Vellinge, Höllviken
Falsterbovägen 84A
4 195 000 kr som utgångspris
Avgift: 4 870 kr
inkl vatten, renhållning och en parkeringsplats. Värme och el debiteras separat utefter förbrukning.
Boarea: 83 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 1 av 2 Radhus i två plan.
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Uteplats: Ja
 

Smakfullt bostadsrättsradhus på ljus gavel med dubbla uteplatser och balkong.

På centralt läge i attraktiva Höllviken finns nu möjlighet till detta stilfullt renoverade bostadsrättsradhus i två väldisponerade plan. Här lockar en njutbar utemiljö med mysiga, trädäcksförsedda uteplatser och därtill svalkande balkong på det härligt rymliga, övre våningsplanet. Vidare erbjuds ett fint renoverat kök med trivsam matplats och två badrum varav ett med egna tvättmöjligheter. Lägg därtill två rejäla sovrum med flertalet garderober och kompletterande förvaring i såväl klädkammare som två förråd. Underbart vardagsrum med access till en av terrasserna i sydväst skänker än mer guldkant, liksom en genomgående behaglig färgpalett och enhetlig golvbeklädnad. Här bor du bekvämt nära centrums generösa utbud av allehanda service, busskommunikationer, barnomsorg och dessutom en kort promenad från havet och vackra solnedgångar. Parkeringsplats ingår i avgiften. Varmt välkomna!

Visningar.

Måndag 3 Oktober
17:00 - 17:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Entrén nås från en av bostadens härliga terrasser. Hallen är stilrent inredd med sobert mörkt golv tillsammans med ljusa väggar och ljusinsläpp genom ytterdörrens fönster. På höger hand finns gott om förvaring i en stor klädkammare bakom smidiga, spegelbeklädda skjutdörrar.

Kök:

Åt motsatt håll väntar en smakfullt renoverad köksmiljö där utmärkt förvaring erbjuds bakom släta luckor med vitrininslag och integrerade handtagslister. Vit marmormönstrad bänkskiva samspelar med matchande stänkskydd och den maskinella utrustningen från 2020 består av hel kyl och frys, ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin, induktionshäll samt kolfilterfläkt. Enhetligt snyggt golv såsom i hallen och infällda takspotlights. Invid ett stort fönsterparti finns plats för familjens matbord. Köket är byggt av Fronty i Trelleborg 2020.

Badrum:

Näst på tur står entréplanets badrum, där grönmelerad plastmatta möter ljus tapet. Badrummet är utrustat med wc, dusch, handfat med vit kommod 2022 samt väggskåp.

Vardagsrum:

Vidare in inviterar ett glädjande vardagsrum i underbar New England-stil med vitmålad, liggande träpanel och ljus fondsida mot i övrigt vita väggar. Golvet känns igen sedan tidigare och dessutom har man en trevlig kontakt med köket genom öppning i väggen som ytterligare bonus. Här inryms med lätthet både soffa och ett par sköna fåtöljer, ljuset strömmar in genom stora fönster i två väderstreck och likaså genom terrassdörren med överliggande fönster. Ute på den sydvästvända terrassen mot föreningens gemensamma gård njuter man mer än gärna av solen när vädret tillåter och av trevliga grillkvällar i goda vänners lag.

Hall ovanvåning:

I den välrenoverade trappan upp till det övre våningsplanet strålar ljuset in genom läckert placerade fönster som sträcker sig hela vägen upp. En yteffektiv hall tar emot med inbyggda vita garderober och utgång till svalkande balkong med trevlig vy över gatan. Ytskikten från nedervåningen återkommer även på detta våningsplan, som verkligen innehar en fin känsla av rymd.

Sovrum:

Luftigt och stort sovrum för såväl dubbelsäng som tillhörande möblemang. Rikligt med ljusinsläpp genom väl tilltaget fönster där havet skymtas och även fönster mot trappan, där ett skrivbord med fördel placeras. Rummet bjuder därtill på optimal förvaring i inbyggda vita garderober och en härlig asymmetrisk takhöjd.

Sovrum:

Även hemmets andra sovrum är av god storlek, lagom för dubbelsäng eller annat önskvärt. Två inbyggda garderober ombesörjer klädförvaringen och den asymmetriska takhöjden skänker än mer volym.

Badrum:

Ovanvåningens badrum har ljus plastmatta och vita väggar. Här finns wc, badkar, handfat med vit kommod, handduksvärmare och spegelskåp. Praktisk tvättavdelning med både vask för grovrengöring och förvaring undertill samt ny tvättmaskin från 2022.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

84A/1001

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i förening:

11.6523 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Höllviken 6:12

Byggnadstyp:

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår:

1992

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 129 kWh/m²/år
Energiklass: G
Utförd
Datum: 2016-03-21

Förening

Namn:

Brf Solnedgången

Organisationsnummer:

769617-4106

Kontaktperson:

Bengt Nilsson

Allmänt om föreningen:

Brf Solnedgången äger fastigheten Höllviken 6:12 sedan 2010 och innefattar nio lägenheter med bostadsrätt. Byggår är 1992.

Vår och höststädning obligatorisk. Se stadgar för mer information.
Förråd med gräsklippare finns.

I månadsavgiften ingår VA, renhållning samt en parkeringsplats per lägenhet.

Värme och el debiteras separat utefter förbrukning, varje innehavare ansvarar själv för att teckna avtal.

Uteplatserna i anslutning till bostadsrätterna innehas med nyttjanderätt, uteplatserna skall underhållas av den boende.

Äger föreningen marken:

Ja föreningen äger marken.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

1 plats disponeras per lägenhet, samt 2 st gästplatser i mån av tillgänglighet.

Bredband/TV:

Fiber är indraget. Bredband och TV-abonnemang via uttag och öppet nät. Varje innehavare väljer själv utbud och leverantör.

Renoveringar:

Under 2015 har sex balkonger renoverats.
Under 2016 har nya fönster och balkongdörrar renoverats i lägenheterna A-C.
Under 2017 har fönster och balkongdörrar byts ut i lägenheterna D-I.
Putsning av fasaden är gjort 2018, lägenheterna A-C. Ny stenkistor och dränering.
2020 har dålig träpanel bytts ut mot ny, all träpanel samt taket mot 84A-C och 84 G-I och förrådet bakom villan målats om. Staket har bytts ut och alla medlemmar har fått nya postlådor.

Putsning och målning av fasad och grund är planerad och kommer att finansieras med eget kapital från föreningens kassa.

Mindre underhållsarbete sker fortlöpande enligt underhållsplan.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja, men ej förälder/barn där endast barnet bor i lägenhet.

Ekonomi:

Avgiften höjdes senast den 1/7 2022 med 1%. Det kommer att bli ytterligare höjning minst en gång per år framöver.

Överlåtelseavgift om 1208:- tas ut av köparen och pantsättningsavgift om 483:-/pant tas ut av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2022-09-01. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen för ytterligare information se kontakt uppgifter.

Allmänt om lägenheten

Värme och el debiteras separat utefter förbrukning och tillkommer till avgiften.

Andelstalet är angivet av ekonomisk förvaltare Företagsekonomerna i Lund. Andel av årsavgift har ej specificerats.

Bostadens enhetliga golv lades in 2020. Ovanvåningen har ekstavsgolv under.

Säljaren disponerar två stycken P-platser.

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.