Vellinge, Höllviken
Rälsvägen 6H
4 995 000 kr utgångspris
Avgift: 5 165 kr
I månadsavgiften ingår vatten, renhållning och bostadsrättstillägg.
Boarea: 89 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 1 av 2 Våning 1-2 av 2
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Uteplats: Ja
 

Exklusivt brf-radhus på eftertraktad adress!

På Rälsvägen i underbara Höllviken finns nu möjlighet att förvärva detta fina brf-radhus i två plan. Här lockar ett väldisponerat och otroligt ljust hem som erbjuder ett smakfullt kök i öppen planlösning med ett väl tilltaget vardagsrum, dubbla sovrumsmiljöer, två badrum varav det ena med tvättmöjligheter och dessutom en stor insynsskyddad uteplats samt balkong i härligt västerläge. Detta är ett boende för den som letar efter det där lilla extra och som ligger på perfekt läge nära såväl centrum som hav och natur. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Johan Dahlgren
0704-22 90 41 johan.dahlgren@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
10:00 - 10:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Nedervåning:

Hall: Vi öppnar upp den mörkgråa ytterdörren och kliver in till detta fina radhuset. I hallen möts vi av enstavig ekparkett som samspelar fint med de vitmålade väggar, vilket är en genomgående interiör för bostaden. Här erbjuds bra avhängninsgmöjligheter för ytterkläder och skor.

Vardagsrum: Rakt fram öppnar sedan vardagsrum och kök upp i en öppen och social planlösning. Här finns utrymme för både en härlig soffgrupp och ett större matbordsmöblemang samt mer därtill. På golvet ligger enstavig ekparkett och väggarna är målade i vitt. De stora fönsterna släpper in rikligt med ljus och via den helglasade dörren tar vi steget ut till den ljuvliga uteplatsen i soligt västerläge. Uteplatsen är insynsskyddad och här finns plats att möblera matbord och solstolar, perfekt plats för långa, sköna dagar i solen!

Kök: Nytt kök från 2019 från Marbodal. Köket är fint integrerat med vardagsrummet och erbjuder bra förvaringsmöjligheter bakom vita köksluckor som kombineras fint med den vita bänkskivan. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll (Gaggenau), fläkt (Röros), integrerad diskmaskin (Siemens), inbyggnadsugn (Gaggenau) samt integrerad kyl och frys i fullhöjd (Siemens). På golvet ligger enstavig ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Sovrum: På bottenplan finns ett sovrum med garderober och plats för säng eller arbetshörna. På golvet ligger enstavig ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Badrum: Helkaklat badrum med enstämmigt kakel och klinkers på såväl golv som vägg i grått. Här är inrett med wc, handfat med kommod, spegel och takdusch. Badrummet är även bekvämt inrett med tvättmaskin (Siemens) och torktumlare (Siemens) .

Ovanvåning:

Allrum: Den läckra specialdesignade trappan tar oss upp till andra våningen och här når vi först ett allrum med luftig rymd. Om behov finns för ytterligare ett sovrum så kan det med enkelhet byggas här (se inspiration i planritningen). På golvet ligger enstavig ekparkett och väggarna är målade i vitt. Härifrån når vi balkongen, också den i njutbart västerläge med plats för valfritt möblemang.

Sovrum: Master bedroom erbjuder plats för dubbelsäng och ytterligare möblering om så önskas och utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i garderober. På golvet ligger enstavig ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Badrum: Helkaklat badrum med enstämmigt kakel och klinkers på såväl golv som vägg i grått. Här är inrett med wc, handfat med kommod, spegel och takdusch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

4

Andel i förening:

9.045 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Höllviken 8:70

Byggnadstyp:

Brf-radhus i två plan

Byggnadsår:

2019

Fönster:

Trä/aluminium

Uppvärmning:

Värmepump-frånluft (el)

Ventilation:

F med återvinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 42 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 88 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2021-02-12

Förening

Namn:

Brf Höllviksnäshusen

Organisationsnummer:

769634-9427

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Höllviksnäshusen är en äkta förening. I föreningen finns 11 radhus i två plan som upplåts med bostadsrätt på fastigheten Vellinge Höllviken 8:70.

Samfällighet Vellinge Höllviken S:136, andel 20% (avser väg).

Gemensamma utrymmen:
I fastigheten finns en gemensam källare. I källaren finns förråd samt ett cykelrum. Det finns även två cykelskjul vid parkeringen.

Elen debiteras lägenhetsinnehavaren. Det finns redan ett påtecknat abonnemang för el och det övergår till bostadsrättsinnehavaren på tillträdesdagen. Fjärravläsning finns. I nuläget är leverantören Eon. Det är upp till köparen om man vill ändra leverantör.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det finns en parkeringsplats per radhus, obligatoriskt tillägg på 200 kr per månad tillkommer.

Bredband/TV:

Fiber finns via Vellinge Stadsnät. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget abonnemang.

Renoveringar:

2022 Föreningen har beslutat att installera laddstolpar på parkeringsplatserna som tillhör respektive radhus samt på 1 gästparkering.

Då huset är nybyggt finns inget behov av renoveringar utöver sedvanligt underhåll.

Tillåter föreningen delat ägande:

Nej

Ekonomi:

I dagsläget finns ingen planerad avgiftsförändring.

Den ekonomiska förvaltning sköts av Adbus Affärspartner AB.

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp betalas av köparen.
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Bostadsrättshavarna är skyldiga att på egen bekostnad hålla lägenheten och tillhörande mark i gott skick.

Ovanstående information är inhämtad av berörd förening. Blivande köpare uppmanas att kontrollera ovanstående uppgifter med föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Andelstal angivet av ekonomisk förvaltare: 9,045%.
Andelstalet är ägarandelen i föreningen, det vill säga hur stor insats den aktuella bostadsrätten har i förhållande till den totala insatsen.

Förråd finns i källaren till respektive lägenhet. Här finns även plats för cykelparkering.

Säljaren vill upplysa om att:
Stringhyllan i entrén ingår inte i köpet.
Samtliga måttanpassade rullgardiner från Moogio som finns i alla fönster ingår i köpet.
En del krukor på uteplatsen ingår om man vill. Kan diskuteras närmare vid önskan.

Upplåten mark är ca 24 kvm trädgård. Är ytan av stor vikt uppmanas spekulanter att mäta upp denna före ett köp.

Parkering sker på parkeringsplats i anslutning till lägenheten. En plats per lägenhet. Obligatorisk kostnad för detta om 200 kr tillkommer på angiven månadsavgift.

Varje bostadsrättshavare ska:
- Teckna eget abonnemang gällande hushållsel och värme (går på lägenhetens el) samt TV, bredband och telefoni.
- Teckna egen hemförsäkring. Föreningen tecknar bostadsrättstillägg för medlemmarna.
- På egen bekostnad hålla lägenheten och där tillhörande mark i gott skick.

I energideklarationer upprättade efter 1 januari 2019 anges energiprestanda baserad på byggnadens primärenergianvändning (energiprestanda, primärenergital). Tidigare energiprestanda beskrivs nu som specifik energianvändning.

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.