Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Burlöv, Arlöv
Grönvägen 1A
1 495 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 603 kr
Inkl värme, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.
Boarea: 72 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 9 av 9
Hiss: Ja Hiss från markplan
Balkong: Ja
 

Välplanerad trerummare högst upp i huset med inglasad balkong!

Äntligen finns tillfälle att förvärva en av lägenheterna belägen högst upp i huset på våning 9 med hiss från markplan! Våningen har en underbar inglasad balkong med både vid och fri utsikt över området tack vare husets placering. Denna trivsamma trerummare bjuder på ett en trevlig och genomgående planlösning med trivsamt vardagsrum och två bra sovrum. Bra arbetskök med plats för matbord. En bra och populär förening med välskötta och grönskande ytor med flera sittplatser och lekplats. Här bor man nära matbutik och goda kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Roger Ragneklint
0768-68 05 25 roger.ragneklint@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hissen tar oss högst upp i huset till nionde våningen och denna välplanerade bostad. Hallen bjuder på goda avhängningsmöjligheter och bra med förvaring i flera inbyggda garderober. På golvet ligger plastmatta och väggarna har en ljus tapet.

Kök:

In till vänster finner vi köket. Ett bra arbetskök med vitt kakel ovan bänkskiva. Utrustning diskmaskin, kyl/frys, spis/ugn och fläkt. Här finns en trevlig matplats. Laminatgolv och tapet.

Sovrum 1:

Vidare når vi ett av bostadens två sovrum. Ett bra rum med rosa tapet och plastmatta. Här finns inbyggda garderober som tar hand om klädförvaringen.

Sovrum 2:

Sovrum 2 ligger vägg i vägg och har även det plastmatta och ljus tapet.

Vardagsrum:

Det trivsamma vardagsrummet har ett trevligt fönsterparti och utgång till den härliga balkongen som förlänger ytan ytterligare. Balkongen är inglasad och bjuder på en trevlig och fri vy tack vare sitt höga läge samt placering av huset. På golvet i vardagsrummet ligger parkett och tapet på väggar.

Badrum:

Badrummet har klinkergolv och delvis kakel på väggar. Duschkabin, wc, handfat med kommod, spegel och förvaringsskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Lägenhetsnummer förening:

128 (LM 1801)

Lägenhetsnummer register:

1801

Andel i årsavgift:

0.21788 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1965

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Utförd: Ej vald

Förening

Namn:

Riksbyggens Brf Burlövshus nr 1

Organisationsnummer:

746000-8100

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Brf Burlövshus Nr 1 består av 468 lägenheter varav 18 st 1 rok, 191 st 2 rok, 222 st 3 rok och 36 st 4 rok. Samtliga innehas med bostadsrätt. För den ekonomiska förvaltningen svarar Riksbyggen. Husen byggdes 1964-65. Föreningen ser över sitt underhåll löpande. Föreningen äger marken.

Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang där man betalar för det man förbrukar, vilket läggs till på månadsavgiften.
Föreningen har infört individuell mätning av varm- och kallvatten. Man betalar för det man förbrukar vilket läggs till på månadsavgiften.

Miljöhus för sopsortering finns på gården.
Tvättstuga, torkrum samt cykelrum finns i källaren och på gaveln i höghusen.Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum och mangel.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Det finns tillgång till totalt 115 garageplatser som kostar ca 350 kr/mån. Föreningen innehar även 374 p-platser vilka kostar ca 135 kr/mån. Till båda dessa parkeringsmöjligheter är det ett separat kösystem som tillämpas. I dagsläget finns lediga parkeringsplatser men det är kö till garagen. I övrigt råder gratisparkering i villakvarteren samt med p-skiva utanför.

Bredband/TV:

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem, ett obligatoriskt tillägg om 39 kr/månad tillkommer för detta.
Internet via Bahnhof, 1000 Mbit/s, ett obligatoriskt tillägg om 139 kr/månad tillkommer för detta.

Renoveringar:

1990 - renoverades fasader och balkonger byggdes ut.
2000 - nya fönster.
2005 - trapphus, tvättstugor, garagetak, miljöhus byggdes.
2007 - vatten- och avloppsstammarna spolades.
2010 - nytt tak, föreningen installerade gemensam el, bredband och IP-telefoni.
2014/2015 - avloppsstammarna relinades.
2015 - tvättstugor.
2015 - nya fjärrvärmeledningar och undercentraler.
2017/2018- byte tappvattenstammar, samt installation av separata vattenmätare för individuell mätning.
2019/2020 - nya hissar.
2019-2021 - renovering av elstammarna i samtliga fastigheter.
2020-2021 - byte av fönster och dörrar mot balkongen.
Föreningen följer en underhållsplan. Framöver planeras att uppföra ett till miljörum, att se över frånluftsvärmepumparna och att ev installera solceller.

Tillåter föreningen delat ägande:

Bedöms från fall till fall.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 1,5% från 2021-01-01. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget men troligen blir det en standardhöjning vid årsskiftet.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1208 kr (2,5% av aktuellt prisbasbelopp) som betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 483 kr/pant (1% av aktuellt prisbasbelopp) betalas av köparen.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang för medlemmarna. Det innebär att bostadsrättsinnehavaren endast betalar för faktisk förbrukning. Elkostnaden debiteras på avin från föreningen. Den slutliga köparen är medveten om att månadsavgiften är ungefärligt anvisad och kan variera då den är baserad på nuvarande ägares elförbrukning.

Föreningsinformationen är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter och den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta informationen med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar f.n. över ett vindsförråd.

Föreningens ekonomiska förvaltare Riksbyggen har angivet följande andelstal:
Andelsprocent: 0,21785%
Andelsprocent kapital: 0,23114%
Andelsprocent årsavgift: 0,21788%

Månadsavgiften är 2974 kr, ett obligatorisk tillägg om 629 kr tillkommer. Total månadsavgift är 3603 kr.
I avgiften ingår värme, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.

Föreningen har individuell mätning och debitering av kall- & varmvatten samt el.

Omgivning

Allmänt om området:

Arlöv är en del av tätorten Malmö belägen i Burlövs kommun där Arlöv utgör centralorten. I kommunen ingår även orterna Åkarp och Burlövs Egna Hem.

Här har man med sitt strategiska läge nära till allt. Orten bestod förr av ett antal gårdar som drog till sig arbetskraft inom jordbruket. Orten började växa som industriort från 1869 och utmärker sig genom sin blandning av låg villabebyggelse och höghus- och industriområden. Industrin som fick samhället att växa i storlek i slutet av 1800-talet var framförallt sockerbruket, vars lokaler fortfarande dominerar centrala Arlöv.

Arlöv erbjuder både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit och de fantastiska kommunikationsmöjligheter som orten har är ett annat starkt argument för att bosätta sig här. På mindre än 10 minuter når man både centrala Malmö och Lund med Pågatåget vilket möjliggör att man enkelt pendlar vidare till Kastrup och Köpenhamn. Arlöv har även utmärkta bussförbindelser som via Lundavägen trafikerar sträckan Malmö-Lund samt en busslinje som trafikerar sträckan Malmö-Löddeköpinge.

Inom kommunen finns det badhus, bibliotek, golfbana, flertalet idrottsföreningar, studiecirklar, Komvux etc. I de centrala delarna finns det dagligvarubutiker, pizzerior, frisörer, bilskolor, vårdcentral, folktandvård m.m. Dessutom ligger Burlöv Center i närheten som har ett rikt utbud av olika butiker. Här finns allt från kläder, skor och smycken till elektronik och dagligvaror. Blir du hungrig, finns både restauranger och caféer.

Arlöv är också känt genom Arlövs teater som gjort sig ett namn inom revyteatern. Här har man roat besökare ända sedan 1920-talet.

Under sommarhalvåret sätter man sig enkelt på cykeln för att nå Lommas stränder som inbjuder till härligt strandliv. Orterna sammanbinds med cykelväg som löper längs Lommabuktens sträckning och blir en lagom liten tur. Ett annat närliggande smultronställe är Alnarpsparken som breder ut sig som en grönskande oas strax utanför Arlöv.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.