Helsingborg, Centrum Norr
Drottninggatan 57
4 595 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 6 030 kr
Inkl. värme / VA samt kabel-tv.
Boarea: 117 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 3 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Sekelskiftesdröm!

Hjärtligt välkomna till Drottninggatan & denna fantastiska våning anno 1905. Uppförd av den erkände Alfred Hellerström!

Här presenterar vi nu ett ljust och vackert hem beläget längs Helsingborgs paradgata med vackra fönsterpartier, välbevarade tidstypiska detaljer och riklig takhöjd. Här erbjuds alla originaldetaljer som man älskar, stuckaturer, spegelpardörr, dubbelskjutdörrar och underbart burspråk. Lägenheten håller hög klass på boendeupplevelsen och passar både familjen och den som söker ett funktionellt boende.

Närområdet är fantastiskt med såväl hav och bad som restauranger och närservice. Goda kommunikationsförbindelser direkt utanför porten och inte minst stadens puls med stort utbud av nöje & service. Från Helsingborg C erbjuds utmärkta pendlingsmöjligheter (både över land & hav) som tar dig till residensstäderna i Skåne och Danmark, eller till Kastrup när du vill upptäcka världen.

Varmt välkommen att boka din privata visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Carl Brangmo
0737-45 37 04 carl.brangmo@vaningen.se

Visningar.

Onsdag 10 Augusti
17:15 - 17:30
Välkommen att boka en tid via bokningsknappen på vår hemsida!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Allmän beskrivning:

ENTRÉ/KAPPRUM
Välkommen in genom dubbeldörrarna i körsbärsträ till en tidlös atmosfär som är bevarad i bostaden. Hatthyllan i entrén erbjuder dig goda avhängningsmöjligheter tack vare dess gedigna takhöjd och yta. Genomgående ek-parkett i entrén.

VARDAGSRUM
Från kapprummets spegelpardörrar gör du entré in till det ljusa och tilltagna vardagsrummet. Här lyser lägenheten igenom med dess tidstypiska ek-parkettgolv, burspråket, spröjsad fönster, stuckaturerna i taket och de dubbla skjutdörrarna som avgränsar vardagsrummet till master bedroom. Två klassiska rum i fil med generösa sällskapsytor.
Vardagsrummet är ett av de större slaget vilket gör att det är lättmöblerat och går att inreda med både sittgrupp och soffhörna. Utsikt mot Drottninggatan och Margaretaplatsen.

KÖK & MATPLATS (inkluderande pigtrappa)
Trevligt utformat kök med tilltagen matplats med fönster ut mot innergården. Stilrent kök med bra förvaringsmöjligheter, gott om väggskåp som sträcker sig hela vägen upp till tak. Integrerad häll & inbyggd mikro. Ugn, fläkt, kyl & frys är alla i rostfritt utförande. Diskmaskin finns. Parkettgolv i köksdelen och matplatsen. Rymmer matbord för ca fyra personer.
- Intill matplatsen finns ett förvaringsutrymme (gamla pigtrappan), används i dagsläget som förvaring. Pigtrappan kan renoveras & nyttjas som ett större skafferi, vinförråd eller varför inte ett extra rum, fantasin som sätter stop! Rejäl takhöjd tack vara att trappan lutar ner. 3,25 kvm + ca 2,5 kvm om man bygger ett golv över trappdelen.

MASTER BEDROOM
Mycket trevligt sovrum som inrymmer dubbelsäng och annat önskat möblemang, gott om klädförvaring i garderoberna. Tidlösa fönster och furugolv i sovrummet innehavande stuckatur i tak. Kan även nyttjas som kontor eller sällskapsrum.

SOVRUM 2
Njutbart sovrum med utgång till bostadens mysiga balkong - tillfredsställande och lugn plats där föreningens lummiga innergård håller dig sällskap. Gott om förvaring i garderoberna & vacker kakelugn (ej fungerande). Ek-parkett genom hela sovrummet. Kan även nyttjas som bibliotek eller arbetsrum.

HALL
Hallen sammanför dig till bostadens alla rum, genomgående ek-parkett. Hallen är försedd med effektiv plats för hallbord/diverse förvarings-möblemang och garderober.

BADRUM
Bostadens badrum är ett fint helkaklat badrum med wc, kommod, dusch bakom duschväggar, tvättmaskin, torktumlare, spegelskåp samt väggskåp.

GÄST-WC
Intill hallen har du en mindre gäst-wc, innehållande klinkergolv, wc, handfat, spegel & spegelskåp.

EXTRA UTRYMME
Ägarna har genom föreningen köpt till den tidigare "pigtrappan" om cirka 6 kvm. Varje lägenhet har fått köpa loss sin del och vi har bekostat väggar mellan utrymmena. Denna trappdel är nedåtgående och erbjuder därför möjlighet att bygga golv över den som då ger ett utrymme om ca 6 kvm. Dessutom med mycket hög takhöjd.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

1202

Andel i årsavgift:

8.7259 %

Andel i förening:

8.7259 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1905

Energideklaration:

Utförd

Övriga Byggnader

Kommentar: Särskilt värdefull bebyggelse enligt 8:13 § PBL i bevarandeprogram för Drottninggatan och Pålsjö 1999 • Nybyggnadsritningarna från 1904, signerade Alfred Hellerström.

Uppfört 1905. Byggherre och byggmästare var Andres J Ahlström. Fasaden är rikligt dekorerad, dubbel glasad fyllningsdörr med bågformigt spröjsat överljus. 1982 byggdes huset om. Vinden inreddes, takkupor sattes in mot gården och takfönster mot gatan.

Tv/Internetanslutning
Kabel-tv ingår med bas-kanalerna 1-6.
Värme- och ventilationsanläggning
Vattenburet värmesystem med radiatorer.
Fastigheten är ansluten till fjärrvärmenätet.

Driftskostnader

Kommentar:

Hushållsel tillkommer

Förening

Namn:

Brf Hilltorp Norra nr 2

Organisationsnummer:

769608-5856

Allmänt om föreningen:

Föreningen upplåter 11 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. (Dold tillgång)

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Väsentliga avtal i föreningen:
- Comhem/Tele2: Kabel-TV.
- Öresundskraft: Elavtal avseende volym.
- Öresundskraft: Fjärrvärme.
- Örestads Bevakning: Jour.
- Primo Hiss: Serviceavtal hissar.

Juridisk person tillåten: Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
Kommun: Helsingborg
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning
Gjorda renoveringar: - 2022: Utbytte av pannan.
- 2021: SBA genomgång av 6:e våningen. (brandskydd)
- 2021: Renovering av 6:e våningen.
- 2020: Underhåll av trapphus (pigtrappan).
- 2019/2020: Tak- och fönster byte.
- 2019: Målning av fasad.
- 2018/2019: Målning av fönster.
- 2018/2019: Underhåll av uteplats.
- 2017: Installation av porttelefon.
- 2013: Installerades nya fläktar på tak.
- 2011: Renoverades kök samt badrum i 11 av 12 lägenheter.
- 1982/1983: Utfördes en större ombyggnad/renovering av fastigheten, då helrenoverades vatten- & avloppsstammar samt ny el, yttertak, balkonger, kök & badrum. Samma år renoverades även hissen.
Kontrollerat 2022-06-08
Kommande renoveringar: Planerade/diskuterade underhåll finns med i föreningen. Inget explicit bestämt i dagsläget. Planerat underhåll ligger inplanerade i nuvarande budget. Kontrollerat 2022-06-08.

Gemensamma utrymmen
I källarplan finns förråd tillhörande lägenheten. Därtill finns cykelförråd och tvättstuga. Soprummet finns på innergården.
Föreningen har en otroligt mysig innergård, inkluderande utekök och möblemang för det mindre och större sällskapet.

Föreningens ekonomi
Kommande avgiftsförändringar: Avgiftshöjning är inte planerad i dagsläget. Kontrollerat 2022-06-08.

Två gånger per år har föreningen städdagar som föreningsmedlemmarna ska vara närvarande på.

Omgivning

Allmänt om området:

Norr är en stadsdel i nordvästra Helsingborg som sträcker sig norrut från S:t Jörgens plats mellan landborgskanten och sundet.

Närheten till sundet och den havsutsikt som erbjuds gör att Norr är ett mycket attraktivt område i staden, då även en stor del av Helsingborgs centralare stränder och badplatser finns i anknytning till stadsdelen. Den förra bangården är numera en populär gräsyta vid namn Gröningen, populär under somrarna för solbadning och utomhusaktiviteter. Längre norrut ligger det populära Fria bad och efter det kommer ett promenadstråk längs Strandvägen och längst norrut ligger Pålsjöbaden och Vikingstrand.

Norr sträcker sig till största delen längs Drottninggatans nordligaste sträckning och kring dess respektive parallella gator och sidogator. Den sydligaste delen av stadsdelen avgränsas i öster av landborgsbranten och i väster av Öresundskusten. Stadsdelens nordligaste del omfattar även områden ovanför landborgen, vilka till största delen utgörs av grönområden i form av skogar, ängar och åkermark.

Stadsdelen har en mycket varierad bebyggelse med både flerbostadshus i nyrenässans från 1880-talet, sekelskiftesbebyggelse och även funkisområden.

Längst i norr omfattar stadsdelen även bebyggelse belägen på landborgen, ovanför strandterrassen. Utmed hela Drottninggatan finns gott om bussförbindelser och även matbutik och trevliga restauranger.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.