Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Helsingborg, Centrum Norr
Drottninggatan 144
3 695 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 795 kr
Inkl. värme/VA och kabel-TV
Boarea: 92 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
 

Intill sundet med vidunderlig utsikt!

Varmt välkommen till denna vackra våning med takhöjd, stuckatur och Öresund inpå knutten. Här på första plan når vi en riktigt häftig lägenhet med bländande utsikt över sundet. Sköna ytor, trivsam storlek på rummen och härlig bakgård för social samvaro - hjärtligt välkommen att boka din privata visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Carl Brangmo
0737-45 37 04 carl.brangmo@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Planlösningen fördelas enligt följande:

Vi parkerar bilen på baksidan och tar ingången via uteplatsen på föreningens baksida. Genom hallen har vi bra avlastningsytor för det mesta av ytterkläder.

Vidare in öppnar lägenheten upp sig. Sovrummen ligger på lugnt läge mot norr. Master bedroom går i ljusa färger med trevlig takhöjd, bevarad stuckatur och ordentlig garderob som sväljer både vackra klänningar och strama kostymer.

Det mindre sovrummet går även det i ljusa färger och har utgång till den stora uteplatsen som enbart denna lägenhet har access till. Här kan man både leka och ha roligt eller arrangera trevliga grillkvällar.

Genomgående 3-stavs parkettgolv ligger i rummen samt ljust klinkergolv i hallen. Ljusa kulörer på tapeter och väggar skänker en fräsch känsla av rymd i bostaden.

Kök och matplats är stort och rymligt, god arbetsyta inbjuder till social samvaro för vänner och familj. Balkongen ligger i fantastiskt solläge och inbjuder till många vackra solnedgångar över sundet.

Vardagsrummet ligger härintill, stort och inbjudande med plats för den stora tv-soffan. Genomgående för bostaden är den trevliga takhöjden, bevarad stuckatur samt den trevliga utsikten från flertalet rum där man kan få en skymt av den danska sidan.

Kök:

Härligt ljust och rymligt kök med stommar och luckor från IKEA.
Kyl & frys från Samsung (2014)

Badrum:

Fräscht kakel / klinker med duschväggar. Kombinerad tvätt/torktumlare samt arbetsyta för tvätten.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

2

Lägenhetsnummer register:

1001

Andel i årsavgift:

31.8 %

Andel i förening:

31.8 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Skeppet 11

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1920

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Centralvärme

Övrigt:

Säljaren berättar om kända fel:
Spricka i spishäll

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Övriga Byggnader

Tvättstuga i källaren.
Centraldammsugare finns i lägenheten.
Garage samt parkeringsplats (500 kr) finns i föreningen.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

4 800 kr/år

Total driftkostnad:

4 800 kr/år

Förening

Namn:

Brf Drottningskeppet

Allmänt om föreningen:

Denna, för staden historisk värdefulla byggnad, är till första delen uppfört 1885. Arkitekt var byggmästaren Nils B Bentz, byggherre var stenhuggaren G Eliasson. 1892 byggdes det till två våningar samt inreddes vind och frontespis i söder. 1959 gjordes en vindsinredning, nya enluftsfönster samt garage i källaren. 1986 byggdes takkupor och trapphus till andra våningen. Har du någon gång varit på Simhallsbadet så har du säkert sett glasmosaiken över Helsingborg, där kan man bland annat skymta denna fantastiska byggnad. Föreningen Drottningskeppet bildades 2002 och består av tre bostadsrätter på varsitt plan. Under 2003 till 2005 renoverades fastigheten till nuvarande yta och skick. Föreningen inrymmer två st 3 rok samt en st 4 rok. Fastighetens havssida putsades om under 2017. Fiber är indraget till fastigheten. Stambyte av avlopp i källare är utfört, rör som är nergjutna under huset är filmade och godkända. För mer information se föreningens årsredovisning och stadgar.

Omgivning

Allmänt om området:

Norr är en stadsdel i nordvästra Helsingborg som sträcker sig norrut från S:t Jörgens plats mellan landborgskanten och sundet.

Närheten till sundet och den havsutsikt som erbjuds gör att Norr är ett mycket attraktivt område i staden, då även en stor del av Helsingborgs centralare stränder och badplatser finns i anknytning till stadsdelen. Den förra bangården är numera en populär gräsyta vid namn Gröningen, populär under somrarna för solbadning och utomhusaktiviteter. Längre norrut ligger det populära Fria bad och efter det kommer ett promenadstråk längs Strandvägen och längst norrut ligger Pålsjöbaden och Vikingstrand.

Norr sträcker sig till största delen längs Drottninggatans nordligaste sträckning och kring dess respektive parallella gator och sidogator. Den sydligaste delen av stadsdelen avgränsas i öster av landborgsbranten och i väster av Öresundskusten. Stadsdelens nordligaste del omfattar även områden ovanför landborgen, vilka till största delen utgörs av grönområden i form av skogar, ängar och åkermark.

Stadsdelen har en mycket varierad bebyggelse med både flerbostadshus i nyrenässans från 1880-talet, sekelskiftesbebyggelse och även funkisområden.

Längst i norr omfattar stadsdelen även bebyggelse belägen på landborgen, ovanför strandterrassen. Utmed hela Drottninggatan finns gott om bussförbindelser och även matbutik och trevliga restauranger.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.