Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Helsingborg, Centrum
Drottninggatan 27
5 750 000 kr
Avgift: 5 203 kr
inkl värme, VA
Boarea: 144 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 4 av 6
Hiss: Ja Från markplan
 

Exklusiv paradvåning anno 1905 med sundsutsikt!

Mycket exklusiv sekelskiftesvåning med sundsutsikt! Våningen har alla attribut som tänkas kan såsom 3 st kakelugnar, högt i tak, stuckatur, balkong med sundsutsikt mm. Våningen är belägen på en av Helsingborgs absolut attraktivaste adresser. Varmt välkomna att boka visning. Mäklare Morgan Alerstam 042-450 95 03

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Våningen och Villan har nu fått äran att förmedla denna otroligt vackra paradvåning på en av Helsingborgs bästa adresser! Våningen representeras av sociala ytor där modernt möter bevarade tidstypiska originaldetaljer såsom vackra stuckaturer, hela 3 st kakelugnar, stora fönsterpartier mot hamnen och sundet samt en imponerande takhöjd om hela 3,36 meter! Från balkongen i soligt västerläge kan man avnjuta hänförande solnedgångar och vackra vyer mot sundet och hamnen.

Våningen disponeras enligt följande:

Välkomnande och rymlig entré med avhängningsplats och renoverad helkaklad gästtoalett (-15) till höger i entrén.

Vidare in öppnar våningen upp sig med sällskapsutrymmena bestående av en imponerande matsal och ett härligt vardagsrum. I matsalen kan man med fördel sitta ett stort middagssällskap och njuta i goda vänners lag. Här finns bl a en vacker kakelugn och utgång till den härliga balkongen. I fil med matsalen ligger det fantastiska vardagsrummet med fönster i 3 vädersträck. I vardagsrummets sydvästra hörn finner vi ett vackert burspråk, perfekt som läshörna med vidunderlig utsikt. Båda sällskapsrummen har högt i tak, mycket fönsterpartier som ger våningen ett riktigt bra ljusinsläpp, fina stuckaturer och vackert utsmyckade kakelugnar som ger våningen en magisk atmosfär. Dessa rum avskiljs med skjutdörrar.

Från matsalen når vi ett otroligt generöst master bedroom med gott om plats för både dubbelsäng och arbetshörna med skrivbord. Längs ena väggen finner vi rymliga skjutsdörrsgarderober från golv till tak med gott om förvaringsmöjligheter. På golvet återfinns en mysig och skön heltäckningsmatta. Även i master bedroom finns en fin kakelugn som höjer mysfaktorn ytterligare.

Utanför master bedroom ligger praktiskt nog en walk in closet och ett helkaklat duschrum i stilrent svart och vitt. Badrummet totalrenoverades 2013.

Härligt klassiskt Marbodal kök med ljusa köksluckor, vit kakel ovanför den svarta bänkskivan. Köket har gott om arbetsytor och förvaringsmöjligheter.

Från köket nås våningens andra sovrum. Perfekt som gästrum eller kontorsavdelning.

Välkomna till denna sekelskiftesdröm!

Kök:

Stilrent Marbodalkök med följande maskinella rostfria utrustning:
Hel kyl och frys från Siemens (2014)
Integrerad diskmaskin från Siemens (2007)
Inbyggd mikrovågsugn (2015)
Ugn - Siemens (2015)
Fläkt - Thermex (2010)
Induktionshäll Siemens (2015)

Duschrum:

Helkaklat duschrum som totalrenoverades 2013, (fackmannamässigt).
Handdukstork, tvättfat, dusch med duschväggar av glas.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

1601

Andel i förening:

6.3559 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1905

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 173 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2009-03-24

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Kommentar:

Hushållsel tillkommer

Förening

Namn:

Brf Kristinehall 1

Organisationsnummer:

769610-5944

E-post adress:

info@kristinehall.se

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Kristinehall nr 1 bildades i november 2005 och är belägen på ett mycket centralt läge i ett vackert hus uppfört ca 1905. Föreningen innefattar 21 bostadsrätter och sju lokaler.

Föreningen äger fastigheten och har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostäder och lokaler åt medlemmarna.

Gemensam tvättstuga finns i källaren, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

Cyklar och mopeder parkeras på innergården.

Parkering/garage:

Föreningen tillhandahåller inga parkerings- eller garageplatser. Ett kvarter bort finns garageplats som eventuellt kan övertas mot en kostnad om ca 1250 kr/månad.

Bredband/TV:

Fastigheten är ansluten till TV Com Hem. En obligatorisk kostnad om 71 kr/månad tillkommer och avser kabeltv.

Alla lägenheterna är anslutna till Helsingborgs stadsnät. Önskas bredbandsuppkoppling kontaktar man Öresundskraft och köper en router av dem och väljer därefter själv internetleverantör som har avtal med Öresundskraft.

Renoveringar:

Samtliga avloppsstammar relinades under 2015, då föreningen även renoverade Drottninggatans trapphus.
Man har lagt om tätskikt och ytskikt på innergården över källaren samt gjort en översyn och målning av fönster mot innergården.
Taket håller på att renoveras och ska slutföras under våren 2017, pengar finns i budget.
Under 2017-2018 ska man successivt gå igenom och måla samtliga fönster på den yttre fasaden.

Ekonomi:

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Överlåtesleavgift om max 2,5% av gällande prisbasbelopp tas ut av köparen och pantsättningsavgift om max 1% av gällande prisbasbelopp tas ut av pantsättaren, se föreningens stadgar.

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening 2017-02-22. Spekulanter uppmanas att kontrollera informationen innan ett köp.

Allmänt om lägenheten

Balkong med härlig sundsutsikt.
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd om ca 6 kvm.

Månadsavgiften är 4627 kr. En obligatorisk avgift om 71 kr/månad tillkommer och avser kabeltv.

Lägenheten är registrerad som 142 kvadratmeter i föreningens register. Om exakt yta är av stor betydelse uppmanas blivande köpare att kontrollmäta ytan före ett köp.

Kakelugnarna fungerar ej.

Omgivning

Allmänt om området:

Lev ett underbart cityliv med omedelbar tillgång till stans shopping, restauranger, fik, uteliv och det rika kulturlivet. En promenad bort har vi stranden och strandpromenaden som lockar och flera parker finns i närheten. På ett par kvarters avstånd når du också den äldsta delen av Helsingborg med Mariakyrkan uppförd på 1100-talet och i vars närområde du finner ett rikligt utbud med pittoreska restauranger. Inom ett kort promenadavstånd finns också bibliotek, sjukhus samt stadens hela utbud av butiker, varuhus och näringsställen. Närheten till Öresund och havet som erbjuds gör att centrum är ett attraktivt område i staden, då även en stor del av Helsingborgs mer centrala stränder och badplatser finns i anknytning till stadsdelen. Den förra bangården som förhindrade kontakten mellan stadsdelen och vattnet är numera en populär gräsyta vid namn Gröningen, populär under somrarna för solbadning och utomhusaktiveter.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.