Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Klagshamn
Folketshusvägen 3
3 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 467 kr
inkl. värme och bostadsrättstillägg hos Länsförsäkringar. Ett obligatoriskt tillägg för TV, bredband och IP-telefoni via Telia tillkommer om 169 kr/månad. Även förbrukning av el och vatten tillkommer, den debiteras efter individuell förbrukning 4 månader i efterhand och samaviseras med månadsavgiften till föreningen.
Boarea: 81 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 4 av 5
Hiss: Ja Hiss från markplan.
Balkong: Ja
 

Naturnära boende på hörna med oslagbar utsikt och balkong med utsikt mot Kalkbrottssjön.

På ett grönskande och barnvänligt läge intill Kalkbrottssjön finns denna väldisponerade trerummaren som är placerad näst högst upp i huset med hiss från markplan. Bostaden är belägen på en hörna och erbjuder ett stålande ljusinsläpp från två väderstreck och underbar utsikt mot både hav och sjö från både fönster och den stora balkongen. Lägenheten är påkostad med exklusiva tillval och har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt en fantastisk balkong i västerläge. Köket som är från Marbodal har stilren grå inredning och i hela lägenheten ligger vacker trestavig ekparkett. Vidare finner vi två bra sovrum med utmärkta förvaringsmöjligheter och ett stilrent badrum i helkaklat utförande med dusch samt egna tvättfaciliteter i form av tvättmaskin och torktumlare. Här bor man med närhet till grönskande park, badstrand och ett bekvämt pendelavstånd till Malmö och Hyllie. Detta är ett boende där man kan njuta av lugn och ro och leva ett aktivt friluftsliv samtidigt som man har tillgång till förskola, skolor och service in på knuten. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Michaela Thulin
0760-51 73 77 michaela@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Inbjudande hall med fint klinkergolv i grått som sedan övergår till stilrent trestavs ekparkettgolv som genomsyrar hela lägenheten. De vita, bredspacklade väggarna ger extra ljus till hallen och här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och även förvaring i en garderob med fyra skjutdörrar varav två spegeldörrar.

Kök:

Det vackra köket från Marbodal bjuder på mellangrå luckor (Form) i samspel med svart bänkskiva i lamniat med underlimmad diskho och vitt kakel över. Under väggskåpen finns belysning och eluttag och den maskinella utrustning består av stilrena, kvalitativa rostfria vitvaror från Siemens såsom kyl IQ500, frys IQ500 no frost, diskmaskin IQ300, mikro IQ700, induktionshäll IQ100, varmluftsugn (2022). Fläkten är utdragbar, kopplad till centralfläksystemet och märket Franke med rostfri frontlist. Stor matplats centralt i rummet med fantastisk utsikt över grönska och vatten.

Vardagsrum:

I öppen planlösning med köket finns det väldisponerade vardagsrummet där det med lätthet ryms både soffa och matbord eller annat möblemang efter önskemål. Flertalet stora fönsterpartiet i två väderstreck ger ett underbart ljusinsläpp och härligt ljusflöde över det fina parkettgolvet. Härifrån når man bostadens balkong som har fantastisk utsikt över sjö och hav. På balkongen vill man tillbringa många kvällar för att njuta av vacker natur och kvällssol och det höga läget i huset märks på ett fantastiskt sätt då man här njuter av utsikt men inte insyn.

Sovrum:

Ljust och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Här erbjuds ett strålande ljusinsläpp från stort fönsterparti, vackert parkettgolv och vita väggar. Härifrån når man även den intilliggande klädkammaren med ett fint ljusinsläpp från eget fönster och tack vare detta går det alldeles utmärkt att använda antingen som klädkammare eller kontor.

Sovrum:

Bostadens andra sovrum kan med fördel användas som barnrum, hemmakontor eller gästrum. Även här åtnjuts fint ljusinsläpp, parkett i ek och vitgrå väggar. Förvaring erbjuds i garderober med skjutdörrar.

Badrum:

Badrummet är helkaklat i stilrena färger där kustgranit klinkergolv harmoniserar med vitkaklade väggar. Badrummet är välutrustat med duschhörna med dörrar i klarglas, badrumsskåp med spegel, handfat med vit kommod, handdukstork och wc. Här erbjuds egna tvättmöjligheter i form av tvättmaskin och torktumlare, båda från Siemens, med svart bänkskiva ovanför samt praktiska skåp för förvaring.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

1011

Lägenhetsnummer register:

1301

Andel i förening:

1.2176 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Klagshamn 41:30

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2021

Fönster:

3-glas isoler

Ventilation:

Mekanisk, typ FTX

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 60 kWh/m²/år
Energiklass: B
Primärenergital: 47 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2021-09-02

Förening

Namn:

HSB BRF Vattenbrynet i Klagshamn

Organisationsnummer:

769617-6234

E-post adress:

vattenbrynet.forvaltningmalmo@hsb.se

Allmänt om föreningen:

HSB BRF Vattenbrynet i Klagshamn är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2020, i föreningen finns 79 lägenheter, samtliga med bostadsrätt. På fastigheten Malmö Klagshamn 41:30 påbörjades den 26 februari 2020 arbetet med att bygga HSB brf Vattenbrynet. Inflyttning har skett i tre etapper, 5 juli 2021, 30 november 2021 och 28 mars 2022. Byggnaderna har fått adresserna Folketshusvägen 3, 5, 7, 9 och 13.

Föreningen är miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad nivå silver " https://www.hsb.se/malmo/brf/vattenbrynet/om-foreningen/miljocertifiering/ "

HSB Malmö sköter både den tekniska och ekonomiska förvaltningen av föreningen.

Föreningen har valt att ha IMD. Det är en förkortning för Individuell Mätning och Debitering, vilket innebär att förbrukningen av el och vatten mäts i varje lägenhet – och att man som boende betalar för sin egen faktiska förbrukning. Den uppmätta förbrukningen fördelas med lika stora belopp på varje månadsavi under det kommande kvartalet. Kostnaden kommer alltså på avin fyra månader efter förbrukningen. Man betalar för förbrukningen från dagen man flyttar in tills den dag man flyttar ut.

Gemensamma utrymmen:
Innergårdar med lekplatser, cykelställ samt grönytor.
Barnvagnsrum vid miljöhus.

Gemensam övernattningslägenhet går att hyra. Här finns två sängplatser, mindre kök och badrum med dusch. Lägenheten kostar 300 kr per dygn. Avgiften faktureras på avgiftsavin vid nästa kvartalsavisering. Max 4 nätter per bokning. Rummet finns på bottenvåningen Folketshusvägen 13.

Föreningen har inga gemensamma tvättstugor och det finns inga vinds- eller källarförråd tillhörande lägenheterna.

Uppvärmning delvis via solceller.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

I föreningen finns det totalt 86 parkeringsplatser varav 16 har laddmöjligheter. Platserna är fördelade på 3 parkeringar - en större vid Borrebackevägen/Folketshusvägen och två mindre vid Folketshusvägen 5 respektive Folketshusvägen 9. Platserna vid den stora parkeringen kostar 206 kr/månad och vid de mindre parkeringarna kostar det 335 kr/månad.
Uthyrningen sköts digitalt via Mitt HSB där medlemmarna loggar in och ställer sig i kö.

Bredband/TV:

Digital-tv, bredband (250/250) samt bredbandstelefoni via Bolina 3.0. Det är ett avtal mellan HSB Malmö och Telia. Kostnaden på 169 kr/månad tillkommer som en obligatorisk tillägg på månadsavgiften.

Renoveringar:

I dagsläget finns inget planerat underhåll. Föreningen kommer tilsammans med HSB Malmö upprätta en långsiktig underhållsplan att arbeta utifrån.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen tillåter delat ägande med minsta ägarandel 10%.

Ekonomi:

I dagsläget finns det inga planerade avgiftshöjningar.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp, 1 208 kr, som betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, 483 kr/pant som betalas av pantsättaren.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förenings hemsida 2022-09-07. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.
Besök även föreningens hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/vattenbrynet/.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel insats: 1,2176%.

Ett obligatoriskt tillägg för TV, bredband och IP-telefoni via Telia tillkommer om 169 kr/månad. Total månadsavgift blir 4 636 kr.
Även förbrukning av el och vatten tillkommer (IMD) den debiteras efter individuell förbrukning 4 månader i efterhand och samaviseras med månadsavgiften till föreningen.

Förråd finns i lägenhet.

I köpet ingår samtliga vitvaror, två stycken paxgarderober (hall och gästrum) och paxstommar inkl hyllor och lådor i klädkammaren/förrådet.

I köpet ingår ej byråerna i klädkammaren.

Säljaren informerar att det finns en liten repa på fönster i gästrummet, detta upptäcktes vid inflytt så troligen orsakat av hantverkarna vid installation.

Omgivning

Allmänt om området:

I Klagshamn finns härliga promenadstråk i vacker natur utmed havet och längs Klagshamnsudden. Här kan du bo i både våning och villa, nära till Malmö men ändå lugnt och skönt med natur omkring dig. De båda sjöarna mitt i samhället påminner om en svunnen tid, då det fanns en cementfabrik med tillhörande kalkbrott, som numera är vattenfyllda.

På 2000-talet har Klagshamn byggts ut med många nya bostadsområden och är nu en av de mest attraktiva bostadsorterna i Malmö kommun, med en kraftigt ökande folkmängd. Många är de som vill bo här, och kanske är detta det perfekta stället för barnfamiljen att bygga bo på.

Stadsbussen kör till centrum med flera avgångar per timme. För dig som kör bil tar resan ca 15 minuter och motorvägspåfart till Svågertorp, Malmö, Trelleborg och Köpenhamn nås på bekvämt avstånd.

Längs vägen mot Västra Klagstorp ligger Klagshamnsskolan, sporthallen och Folkets hus. Här finns förskoleklass upp till årskurs 1. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan i Klagshamn.

Det finns många olika sätt att spendera sin lediga tid på. IFK Klagshamn håller till på idrottsplatsen, som ligger på strandängarna i söder. I den gamla cementfabriken finns Klagshamns ridklubb, en ryttarförening med stor ungdomsverksamhet. I Klagshamn finns också en trevlig vingård. Klagshamns udde är mycket populär bland friluftsälskare, här finns surfklubb, båtklubb och aktiv hamnförening för att tillgodose dessa intressen. Det finns även en välbesökt badplats längst ut på nordsidan med härlig sandstrand och bryggor. Här kan du sommartid njuta av utsikten över Öresund och bron!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.