Avgift: 5 614 kr inkl bostadsrättstillägg och dubbelgarage
Boarea: 118
m2 areakälla: föreningens information
Rum: 5
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Bo med villakänsla i fint br-parhus från 1990
Välkommen till detta trevliga br-parhus i välskötta brf Julius. Huset bjuder på 117,5 kvm fördelade på två plan. På bv finns kök, badrum, tvättrum och ett ljust vardagsrum med utgång till den stora, lummiga trädgården. En trappa upp hittar du fyra sovrum, klädkammare och badrum. Dubbelgarage/förråd. Fiber är indraget. Bra läge i lugnt område nära matbutiker, service och härlig natur.
Visningar.
Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.
Bostadsrättsföreningen registrerades 1988-11-03. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1989-08-01 och nuvarande stadgar registrerades 1993-06-23.
Föreningen äger fastigheterna Trasten 2-8 och Bredablick 1, 4 och 12-17. Fastighterna bebyggdes 1990 och består av 36 småhus som upplåts med bostadsrätt. Storleken fördelas enligt följande:
2 rum och kök 8 st
3 rum och kök 10 st
4 rum och kök 8 st
5 rum och kök 10 st
SBC är ekonomisk förvaltare.
Extern revisor är Ernst & Young.
Äger föreningen marken:
Ja.
Äkta bostadsrättsförening:
Ja
Parkering/garage:
Samtliga hus har egen parkering.
Bredband/TV:
Fiber är indraget i samtliga hus. Bostadsrättshavarna väljer bredbandsleverantör och betalar själva för abonnemanget.
Renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och som sträcker sig fram till 2024.
Utfört underhåll:
2016 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
2016 Renovering och målning av gavlar och garage på åtta hus
2017 Underhållsrengöring av samtliga tak
2017 Service och unerhåll av samtliga pannor
2017 Renovering och målning av gavlar och garage på tio hus
Höörs kommun ligger mitt i Skåne. I den gröna och sköna jordbruksbygden bor de flesta i villa eller på en gård, men det finns också en del hyresrätter och bostadsrätter. Majoriteten av de omkring 16 000 invånarna bor i centralorten Höör.
Höör har anor från 1100-talet och fick sitt uppsving när järnvägen kom till byn i slutet av 1850-talet. Idag stannar både Öresundståg och de lokala pågatågen här, vilket gör att det är lätt och smidigt att ta sig söderut till Lund - Malmö - Köpenhamn och till Kristianstad - Blekinge åt andra hållet. Stenhuggeri har varit viktigt för Höör ända sedan man i slutet av 1000-talet började bryta sten till Lunds domkyrka. Senare har också en omfattande kvarnstenstillverkning skett här.
Kommunen bjuder på frisk luft och grön natur. Av den anledningen skickade man förr i världen lungsjuka patienter hit - här skulle de lufta lungorna och vila upp sig. Det kända Orups sanatorium ser ut som ett slott där det ligger i backen upp mot Höör när man kommer körande på väg 23.
Den som vill gå på konstutställningar, lyssna på musik, se film, dansa och mycket mer kan med fördel göra detta i kommunen. För den som i stället vill idrotta finns Frostavallen men också simhall, idrottshallar, golfbana och ishall att besöka. Eller varför inte packa picknickkorgen och åka till någon badplats, Skånes Djurpark eller till vackra Bosjökloster slott? I Höör finns mycket att upptäcka.
Höör stavades tidigare Hör. De två "ö:na" tillkom 1917 på initiativ av Posten som hade tröttnat på att brev kom fel. Förr skrev man "Här" på brev som sändes lokalt inom en ort i stället för namnet på adressorten. Om avsändaren hade en slarvig handstil kunde detta tolkas som Hör, varför många brev av misstag hamnade i Skåne.
ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt och annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren samt berörd förening och dess hemsida om sådan finns. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta.
För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur man mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc, uppmanas köparen/spekulanten att kontakta mäklaren som lämnar såväl muntlig som skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen/spekulanter uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING: Vid köp av bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte, byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.
Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.