Helsingborg, Ättekulla
Bärnstensgatan 41A
775 000 kr som utgångspris
Avgift: 2 979 kr
inkl. vatten, värme, kabel-tv och renhållning
Boarea: 35 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
 

Kvadratsmart 1:a med sovalkov

Välkommen till Bärnstensgatan 41A och Brf Ättekulla! Ljus och fräsch 1a om 35kvm som fördelar sig på ljust vardagsrum, modernt kök, sovalkov, stor klädkammare och stambytt badrum.
Yteffektivt boende där varje kvadratmeter utnyttjats väl för ett praktiskt boende.
Här bor du med närhet till allt du kan tänkas behöva, närhet till butiker, kommunikation och grönområde.
Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Cecilia Nyström
0737-45 37 01 cecilia.nystrom@vaningen.se

Visningar.

Tisdag 4 Oktober
16:40 - 17:10
Välkommen att boka en tid via bokningsknappen på vår hemsida!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Trevlig entré med en hel vägg med förvaring bakom skjutbara garderobsdörrar i glas.

Vardagsrum:

Ljust rum med stora fönster som skänker ett fint ljusinsläpp. Rummet rymmer både en soffgrupp med tillhörande möblemang samt mindre matbord om så önskas.

Kök:

Modernt och praktiskt kök med inredning i vitt, ljus bänkskiva samt ett snyggt mörkt stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn kombinerad kyl/frys och mikrovågsugn.

Sovavdelning:

Smart lösning med en avskiljande vägg i vardagsrummet som ger en mysig sovalkov med plats för queen size säng. Utrymmet är maximalt utnyttjat och här finns även förvaringsmöjligheter i form av garderober.

Klädkammare:

Här finns även en väldigt praktisk och rymlig klädkammare. Du kan enkelt inreda utrymmet med flertal olika förvaringslösningar.

Badrum:

Bostaden erbjuder även ett helkaklat och stambytt badrum. Mörkbrunt klinker och beigt kakel, stilrent och modernt! Badrummet är utrustat med duschhörna, kommod, spegelskåp och wc.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

264

Lägenhetsnummer register:

1102

Andel i årsavgift:

0.13342 %

Andel i förening:

0.13342 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Fönster:

Isolerglas

Uppvärmning:

Centralvärme

Ventilation:

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

450 kr/år

Total driftkostnad:

450 kr/år

Förening

Namn:

HSB Brf Ättekulla

Organisationsnummer:

743000-3405

Allmänt om föreningen:

Brf Ättekulla är Nordvästra Skånes näst största HSB-bostadsrättsförening. Här finns närhet till kommunikationer, grönområden och mataffärer. Bostadsrättsföreningen bildades år 1971 och de äger fastigheterna Ättekulla 1 och Bärnstenen 4 i vilka man upplåter bostadsrätter och lokaler. Föreningen har 391 bostadsrättslägenheter med en totalyta på 27 670kvm samt en del smålokaler. Föreningen tar omsorgsfullt hand om dess mark där det är grönskande och lummigt med både grillplatser och lekplatser. Föreningen har 232 garage, 157 parkeringsplatser, 50 carportar, 93 cykelboxar, 21 mc-boxar samt 67 kallförråd. Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande: 51 st 1 rok 104 st 2 rok 133 st 3 rok 103 st 4 rok Byggnaderna har under året varit fullvärdesförsäkrade i Folksam, föreningen har tecknat bostadsrättstillägg. Föreningen har brandskydd. För de närmaste åren planerar styrelsen följande åtgärder: - Byte av entrépartier samt installation av passersystem - Stambyte

Övrig info: - På Bärnstensgatan 15C och 49C finns övernattningslägenheter som medlemmar i Brf Ättekulla kan hyra för övernattande gäster. Övernattningslägenheterna är fullt utrustade med pentry och toalett. - På området finns fem grillplatser vid hus nr: 55, 27a, 9c och 33a och vid friskvårdslokalen. - Det finns en bilvårdsplats vid gaveln av 15a. - Särskilda cykelförråd finns. - Föreningen har en friskvårdslokal med gym (100kr/mån) och bastu. - Två stycken grovsoprum finns. Dessa är placerade vid 13A och 45A. - Informationsblad delas ut mellan 6 och 8 gånger per år. Kvartalsträffarna äger rum i den gemensamma lokalen (i infobladet anges datum för träffarna). - Samlingslokal med pentry finns i föreningen. - Det finns en särskild studie- och fritidsorganisatör som bl.a. organiserar ärtkök, kaffeservering, julbord, bussresor och loppmarknad. Läs gärna mer på föreningens hemsida: www.brfattekulla.se

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen disponerar 373 st garageplatser, 248 st p-platser, 50 st carport samt 93 st cykelboxar och 21 st mc-boxar.
P-plats kostar 112 kr/mån
Carport kostar 134 kr/mån
Garage kostar 337 kr/mån.
Separat kö till samtliga.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband via Comhem. Basutbud för tv ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

Senaste året har följade underhåll utförts:
- Byte av värmekulvert
- Åtgärder av värmeproblem i vissa lägenheter
- Utbyggnad, renovering samt nya träningsmaskiner i friskvårdslokalen
- Byte av tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan i nr 9C och byte av torktumlare i nr 13.
- 2017: Målning av panel och murar, underhåll av papptak på fristående byggnader samt byte av resterande belysningsarmaturer till LED-belysning.
- 2018-2020: stambyte inkl badrumsrenovering

Ekonomi:

En överlåtelseavgift om 2,5% av ett prisbasbelopp betalas av köparen och föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 1% av ett prisbasbelopp av pantsättaren.

Övrigt:

Föreningen har planerat att höja avgifterna med 5 % fram till 2022.

Omgivning

Allmänt om området:

I södra Helsingborg ligger den lugna och omtyckta stadsdelen Ättekulla. Stadsdelen omges av rogivande och vacker natur. Bostadsbebyggelsen är ett barnvänligt område som består av flerbostadshus, parhus, låghus i två våningar och villaområde. I områdets närhet finns allt som går att önska sig såväl stormarknader, närbutiker, bibliotek, vårdcentral, apotek, pizzeria, restaurang, skola och dagis. I Ättekullas naturreservat ligger ett gammalt gravfält där arkeologiska fynd upphittats och därifrån har Ättekulla fått sitt historiska namn.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.