Helsingborg, Västra Berga
Kadettgatan 48B
1 595 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 6 190 kr
Inkl. VA & värme.
Boarea: 87 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
 

Välplanerad hörnlägenhet!

På populära Västra Berga finns nu chansen att förvärva denna fräscha, genomgående hörnlägenheten med balkong. Bostaden bjuder på fantastiskt ljusinsläpp samt ett stambytt badrum. Här bor du i en välskött förening, på ett trevligt område med närhet till allt vad ens vardag kan tänkas behöva.
Måste upplevas på plats, varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexandra Dukic
0737-45 37 02 alexandra.dukic@vaningen.se

Visningar.

Söndag 4 December
13:00 - 13:30
Välkommen att boka en tid via bokningsknappen på vår hemsida!
Anmäl mig
Onsdag 7 December
17:00 - 17:30
Välkommen att boka en tid via bokningsknappen på vår hemsida!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkomna till Kadettgatan 48B, vi går in till lägenheten och möts av en mycket ljus och trevlig hall med avhängningsmöjligheter. Under våra fötter vilar praktisk klinker.

Kök:

Trevligt kök med gott om både arbetsyta och förvaring. Fina tidlösa vita luckor samt en mörkare bänkskiva. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spishäll, ugn och fläkt.
Här finns också bra plats för matbord.
Från köket når vi även ut till den fantastiska balkongen.

Vardagsrum:

Generöst vardagsrum med bra ljusinsläpp från två håll. Här får du enkelt plats med större soffgrupp samt tillhörande möblemang.
Nuvarande ägare har valt att inreda vardagsrummet med större matsalsmöblemang, vilket du enkelt får plats med här.

Sovrum:

Bostadens första sovrum är välplanerat och ligger in mot innergården. Här kan du enkelt inreda med både säng och kontorshörna om så önskas.

Sovrum:

Det andra sovrummet är något större och ligger ut med grönskan. Sovrummet är idag inrett med dubbelsäng, kontorshörna och rymliga garderober.

Badrum:

Stilrent, fräscht och stambytt badrum, utrustat med tvättmaskin, golvvärme och handdukstork. Badrummet är helkaklat i vitt, duschhörnan är kaklad i snygg mörk mosaik.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

35

Lägenhetsnummer register:

1201

Andel i årsavgift:

0.24125 %

Andel i förening:

0.24125 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Energideklaration:

Energiklass: D
Utförd

Övriga Byggnader

Gemensam tvättstuga.
Förråd finns.

Driftskostnader

Kommentar:

Hushållsel tillkommer.

Förening

Namn:

HSB BRF Berga i Helsingborg

Organisationsnummer:

743000-0922

E-post adress:

info@hsbberga.se

Allmänt om föreningen:

Föreningen äger fastigheterna Knekten 7, Soldaten 1, Tältet 1 samt Stallet 1 i vilka man upplåter bostadsrättslägenheter och lokaler. Fastigheterna är geografiskt belägna i Helsingborg med adress: Kadettgatan 2-14 samt Kadettgatan 42-72.

Brf Berga är beläget på Västra Berga i Helsingborgs norra del. Stora grönområde med kullarna som utmärkande landmärke gör det till en mycket behaglig miljö för alla att bo och leva i.

Närhet till stormarknad som ICA Maxi, även mindre butiker som ICA Nära, pizzeria, postombud, blomsteraffär mm finns inom gångavstånd. Avståndet till Väla med IKEA och de övriga 100 talet butiker är inte långt, inte heller till stadens kärna med allt vad det innebär med det rika utbudet av affärer och nöjesställen. Inte att förglömma är de klassiska båtarna mellan Helsingborg och Helsingör.

Västra Berga är en egen liten "ö" i Helsingborgs norra del, men med mycket goda kollektiva kommunikationer som buss och tåg i direkt närheten. Skola och dagis finns inom området, utan att man måste passera en enda gata! Brf Berga började byggas 1965 och stod klart två år senare med 436 lägenheter fördelat på 22 huskroppar. Hela Västra Berga var tidigare del av K2´s exercisfält där husarer och andra militärer övade. Kvar som landmärke över denna tid är Kasernen som idag heter Kavalleristen och innehåller kontor och restaurang.

Inom föreningen finns det bl.a en mycket fin festlokal och två övernattningsrum med så nära hotellstandard man kan komma. Föreningen förfogar även över ett stort parkeringshus med både varm- och kallgarage. Utomhus finns ett stort antal parkeringsplatser för uthyrning till boende. För husvagnar och husbilar finns det separat parkering som har bom med lås.

Brf. Berga har ett bostadsrättstillägg som gäller för alla bostadsrättshavare. Du som bostadsrättshavare behöver alltså inte själv teckna denna försäkring. Läs mer om försäkringen på deras hemsida.

Festlokal
2 st övernattningslägenheter
P-hus med både kall -och varmgarage

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har ett visst antal garageplatser till uthyrning, separat kösystem tillämpas. Till samtliga parkeringsmöjligheter tillämpas även kösystem. Det finns även flera gästparkeringar i området.

Föreningen har 221 garage- och 459 parkeringsplatser.
P-platser 150 SEK
Varmgarage 450 SEK 34 st (5001-5034). Endast boende
Kallgarage 350 SEK 172 st (5039-5209). Endast boende

Bredband/TV:

Fiber via Ownit. Även ComHem finns i fastigheterna.

Renoveringar:

Genomförda större investeringar
2002 tak och fönsterbyte
2003 vindisolering
2005 sophus
2005 plattsättning runt sophus
2006 ombyggnad p-platser
2006-2009 kulvertar och gårdsrenoveringar
2009 cylinderbyte
2010-2011 ombyggnad lokal Aktivitetscentrum och festlokal
2013 fläktar
2014 undercentraler
2013-2016 Fasadomfogning och marksanering.
Stambyte och badrumsrenovering utfört 2016-2018
2018 Garagerenovering, passagesystem, omdragning el, tvättstugor,
2019 Ventilationsombyggnad

Överlåtelseavgift:

1163 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

436 kr betalas av köparen

Övrigt:

Områdeskontoret finns på Kadettgatan 4 E. Kontoret är öppet för besök varje helgfri måndag klockan 15:00 - 18:00.

Omgivning

Allmänt om området:

Västra Berga började byggas i mitten av 1960-talet. Området är typiskt för sin tid med stora grönytor mellan husen. Bebyggelsen på Västra Berga i nordöstra delen av Helsingborg består till övervägande delen av bostadsrätter i hus upp till tre våningar. Här bor ungefär 1 700 personer. Västra Berga gränsar till flera koloniområden och man promenerar snabbt till järnvägsstationen Maria, det är bara några hundra meter. Ett område med närhet till det mesta! I området bjuds på stora grönområden samt lekplatser och här ligger även en omtyckt förskola. Närhet till goda rekreationsmöjligheter i Pålsjö skog och i Fredriksdalsparken med museum, botanisk trädgård, friluftsteater och kaffeservering. I närheten finns även koloniområdet Ringstorps Sommarstad. I angränsande område ligger Maxi Stormarknad, Ringstorps Centrum samt Stattena Centrum och här erbjuds bland annat matbutik, distriktssjukvård och apotek. Bussförbindelserna med centrum och övriga stadsdelar är mycket goda. På Västra Berga finns även en grundskola till och med årskurs nio.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.