Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Vellinge, Höllviken
Granviksgården 8B
Avgift: 3 484 kr
inkl VA, KabelTV och P-plats
Boarea: 60 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 2
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
 

Tvåa med högt läge.

Populära Granviksgården kan nu erbjuda en charmig, ljus och fräsch tvåa på plan 2. Njut av stort ljusinsläpp i vardagsrum i fil med bardisk-kök. Helkaklat bad- och tvättrum samt rikligt med garderober i hall och sovrum. Nyttjanderätt till förråd och P-plats. Fiber är installerat!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Antal rum:

2

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

8B-F4

Andel i årsavgift:

3.54 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1995

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Vattenburen el

Ventilation:

Självdrag

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 57 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2012-01-27

Övriga Byggnader

Förråd och cykelkskjul, samt p-plats disponeras.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

9 500 kr/år

Total driftkostnad:

9 500 kr/år

Förening

Namn:

Brf Granviksgården

Organisationsnummer:

769601-0086

Allmänt om föreningen:

Brf Granviksgården är en äkta förening som innehar marken med äganderätt. Föreningen består av 21 lägenheter som samtliga upplåtes med bostadsrätt.
Föreningens byggnader uppfördes under 1995/1996. Det finns även en fristående byggnad som troligtvis uppfördes på 1840-talet. Ombildning till bostadsrättsförening ägde rum 1996 samt 1999.
Akevo har hand om den ekonomiska förvaltningen.

Det finns ett cykelskjul att tillgå. Gemensam tvättstuga finns ej.

Parkering/garage:

En parkeringsplats ingår i avgiften.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband via Canal Digital för närvarande men abonnemanget är uppsagt då fiber kommer att installeras inom kort till de lägenheter som har valt detta. Fiberinstallationen medför en engångskostnad för lägenhetsinnehavaren om 9000 kr (plus sedvanligt abonnemang), resterande står föreningen för. I dagsläget tillkommer en obligatorisk kostnad om 101:-/månad för bredband via Canal Digital.
Abonnemangen med Canal Digital går ut den siste mars 2017, sedan får var och en teckna eget avtal om man vill.

Renoveringar:

2006/2007 takrenovering.
2011 röjning av buskar och träd på tomten.
2012 nytt fläktsystem i mangårdsbyggnaden. Målning av röda och bruna fönsterkarmar, blå dörrar och röda resp bruna gavelväggar.
2013 åtgärdat växtlighet utmed cykelbana/allmänning. Reparation av två homejor och en frontespis inkl tak och plåt, inklusive en del av taket däromkring. Målning av samtliga vita fönster inom föreningen samt trapporna till loftvåningen.
2014 spolat avlopp samt dräneringsarbete runt hela mangårdsbyggnaden. Förvärv av en av lägenheterna i föreningens äldre byggnad samt totalrenovering och ombyggnation av denna.
2017 ska fiber installeras samt att bygglov ska lämnas in om att renovera ovanvåning av lägenhet i mangårdsbyggnaden, som sedan ska säljas, och ev behövs det uppföras fler parkeringsplatser. Föreningen finansierar detta via lån som sedan löses vid försäljning.

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 1% från den 1/1 2017.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2017-01-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna före ett eventuellt köp.

Allmänt om lägenheten

Ospecificerat andelstal: 3,54140%. Uppgift från ekonomisk förvaltare.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd samt ett förråd.

Entrébalkong i sydvästläge.

Driftskostnaden om 1000 kr inkluderar hushållsel samt uppvärmningskostnaden, vilken ej ingår i angiven månadsavgift.

Omgivning

Allmänt om området:

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.