Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Burlöv, Arlöv
Elisetorpsvägen 19E
1 895 000 kr
Avgift: 3 865 kr
inkl. värme, kabel-TV, bredband, bostadsrättstillägg. Föreningen debiterar el och varmvatten efter förbrukning.
Boarea: 75 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 3
Våning: 6 av 9
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

I stabil Brf presenterar vi nu en välplanerad trea med stor inglasad balkong - fri utsikt i bästa läge! Mycket trevligt kök och rymligt vardagsrum med stora sällskapsytor samt bra förvaringsutrymmen. Lägenheten är belägen i tyst och lugnt läge men ändå centralt. Arlöv är en rofylld oas, endast ett stenkast från ett stort utbud med lekplatser, tennisbana, fotbollsplan, bandybana/basketplan, gym samt flera grillplatser. Här har Du nära till vårdcentral och Burlövs center samt goda pendlingsmöjligheter med täta avgångar för Pågatåg/Öresundståg. Utanför dörren finns allt man behöver inom bekvämt avstånd. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Alexandra Ulfson
0766-10 49 49 alexandra.ulfson@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Entré:

Välkommen in i denna ljusa och rymliga lägenhet. Hallen har goda avhängningsmöjligheter. På golvet finner vi ett laminatgolv som samspelar harmoniskt med ljusa väggar. Hallen är funktionell och sammanlänkar samtliga rum i lägenheten och erbjuder dessutom ytterligare yta till möblering. Här finns bl a en stor klädkammare.

Vardagsrum:

Stort och ljust vardagsrum. På golvet ligger laminat (2020) och väggar är vitmålade. Det rymliga vardagsrummet erbjuder plats för en större soffgrupp samt middagsbord för den som så önskar. Utgång till den inglasade balkongen i bästa västerläge! Här möts Du av en trevlig utsikt. En härlig plats som kan nyttjas året runt.

Kök:

Modernt kök från 2020. Ljus laminatgolv och gott om plats för köksbord framför köksfönster. Vitt kakel ovan bänkskiva i mörk laminat med gott om arbetsyta. Spishäll induktion (Electrolux), inbyggnadsugn (Gorenje), diskmaskin (Siemens), Kyl (Samsung), mikrovågsugn (Zanussi) och fläkt.

Sovrum:

Sovrummet är stort och här finns plats både för dubbelsäng, sängbord och extra förvaringsmöbel om så önskas. Laminatgolv och målade väggar.

Sovrum:

I andra sovrummet möts vi av samma enhetliga golv och vita väggar. Här ryms både dubbelsäng och extra förvaringsmöbel om så önskas.

Badrum:

Hemmets badrum nås rakt fram från hallen och bjuder på helkaklade ytskikt i gråt klinkers på golvet tillsammans med vitt kakel på väggarna. Här finns wc, dusch, handfat, spegelskåp samt handdukstork.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

21-2156-3-277-5

Lägenhetsnummer register:

1503

Andel i årsavgift:

0.26176 %

Andel i förening:

0.26176 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Arlöv 6:33

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1967

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 101 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-11-21

Förening

Namn:

HSB Brf Elisetorp

Organisationsnummer:

746000-4638

Allmänt om föreningen:

I föreningen finns 390 st lägenheter uppdelade på tre hus.
Föreningen äger marken.
Området ligger centralt, nära vårdcentral, matvarubutik, skolor, köpcentrum, samt kommunikation med buss och tåg. Omgivningarna är barnvänliga med stora grönområden samt två stora lekplatser.

Gemensamhetsutrymmen:
Det finns fyra tvättstugor med två tvättmaskiner samt en stenmangel i varje hus.
Cykelförråd, samlingslokal, gym, solarium, bordtennisrum, fotbollsplan, biljardrum, tennisbana, vindsförråd samt tre stora grillar bakom hus 19.
Gemensam gård med utemöbler och grill.

Föreningen tillämpar gemensam el vilket innebär att elen till lägenhenheterna distribueras via föreningen och den boende betalar endast för den förbrukning man nyttjar medan den fasta kostnaden för elnätet beskostas av föreningen. Mätaren för varmvatten och el avläses 1 gång/månad och debiteras 1 gång/kvartalet. Kostnaden läggs på avgiften.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

97 st platser i varmgarage, 131 st platser i kallgarage och 173 st parkeringsplatser finns att hyra. Dessutom finns 10 st MC platser. Kösystem tillämpas.
Kostnad: kallgarageplats 158 kr/mån, 204 kr/mån för varmgarageplats, p-plats 75 kr/mån, MC-plats för 55 kr/mån.
I varmgaraget finns 9 laddstationer för elfordon. Dessa platser har förhöjd hyra på 300 kr/plats och månad.
Det finns 5 st kallgarage och 16 st p-platser som har laddstationer. Även dessa platser har förhöjd hyra med 300 kr/plats och månad.
För varje extra p-plats är kostnaden som följer: Vill man ha 1 plats till kostar denna 150 kr/mån. Ytterligare 1 plats, kostar 300 kr/mån o.s.v.
Med laddplats tillkommer 300 kr/månad.
OBS spekulanter uppmanas att kontrollera uppdaterade priser med BRF !

Bredband/TV:

Alla lägenheter har tillgång till kabel-tv basutbud, TiVo (Com Hem) och bredband 100/100 Mbit fiber, via Bredband2. Bredbandet ingår i avgiften.

Renoveringar:

Genomförda renoveringar:
Samtliga hus renoverade våren 1994.
2005-2006 renoverades alla badrum med kakel/klinkers och tätskikt, samtidigt byttes vatten-och avloppsledningar och säkringsskåpen ut.
Under 2006 ändrade föreningen även från 240 volt - 400 volt i lägenheterna.
2012 trädgårdsarbeten och ommålning av entréerna.
2014 -2015 renoverades hissarna.
2015 byte belysning.
2016 LED belysning garage.
2016/2017 totalrenovering av tvättstugor, installation av solceller, relining av stuprörsstammar, 30 st laddstolpar för elbilar.
2018 Bergvärme, nya radiatorer.
2020 Övergång till debitering av varmvatten efter förbrukning, i samband med det så sänks månadsavgifterna med 4 %. Dessutom har lekplatsen renoverats under detta år.
2021 - Mark, el


Kommande/pågående renoveringar:
2022/2023 - Fasader, tvättutrustning
2023/2024 - Mark

För fler planerade renoveringar vänligen se årsredovisningen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Vid sådant fall kontakta styrelsen.

Ekonomi:

I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften sänktes med 4% från och med 2020-01-01 som följd av införandet av individuell mätning och debitering av varmvatten.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kr vilket återfås när medlemmen går ur HSB. Ytterligare en medlemsavgift på 300 kr/år debiteras köparen, denna återfås ej.

En överlåtelseavgift tas ut om 1208 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 483 kr/pant.

Medlemskaps-, pantsättnings-, och överlåtelseavgift tas ut enligt gällande stadgar.

Överlåtelseavgift:

1207 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningen har en egen hemsida: www.elisetorp.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningen tillämpar "gemensam el" vilket innebär att elen till lägenheterna distribueras via föreningen och den boende betalar bara för den förbrukning man använder medan då den fasta kostnaden för elnätet bekostas av föreningen. Föreningen står dessutom för bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.
Föreningen debiterar även kostnad för varmvatten tillsammans med elkostnaden.

Ett vindsförråd disponeras till lägenheten.

Elen distribueras via föreningen och förbrukningskostnaden, som läses av kvartalsvis, läggs på månadsavgiften.

Omgivning

Allmänt om området:

Arlöv är en del av tätorten Malmö belägen i Burlövs kommun där Arlöv utgör centralorten. I kommunen ingår även orterna Åkarp och Burlövs Egna Hem.

Här har man med sitt strategiska läge nära till allt. Orten bestod förr av ett antal gårdar som drog till sig arbetskraft inom jordbruket. Orten började växa som industriort från 1869 och utmärker sig genom sin blandning av låg villabebyggelse och höghus- och industriområden. Industrin som fick samhället att växa i storlek i slutet av 1800-talet var framförallt sockerbruket, vars lokaler fortfarande dominerar centrala Arlöv.

Arlöv erbjuder både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit och de fantastiska kommunikationsmöjligheter som orten har är ett annat starkt argument för att bosätta sig här. På mindre än 10 minuter når man både centrala Malmö och Lund med Pågatåget vilket möjliggör att man enkelt pendlar vidare till Kastrup och Köpenhamn. Arlöv har även utmärkta bussförbindelser som via Lundavägen trafikerar sträckan Malmö-Lund samt en busslinje som trafikerar sträckan Malmö-Löddeköpinge.

Inom kommunen finns det badhus, bibliotek, golfbana, flertalet idrottsföreningar, studiecirklar, Komvux etc. I de centrala delarna finns det dagligvarubutiker, pizzerior, frisörer, bilskolor, vårdcentral, folktandvård m.m. Dessutom ligger Burlöv Center i närheten som har ett rikt utbud av olika butiker. Här finns allt från kläder, skor och smycken till elektronik och dagligvaror. Blir du hungrig, finns både restauranger och caféer.

Arlöv är också känt genom Arlövs teater som gjort sig ett namn inom revyteatern. Här har man roat besökare ända sedan 1920-talet.

Under sommarhalvåret sätter man sig enkelt på cykeln för att nå Lommas stränder som inbjuder till härligt strandliv. Orterna sammanbinds med cykelväg som löper längs Lommabuktens sträckning och blir en lagom liten tur. Ett annat närliggande smultronställe är Alnarpsparken som breder ut sig som en grönskande oas strax utanför Arlöv.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.