Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Bunkeflostrand
Sadelmakarebyn 2A
1 795 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 378 kr
inklusive värme, vatten och kabel-TV. Obligatoriskt schablon-tillägg om 350 kr/mån för el, avläsning av faktisk förbrukning en gång om året.
Boarea: 70 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 3
Våning: 3 av 4 Med dubbla balkonger i motsatta väderstreck
Hiss: Ja Från markplan
Balkong: Ja
 

Magisk 3:a fint renoverad i 2018 och med två härliga balkonger med trädäck i sydväst & i nordväst!

Fantastisk trerummare om 70 kvm med öppen social planlösning och genomgående vackert gråmelerat golv på våning tre! Lägenheten genomgick en omfattande renovering i 2018, inklusive ett helt nytt kök med integrerad maskinpark. Här bjuds det på två magiskt fina balkonger. En fantastisk stor soldränkt balkong med trädäck i sydväst och en annan i nordvästläge! Kvadratsmarta bostaden kommer med stora fönsterpartier och ljusa släta väggar i fint samspel med suveränt ljusinsläpp via två väderstreck! Det är trots allt sällan vi finner två generösa balkonger i motsatta väderstreck; eller vad sägs om morgon- och förmiddagssol samt eftermiddags- och kvällssol.

Njut vidare av ett stilsäkert totalrenoverat kök i 2018 och två ljusa, generösa sovrum med behagligt ljus och plats för såväl säng som skrivbord. Master-sovrummet är enastående och bjuder på magnifikt ljusinsläpp. God förvaring via fyra inbyggda garderober i fullängd är uppskattat såklart. Badrummet ståtar med helkaklad interiör och är utrustat med tvättmaskin från 2021 och torktumlare. Skön golvvärme finns installerad. Med ett väl tilltaget vardagsrum som leder ut till den andra magiska balkongen med trädäck, möts vi av ett strålande ljusflöde i hela bostaden. Välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Kurosh Salehi
0707-53 48 00 kurosh.salehi@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

Med hiss från markplan tar vi oss upp till våning tre. Vi stiger på denna ljusa lägenhet med två härliga balkonger i motsatta väderstreck och i perfekt solläge. I denna fina bostad bor du bekymmersfritt med stora sociala ytor och med genomgående suveränt ljusinsläpp från båda balkongerna. Här finner vi riktigt stora fönsterpartier som öppnar upp för rikligt med ljus och som bidrar till en öppen och spatiös känsla i hela våningen.

Hall, allrum och kök bidrar till en stor och generös social samvarozon med fokus på ljus och värme. Hallen välkomnar in och erbjuder goda avhängningsmöjligheter. I allrummet finner vi härligt ljusinsläpp direkt från en av två balkongerna, högt belägen i huset. Det är trots allt sällan vi finner två generösa balkonger i motsatta väderstreck; eller vad sägs om morgon- och förmiddagssol- samt eftermiddags- och kvällssol. Detta innebär att man kan sitta och äta middag och njuta av sommarkvällar vare sig det är uppehåll eller lite småregn, perfekt på den svenska sommaren!

En enastående bostad i gott skick och med välplanerade kvadratmeter! Lägg till ett perfekt läge, nära till skolor och med kort avstånd till Hyllie Station samt Emporia. På kort avstånd på Bunkeflostrand Centrum finns även en stor livsmedelsbutik ICA supermarket samt olika restauranger med välkända Oki Doki Sushi i spetsen. Denna lägenhet måste ses på plats. Varmt välkomna!

HALL:

Hallen bjuder in med vackert genomgående gråmelerat golv från 2018 i samråd med ljusa släta väggar. Det är ett genomgående tema i lägenheten. God plats för avhängning i entrén samt i platsbyggda garderober.

VARDAGSRUM:

Stort sällskapsrum i öppen planlösning med stora fönsterpartier och ljusa släta väggar. Via vardagsrummet når vi den ena magnifika balkongen med trädäck.

KÖK:

Modernt och smakfullt totalrenoverat kök från 2018 med integrerad maskinpark i rostfritt. Inredning med fint ljust kaklat ovan bänkskivan hela vägen upp. Vitvaror bestående av: integrerade kyl och frys, induktionshäll, integrerad varmluftsugn, integrerad mikro, diskmaskin och spisfläkt. Genomgående gråmelerat golv från 2018.

BALKONG i soligt sydväst:

Magisk och extraordinär soldränkt överbyggd balkong i bästa solläge med middags-, eftermiddags- och viss kvällssol.

SOVRUM 1+2:

Sovrum 1
Master-sovrummet med stort fönsterparti och med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Här finns fyra fullstora inbyggda garderober. Ljusa släta väggar och fint genomgående golv från 2018.

Sovrum 2
Rymligt sovrum med ljusa släta nymålade väggar och i direkt anslutning till vardagsrummet. Fönsterparti med utsikt över rofyllda innergården.

BALKONG i rofyllt nordväst:

Härlig och rofylld vänd mot innergården och med morgon, förmiddag- och viss eftermiddagssol.

BADRUM med golvvärme:

Helkaklat badrum med vit klinker och kaklade väggar i vitt med en fondvägg. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, handfat med tillhörande kommod och spegelskåp. Tvättmaskin av märket Bosch från 2021 och torktumlare. LED-spotlights för belysning. Skön golvvärme finns installerad.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

205

Lägenhetsnummer register:

1204

Andel i årsavgift:

2.0762 %

Andel i förening:

2.0762 %

Pantsättning:

Ja

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2005

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Naturgas, stadsgas

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Ventilationsbesiktning:

Besiktigat 2019

Energideklaration:

Primärenergital: 185 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2019-12-09

Förening

Namn:

Brf Sadelmakaren 1

Organisationsnummer:

769611-4383

Allmänt om föreningen:

Föreningen sänkte månadsavgiften med 10% i januari 2020 samt ytterligare med 5% i januari 2017. Totalreducering av avgiften med -15% sedan 2017.
Föreningen amorterade även ner ett lån med 500 000 kr under 2016. Föreningens ekonomiska förvaltare är Nabo Förvaltning. www.nabo.se/kontakt

Föreningen innehar fastigheten Selen 2 med tomträtt med adress Sadelmakarebyn 2 A, B, C, D. Fastigheten består av ett 5- våningshus och ett 4- våningshus. Föreningen bildades i samband med att huset uppfördes 2005 och föreningens 55 lägenheter består av 14 st - 1 rok, 15 st - 2 rok samt 26 st - 3 rok. Tomträttsavgälden omförhandlades 2015 och löper igen på 10 år.

Föreningen har gruppavtal gälande el och förmånlig schablon kostnad tillkommer. Avläsning av faktisk förbrukning en gång per år.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen tillhandahåller två tvättstugor belägna på markplan. I vardera tvättstuga finns två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp, alltså totalt 4 tvättmaskiner. Här finns även en mangel.
Det finns även cykelförråd, barnvagnsrum samt förråd som tillhör lägenheterna.
Gemensam upphöjd innergård med en umgängesvänlig grön yta där man om sommaren grillar, solar eller låter barnen leka. Miljöhus med källsortering finns.

Äger föreningen marken:

Nej

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det finns 26 garageplatser samt 29 parkeringsplatser.
Garageplats kostar 600 kr/mån och parkeringsplats 250 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Garageplatser och kölista för dessa administreras av NABO förvaltning: Huvudansvarig hos förvaltaren: Anette Cederholm - anette.cederholm@nabo.se alt. Petra.bay-schmith@nabo.se
Hyreshem ansvarar för utomhusparkeringen. Är du intresserad av att hyra en plats kan du kontakta: hyresratter@riksbyggen.se eller på telefon: 0771-22 00 30

Bredband/TV:

Fiberbredband från Telenor. Det ingår ej i avgiften utan tecknas separat.
Kabel-TV från CanalDigital ingår i avgiften.

Renoveringar:

Föreningen är med i samfälligheten Selen som innefattar underhåll och drift av sopsugsystem, vatten och avlopp samt underhåll och skötsel av gemensamma ytor.

Utförda renoveringar:

2020 Alla maskiner i tvättstugan utbyttes.
2018 Inspektion av tak och fasad. Taktvätt utfördes för gröna alger på nordsidan.
2017 Uppdatering av tvättutrustning i båda tvättstugor.
2015 Fasadtvätt av vita ytor samt alla träytor/fasad oljades.
2009 installerades grindar på terrassplan samt fjärr-öppnare till garageporten.

Föreningen har nyligen utökat sitt avtal för skötsel av fastigheten för bättre skötsel av planteringar och utemiljö.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja föreningen godkänner delat ägande.

Ekonomi:

Föreningen sänkte månadsavgiften med 10% i januari 2020 och med 5% i januari 2017. Föreningen amorterade även ner ett lån med 500 000kr under 2016. Inga avgiftsförändringar finns för närvarande inplanerade inom det närmaste. Föreningens ekonomiska förvaltare är Nabo Förvaltning.
Föreningen tar ut en schablonkostnad för elen varje månad. Summan varierar beroende på lägenhetens storlek. En gång om året läser föreningen av hur mycket den faktiska förbrukningen är. Har man förbrukat mindre så får man tillbaka pengar och har man förbrukat mer blir man skyldig att betala mellanskillnaden. Denna justeras på månadsavgiften.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift och en pantsättningsavgift.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett varmförråd på markplan i huset. Föreningen tillhandahåller cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen äger två tvättstugor i huset med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp i varje. Det finns en gemensam innergård med sällskapsytor och lekplats, upphöjd på andra våningen. Garaget är direkt under gården.
Säljaren önskar meddela följande: Alla vitvaror och platsbyggda garderober ingår i köpet. Liten spricka i handfat i badrummet. Ett eluttag i köket sitter något löst.

Omgivning

Allmänt om området:

Söder om Limhamn, med havet som granne ligger Bunkeflostrand. Ett naturskönt och barnvänligt samhälle med vackra promenadstråk och nästintill bilfria gator. Området består till största del av villor med bostadsrätterna uppkomna i början av 2000-talet. De första bostadsområdena började byggas på 60-talet och det byggs fortfarande upp nya bl.a. söder om Gottorpsvägen. Strandängarna i Bunkeflostrand är av riksintresse för naturvård. De är flera tusen år gamla betesmarker med en stor artrikedom och är Malmös första naturreservat. Bebyggelsen är blandad, allt från 60-tal till helt nybyggda hus.

I denna stadsdel finns det både grundskolor samt ett flertal nya förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalité är en av faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit.

Anslutningen till yttre ringvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Öresundsbron men även till de olika stadsdelarna i övriga Malmö. En av de stora fördelarna med att bo i Bunkeflostrand är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Stadsbussen går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill.

Alldeles i närheten har man ett köpcentrum med en mängd olika butiker, här finns även flera livsmedelsbutiker med ett mycket bra utbud. Utspritt i närområdet finns även en del medelstora matbutiker. En stor fördel när man har det mesta i affärsväg runt om kring sig.

Bunkeflostrand är ett trevligt område beläget i västra delen av Malmö. En lugn och trygg stadsdel där man under tid byggt mycket nytt. Populärt så det förslår, här är det ofta är kö vid eventuella tomtsläpp. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra, och här är det lätt att hitta kompisar. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om. Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Traska längs den vackra strandpromenaden och blicka ut över de grönskande strandängarna. Utsikten över den pampiga Öresundsbron ger en känsla av närheten till kontinenten.

Närservice:

På kort avstånd på Bunkeflostrand Centrum finns en stor livsmedelsbutik ICA supermarket samt olika restauranger med välkända Oki Doki Sushi i spetsen.

Kommunikation:

Minuter från Hyllie tågstation. Anslutningen till yttre ringvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Öresundsbron men även till de olika stadsdelarna i övriga Malmö. Stadsbussar går väldigt ofta till Hyllie och till Limhamn Centrum.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.