönsterbyte och nya entrédörrar 2018.
Renovering av tvättstuga 2017.
Anslutning till fiber 2017.
Målning av burspråk 2016.
Montering träport Järnvägsgatan 3 2014.
Puts av passage samt nedre fasad 2014.
Byte av tätningslister fönster och dörrar 2013.
Underhåll av ytskikt undercentral 2012.
Byta av porttelefoner 2011.
Renovering av gård 2009.
Omläggning av uppvärmning till fjärrvärme 2009.
Målning av fastigheten ut och invändigt 2008.
Byggnaden totalrenoverades med stambyten 1988.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2015 och 2034. Endast löpande underhåll är planerat de närmsta åren.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej.

Ekonomi:

Det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Överlåtelseavgift om 1208:- tas ut av köparen och pantsättningsavgift om 483:-/pant tas ut av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Information som berör föreningen/fastigheten är inhämtad via årsredovisning och kontakt med föreningen, uppdaterad senast 2022-07-14. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du själv att kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Allmänt om lägenheten

Säljarna disponerar över ett förråd i källaren.

Lägenhetens är registrerad som 2 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.