Vellinge, Höllviken
Kyrkvägen 2C
2 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 3 445 kr
Inklusive Vatten, Värme
Boarea: 65.4 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 2
Hiss: Ja Hiss som går från markplan till loftgång
Balkong: Ja
 

Trevlig tvåa med söderbalkong

På kanonläge i attraktiva Höllviken med direkt närhet till såväl fritidsanläggningar och skolverksamhet som till Toppengallerian och goda kommunikationer, kan vi med glädje nu presentera denna fenomenala tvåa.

Hallen bjuder in med ljust laminatgolv som möter väggar tonade i vitt. Direkt in till vänster finns gott om plats för att hänga av sig eller plats för en förvaringsmöbel.

På höger hand nås köket där ni har gott om arbetsytor och även plats för middagsbord för mer vardagliga middagar eller för frukosten.
Längre in i lägenheten finner ni ett generöst tilltaget badrum där ni sköter de vardagliga bestyren. Mittemot badrummet finns en rymlig klädkammare för förvaring.

Längst in i den genomgående lägenheten finner ni ett behagligt sovrum med fin yta där ni får plats med både dubbelsäng och annat möblemang om så önskas. Vägg i vägg med sovrummet finner ni sällskapsrummet med gott om plats för både soffgrupp och middagsbord för flera vänner. Det trivsamma ljusflödet förstärks av glasinfattad balkongdörr som leder ut till våningens trumfkort, en söderbalkong, perfekt för ljumma kvällar i goda vänners lag.

Osedvanligt bra helt enkelt, varmt välkomna på visning!

Visningar.

Söndag 21 Augusti
15:45 - 16:15
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Vardagsrum:

Stort & rymligt vardagsrum som har ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här kan ni möblera med både soffgrupp och ett rejält middagsbord. Ljusa väggar som matchar bra till ekparkettgolvet. Från vardagsrummet når ni även balkongen i söderläge.

Sovrum:

Laminatgolv och ljusa väggar.

Badrum:

Badrummet är rymligt och golvet består av plastmatta och ljusa väggar i mönster. Utrustningen består av tvättställ, kommod , spegelskåp, tvättmaskin, wc samt dusch.

Kök:

I köket har ni gott om arbetsytor och även plats för ett middagsbord.
Utrustningen består av Kyl/Frys (2015), spis och ugn samt fläkt.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

1211

Lägenhetsnummer register:

1103

Andel i årsavgift:

2.08 %

Andel i förening:

2.09 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1974

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 173 kWh/m²/år
Energiklass: G
Primärenergital: 375 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2020-09-04

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Förening

Namn:

Brf Granvik

Organisationsnummer:

746001-1005

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Granvik är en äkta förening som registrerades 1973. Föreningen består av 48 bostadsrätter belägna på Kyrkvägen 2 i Höllviken. Föreningen äger marken.

Föreningen tillhandahåller en konferenslokal samt tvättstuga i separat byggnad på gården.

Man har en gemensam trädgårdsdag med efterföljande grillfest.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Gratis parkering i området.
Föreningen tillhandahåller 20 st parkeringsrutor om ca 75 kr/månad samt tio st garageplatser om ca 300 kr/månad. Kösystem tillämpas och i dagsläget är det kö till garage men finns lediga p-platser.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband via Vellingeportalen.
Fiber finns indraget.
Lägenhetsinnehavaren tecknar själv vilket abonnemang som önskas via Vellingeportalen.

Renoveringar:

2015 renoverades fasaden.
2016 byttes allt ruttet trä ut i balkonger och terrasser.
2018 Nytt bokningssytem till tvättstugan.
2018 Fönsterbyte
2020-2021 Loftgångar
2021 Gjutning av bottenavloppsbrunn framför hus 2 A gjordes
Byte av värmeväxlare till gaspanna 2 gjordes i september.
Nytt bokningssystem med ny tavla och nya taggar installerades

Pågående:
Föreningen håller på att upprätta en underhållsplan för byggnaderna.

Föreningen har pratat om att asfaltera om parkering, eventuellt installera laddstolpar och solceller men inga beslut tagna på det ännu. Ska eventuellt byta till värmepumpar istället för gas.
För mer information ber vi er kontakta styrelsen själv.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Ekonomi:

Avgiften höjdes 2022-01-01 med 6 %.
Föreningen har innan dess inte höjt avgiften sen 2010.
Ingen planerad avgiftshöjning.

Pantsättningsavgift tas ut om 1000 kr.
Överlåtelseavgift uttas om max 2,5% av gällande prisbasbelopp och bekostas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

1000 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening, 2022-06-01. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Andel årsavgift 2,08 %. Andel förening 2,09 %. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

Bostaden har en balkong.

Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Säljaren vill informera om att:
Tvättmaskin ingår i köpet.

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.