Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Vellinge, Höllviken
Kyrkvägen 2B
3 695 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 183 kr
Inklusive Vatten, värme
Boarea: 81.9 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Uteplats: Ja
 

Trevlig trea på markplan med uteplats

På kanonläge i attraktiva Höllviken med direkt närhet till såväl fritidsanläggningar och skolverksamhet som till Toppengallerian och goda kommunikationer, kan vi med glädje nu presentera denna trea på markplan med uteplats.

På markplan bjuds ni in i en ljus och rymlig hall. Här finns plats för förvaringsmöbel om så önskas. Längre in finns garderob samt klädkammare för förvaring av ytterkläder.

På höger hand nås det första sovrummet. Här får ni enkelt plats med både dubbelsäng och förvaringsmöbel. Från hallen når ni även ett generöst tilltaget badrum. Precis intill badrummet finns en rymlig klädkammare för förvaring.

Vidare in i lägenheten finner ni köket där ni har gott om arbetsytor och även plats för middagsbord.

Längst in i den genomgående lägenheten finner ni ett behagligt sovrum med fin yta där ni får plats med både dubbelsäng och annat möblemang om så önskas. Vägg i vägg med sovrummet finner ni sällskapsrummet med gott om plats för både soffgrupp och middagsbord för flera vänner. Det trivsamma ljusflödet förstärks av glasinfattad balkongdörr som leder ut till den härliga uteplatsen.

Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Bekvämt belägen på markplan välkomnas vi in till en trivsam hall som möter oss med laminatgolv och vita väggar. För den som önskar finns det plats att möblera med en förvaring- eller hallmöbel. Längre in finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder i den stora klädkammaren alternativt garderoben.

Kök:

Smakfullt kök med köksluckor i ek som kombineras fint med bänkskivan i laminat och kakel i ljusa toner ovanför. Maskinparken består av spis, ugn, fläkt, samt kombinerad kyl och frys. I köket erbjuds plats för möblering av matbord för 4-6 personer. På golvet vilar parkettgolv och väggarna är vita.

Vardagsrum:

Stort & rymligt vardagsrum som har ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Vita väggar som matchar fint med ekparkettgolv. Vidare ut hittar ni uteplatsen där ni exempelvis kan ha ett litet caféset på den stenlagda delen. Här finns även en liten gräsmatta.

Sovrum:

Här finns plats att möblera utefter behov och önskemål. Det stora fönsterpartiet ut mot innergården ger ett härligt ljusinsläpp. På golvet vilar laminatgolv och väggarna är ljusgråa.

Sovrum:

I detta sovrum finns god plats att möblera dubbelsäng, förvaringsmöbler och mer därtill. Ljusa väggar och laminatgolv. Här finns gott om förvaringsutrymme i de tre garderoberna.

Badrum:

Det rymliga badrummet i lägenheten nås via hallen. Helkaklat badrum i ljusa toner. Badrummet är inrett med wc, handfat, kommod, spegel, badrumsskåp samt dusch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Andel i årsavgift:

2.53 %

Andel i förening:

2.5 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Höllviken 22:233

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1974

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 173 kWh/m²/år
Energiklass: G
Utförd
Datum: 2020-09-04

Förening

Namn:

Brf Granvik

Organisationsnummer:

746001-1005

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Granvik är en äkta förening som registrerades 1973. Föreningen består av 48 bostadsrätter belägna på Kyrkvägen 2 i Höllviken. Föreningen äger marken.

Föreningen tillhandahåller en konferenslokal samt tvättstuga i separat byggnad på gården.

Man har en gemensam trädgårdsdag med efterföljande grillfest.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Gratis parkering i området.
Föreningen tillhandahåller 20 st parkeringsrutor om ca 75 kr/månad samt tio st garageplatser om ca 300 kr/månad. Kösystem tillämpas och i dagsläget är det kö till garage men finns lediga p-platser.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband via Vellingeportalen.
Fiber finns indraget.
Lägenhetsinnehavaren tecknar själv vilket abonnemang som önskas via Vellingeportalen.

Renoveringar:

2015 renoverades fasaden.
2016 byttes allt ruttet trä ut i balkonger och terrasser.
2018 Nytt bokningssytem till tvättstugan.
2018 Fönsterbyte
2020-2021 Loftgångar
2021 Gjutning av bottenavloppsbrunn framför hus 2 A gjordes
Byte av värmeväxlare till gaspanna 2 gjordes i september.
Nytt bokningssystem med ny tavla och nya taggar installerades

Pågående:
Föreningen håller på att upprätta en underhållsplan för byggnaderna.

Föreningen har pratat om att asfaltera om parkering, eventuellt installera laddstolpar och solceller men inga beslut tagna på det ännu. Ska eventuellt byta till värmepumpar istället för gas.
För mer information ber vi er kontakta styrelsen själv.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Avgiften höjdes 2022-01-01 med 6 %.
Föreningen har innan dess inte höjt avgiften sen 2010.
Ingen planerad avgiftshöjning.

Pantsättningsavgift tas ut om 1000 kr.
Överlåtelseavgift uttas om max 2,5% av gällande prisbasbelopp och bekostas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

1000 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening, 2022-06-01. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Andel årsavgift 2,53 %. Andel förening 2,50 %. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

Bostaden har en uteplats.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.