Burlöv, Arlöv
Jakob Pers väg 1
1 450 000 kr
Avgift: 5 313 kr
Inkl. Värme, Vatten & Kabel-Tv. Obligatoriskt tillägg om 69kr/mån för bredband.
Boarea: 72 m2
areakälla: Föreningens information
Rum: 4
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Nyligen renoverad 4:a högst upp i huset!

Välkommen till denna ljusa och lufta lägenhet på Jakob Pers väg 1.
Lägenheten har nyligen blivit renoverad med nytt fräsch kök i vitt, alla väggarna är vitmålade och golven är utbytta i stort nästan hela lägenheten samt är original-parketten nyslipad. Här bor man i en trivsam förening med parkliknande innegård med lekplats, grönområde och härliga sittplatser.

Lägenheten är optimalt planerad med möjligheten till att få till tre bra sovrum för den som vill, ett rymligt vardagsrum med utgång till den inglasade balkongen samt fräscht badrum och nytt kök.

Här bor du på perfekt läge med närhet till allt. På bara några minuter nås Burlöv Center och dess utbud av shopping, matställen och service.

Varmt välkomna på visning av denna inflyttningsklara lägenhet!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Felicia Johansson
0705-11 13 06 felicia.johansson@vaningen.se

Visningar.

Tisdag 16 Augusti
18:00 - 18:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Med hiss från markplan tar vi oss upp till fjärde våningsplanet och här välkomnas vi in till en inbjudande hall som möter oss med mörkt klinkergolv och vita väggar. Hallen bjuder på väldigt bra förvarings- och avhängningsmöjligheter.

Vardagsrum/matrum:

Vidare in i lägenheten når vi vardagsrummet till höger. Här finns plats att möblera en härlig soffa, matbordsmöblemang i matrummet intill. Rummet blir den naturliga platsen för såväl avkoppling som umgänge. På golvet ligger den nyslipade original-parketten och väggarna är vita. Härifrån tar vi steget ut till våningens inglasade balkong med härlig morgonsol. Här finns plats för valfritt möblemang och som bjuder på stora solchanser och utsikt över föreningens härliga parkliknande gård.

Kök:

Det stilrena köket har vita köksluckor som kombineras fint med den mörka bänkskivan i laminat och kakel i vitt ovanför. Maskinparken består av kombinerad kyl och frys, spishäll, inbyggnadsugn och fläkt. Utrymme för matbord finns för den som vill.

Badrum:

Helkaklat badrum med kakel i beige och en vägg med grå. Badrummet är inrett med wc, handfat , spegelskåp, handdukstork och badkar.

Sovrum 1:

Sovrum med vita väggar och mörkt golv. Här finns plats för dubbelsäng. Ett fönster tillför ljus.

Sovrum 2:

Ljust sovrum med vita väggar och mörkt golv. Här finns plats för dubbelsäng och garderober finns för förvaring.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

55

Lägenhetsnummer register:

1303

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1956

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

F

Energideklaration:

Primärenergital: 159 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2012-09-11

Förening

Namn:

HSB Brf Jakob Persgården i Arlöv

Organisationsnummer:

746000-4877

E-post adress:

hsbjakobpersgarden@gmail.com

Allmänt om föreningen:

Allmänt om föreningen:
Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheterna Arlöv 6:3, 6:6, 6:18, 6:19 samt 6:20 vilka innehåller 87 lägenheter och 3 lokaler. Dessa är fördelade på fem bostadshus med adresserna Jakob Persvägen 1, 2, 3, 5 och 7. Föreningen äger sin mark. Föreningens byggnader färdigställdes 1955-1956.

Gemensam tvättstuga finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Cykelförråd finns utanför entrén. Det finns även en samlingslokal som går att nyttja mot en deposition om ca 100 kr.

Föreningen har en fin och välskött gård med stora grönområden, pergola och damm. Det finns även utemöbler och grillplats samt sandlåda och lekplats.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har 45 parkeringsplatser, plats kan nyttjas till en kostnad om ca 150 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och bredband 100/100 mbit via Bahnhof. Bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 69 kr/månad.

Renoveringar:

Genomförda renoveringar:
1995 Renoverades tvättstugorna och nya maskiner installerades.
1996 Byggdes balkongerna ut och glasades in.
1999 Relining av vatten och avloppsstammar.
2000 Byttes elstigaren och ett nytt fjärrvärmesystem installerades.
2002 Fogades fasaderna om.
2005 Spolades samtliga vatten- och avloppsstammar och trappuppgångarna målades om.
2006 Rensades alla tilluftskanaler.
2011 Byttes värmeväxlaren.
2012 Spolades samtliga avloppsstammar.
2014 Renovering av föreningens fem tvättstugor
2015/16 Spolning av stammar.
2019 Renovering av fönster/balkongdörrar samt fasaden.

Planerade/pågående renoveringar:
Föreningen avser att påbörja arbetet med byte av hissar under hösten 2021. De kommer att ta en hiss åt gången och då det finns totalt fem hissar kommer detta pågå under några års tid.

Föreningen utför löpande underhåll och följer en underhållsplan som är lagd för 2015-2025.

Tillåter föreningen delat ägande:

Minsta andel att äga är 10%.

Ekonomi:

Föreningen avser att höja årsavgiften med ca 2% 2022-01-01. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Medlemskap hos HSB krävs. HSB tar även ut en kostnad/medlem för medlemsandelsavgift om 500 kr samt en medlemsavgift om 300 kr per år och hushåll. Medlemsandelsavgiften återgås vid utträde.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1190 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen. En pantsättningsavgift på 476 kr (1 % av gällande prisbasbelopp) betalas av köparen.

Föreningen har tecknat gemensamt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Överlåtelseavgift:

1163 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

465 kr betalas av köparen

Övrigt:

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-09-29. Den slutliga köparen uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om gjorda och kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar över två källarförråd.

Enligt mäklarbild
Andel i föreningen (%) : 1,2667%
Andel årsavgift(%): 1,2667%

Omgivning

Allmänt om området:

Arlöv är en del av tätorten Malmö belägen i Burlövs kommun där Arlöv utgör centralorten. I kommunen ingår även orterna Åkarp och Burlövs Egna Hem.

Här har man med sitt strategiska läge nära till allt. Orten bestod förr av ett antal gårdar som drog till sig arbetskraft inom jordbruket. Orten började växa som industriort från 1869 och utmärker sig genom sin blandning av låg villabebyggelse och höghus- och industriområden. Industrin som fick samhället att växa i storlek i slutet av 1800-talet var framförallt sockerbruket, vars lokaler fortfarande dominerar centrala Arlöv.

Arlöv erbjuder både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit och de fantastiska kommunikationsmöjligheter som orten har är ett annat starkt argument för att bosätta sig här. På mindre än 10 minuter når man både centrala Malmö och Lund med Pågatåget vilket möjliggör att man enkelt pendlar vidare till Kastrup och Köpenhamn. Arlöv har även utmärkta bussförbindelser som via Lundavägen trafikerar sträckan Malmö-Lund samt en busslinje som trafikerar sträckan Malmö-Löddeköpinge.

Inom kommunen finns det badhus, bibliotek, golfbana, flertalet idrottsföreningar, studiecirklar, Komvux etc. I de centrala delarna finns det dagligvarubutiker, pizzerior, frisörer, bilskolor, vårdcentral, folktandvård m.m. Dessutom ligger Burlöv Center i närheten som har ett rikt utbud av olika butiker. Här finns allt från kläder, skor och smycken till elektronik och dagligvaror. Blir du hungrig, finns både restauranger och caféer.

Arlöv är också känt genom Arlövs teater som gjort sig ett namn inom revyteatern. Här har man roat besökare ända sedan 1920-talet.

Under sommarhalvåret sätter man sig enkelt på cykeln för att nå Lommas stränder som inbjuder till härligt strandliv. Orterna sammanbinds med cykelväg som löper längs Lommabuktens sträckning och blir en lagom liten tur. Ett annat närliggande smultronställe är Alnarpsparken som breder ut sig som en grönskande oas strax utanför Arlöv.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.