Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Limhamn
Grönalundsgatan 8C
2 750 000 kr utgångspris
Avgift: 4 886 kr
inkl värme, vatten och kabel-TV (grundutbud).
Boarea: 75 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Underbar trerummare med inglasad balkong!

På lugnt läge i trivsamma Limhamn har vi nu nöjet att presentera denna välplanerade trerummare som erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp och inglasad balkong i söderläge. Planlösningen är utmärkt planerad med stilfullt kök i öppen planlösning med vardagsrum, dubbla sovrumsmiljöer och helkaklat badrum. Perfekt belägen intill skola och förskola samt promenadavstånd till Limhamns centrum med hela dess utbud av affärer och restauranger samt med närhet till hav och strand. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss tar vi oss upp till andra våningen och här välkomnas vi in till en trivsam hall som möter oss med laminatgolv i träimitation och vitmålade väggar. Utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter får vi i en rymlig skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum:

Vidare in når vi det väl tilltagna vardagsrummet som är fint integrerat med köket i öppen planlösning. Här finns plats att möblera en härlig soffgrupp samt matbordsmöblemang och mer därtill. På golvet ligger laminatgolv i träimitation och väggarna är vita. Fönster i två olika väderstreck bjuder in ett härligt ljusinsläpp och härifrån tar vi steget ut till våningens inglasade balkong i solsäkert söderläge.

Kök:

Köket är i stilrent utförande och förvaringsmöjligheter erbjuds bakom vita luckor som kombineras fint med den mörka bänkskivan i granit och marmorerat kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av integrerad diskmaskin (IKEA), kyl och frys med inbyggd ismaskin (Samsung), spishäll (Samsung), fläkt (IKEA) inbyggdnadsugn (Samsung) - och mikrovågsugn (Samsung). På golvet ligger laminatgolv i träimitation och väggarna är vita.

Sovrum:

Lägenheten erbjuder två sovrum i bra storlek som är näst intill identiska till ytan och som med fördel möbleras utefter behov och önskemål. I båda rummen ligger laminatgolv i träimitation på golvet och väggarna är vita och även här erbjuds ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier.

Badrum:

Läckert badrum med grått kakel och klinker. Badrummet är inrett med vägghängd-wc, handfat med kommod, spegel, handdusktork och takdusch. Här är även bekvämt inrett med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare (Samsung).

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

145

Lägenhetsnummer register:

1102

Andel i årsavgift:

0.51299 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Ramen 12

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1982

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 86 kWh/m²/år
Energiklass: D
Utförd
Datum: 2018-04-03

Förening

Namn:

Brf Ramen

Organisationsnummer:

716406-7717

E-post adress:

styrelsen@brf-ramen.se

Allmänt om föreningen:

Brf Ramen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades år 1978 och består av 4 flerbostadshus med 152 lägenheter med bostadsrätt samt 38 lokaler med hyresrätt. Byggnaderna är uppförda år 1982. Den ekonomiska förvaltningen sköts via SBC och fastighetsskötseln sköts via Limhamns Fastighetspartner.

Gemensamma utrymmen:
I föreningen finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett torkrum. Det finns även en stor, välskött innergård med lek- och grillplatser samt fritidslokal med bastu som är kostnadsfritt att nyttja och ett gästrum som medlemmar kan hyra till en kostnad om 200 kr/dygn.

Äger föreningen marken:

Ja. Tomten är friköpt från och med 2020-06-01.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 193 garageplatser varav 24 med laddningsplatser för elbilar, 19 MC-platser och 5 elcykelplatser. I varje garage finns en spolplatta. En garageplats kostar 250 kr/månad, en laddplats 450kr/månad + förbrukning 2,5 kr/kwh och en MC-plats kostar 150 kr/månad. Kösystem tillämpas, men som köpare är du garanterad en garageplats. I mån av plats kan ytterligare garageplats hyras.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till TV via Tele2, basutbudet ingår i avgiften och bredband via Ownit (fiber) vilket tillkommer som en obligatorisk kostnad om 56 kr/månad.

Renoveringar:

2010 Tilläggsisolerades taket och vindarna.
2010-2011 Tätades balkongerna.
2012-2013 har boendehusen erhållit ny takbeläggning av sort Derbigum med 20 års garanti samt montering av nya frånluftsfläktar.
2015-2016 nytt datastyrningsprogram för larm och ventilation. Passagesystem till miljöhus.
2017-2018 Passage o porttelefonianläggning.
2018 fönster, målning/justering.
2018-2019 ombyggnad av hissar.
2018-2019 byte till LED-armatur i garagen.
2019 byte av plattor värmeväxlaren.
2020 solceller installerades.
2021 installation av laddstation för bilar.
2021 byte av ventilation.
2022 byta av elmätare.

Planerat underhåll:
2022 förse pregolor med tak. Förväntas att vara klart under oktober.
2022-2023 ny asfaltering av gångvägar och garagenedfarter. Planeras att påbörjas under hösten 2022.
2023-2024 målning av källargångar och slussar. I dagsläget finns ingen beslutad tidsplan.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades under 2014 och sträcker sig fram till 2023. Underhållsplanen uppdaterades under 2021.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen accepterar delat ägande mellan t.ex. förälder och barn där endast barnet bor i lägenheten. Den som bor i lägenheten måste äga minst 50%.

Ekonomi:

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 2,5% från och med 2022-10-01. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2021 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2031.

SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen tar ut följande avgifter i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp.
Pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal och varje hushåll debiteras utefter faktisk förbrukning med tre månaders eftersläpning. Vid överlåtelse får säljare en slutfaktura.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening den 2022-09-09. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andel av årsavgift: 0,51299%
Andelsprocent kapital: 0,00000%
Andelstal: 0,0051000
Inga vidare specifikationer har angivits.

Lägenheten är registrerad som 2 rok i föreningens register.

Föreningen har gemensam el som debiteras utefter förbrukning med tre månaders eftersläpning.

En obligatorisk kostnad om 59 kr/månad tillkommer till avgiften och avser bredband.

Energideklarationer upprättade mellan 2014-01-01 och 2019-01-01 har energiklasser baserade på energiprestanda som efter 2019-01-01 beskrivs som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.