Burlöv, Åkarp
Alnarpsvägen 4A
3 295 000 kr som utgångspris
Avgift: 6 230 kr
inkl värme, kallvatten och bostadsrättstilläggsförsäkring. Ett obligatoriskt tillägg om 210:-/månad tillkommer för TV/bredband. Individuell kostnad för förbrukat varmvatten och el tillkommer.
Boarea: 106 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 4
Våning: 2 av 3
Hiss: Ja
Balkong: Ja
 

Stilfull nyproduktion 55+ med stor inglasad balkong på centralt läge.

I hjärtat av gamla Åkarp presenterar vi denna eleganta och härligt ljusa fyrarumsvåning, uppförd 2022 med hög standard och en ypperlig planlösning. Här bor du som har fyllt 55 år med utmärkt komfort i ett tilltalande hem som bland annat lockar med en luftig och öppen planlösning mellan vackert Marbodalkök och vida vardagsrumskvadrat, tillsammans med tre rejäla sovrum och såväl gästtoalett som helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Lägg därtill access till sydvästvänd, njutbar balkong med trevlig inglasning som ytterligare bonus - allt på andra våningen med hiss från markplan. I föreningens finns förutom gemensam trädgårdsmiljö och parkeringsplatser även övernattningslägenhet och gemensamhetslokal med kök och allrum. Varmt välkomna!

Visningar.

Lördag 20 Augusti
12:00 - 12:30

Bostadsbeskrivning

Hall:

Bakom trygg säkerhetsdörr bjuder hallen in med stilren ekparkett i samspel med släta, vitmålade väggar - ett tema som genomsyrar hela bostaden och skapar en tilltalande, enhetlig känsla. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och även utmärkt förvaring i en rymlig garderob bakom diskreta skjutdörrar i vitt.

Toalett:

I hallen finns en praktisk toalett med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Handfat, spegel med belysning och vägghängd wc.

Sovrum:

Direkt på höger hand nås ett av hemmets tre sovrum, här med möjlighet till både säng, skrivbord och förvaringsmöbel om man så önskar.

Sovrum:

Åt motsatt håll är det största sovrummet placerat, som med fördel nyttjas som mastersovrum och med lätthet inrymmer dubbelsäng och tillhörande möblemang. Extra guldkant med lyxig walk in closet för smidig förvaring av säsongernas plagg.

Badrum:

I denna del av bostaden är även badrummet beläget, där grått klinkergolv möter vitkaklade väggar. Badrummet är välutrustat med dusch bakom glasdörr, vägghängd wc, spegelskåp, väggskåp och handduksvärmare. För högsta komfort finns egna tvättmöjligheter med både tvättmaskin och torktumlare från Electrolux, med laminatbänk och vita väggskåp ovanför.

Kök:

Vidare in öppnar kök och vardagsrum upp i luftig, integrerad planlösning. Det eleganta Marbodalköket bjuder på goda förvaringsmöjligheter bakom vita släta luckor i samspel med betonggrå laminatbänk och betonggrått kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, induktionshäll, inbyggd mikro, ugn, kyl och frys i fullhöjd samt fläkt, samtliga vitvaror från 2022. Ett stort fönster skänker rikligt med ljusinsläpp och här finns massor av plats för ett större matbord eller köksö.

Vardagsrum:

Vardagsrummet är strålande ljust med flera stora fönster i två väderstreck, ackompanjerat av glasinfattad terrassdörr som leder ut till den underbara inglasade balkongen i bästa sydvästläge. Här ute njuter man av utsikten över både grönska och liv! Vardagsrummets generositet möjliggör möblering med både soffgrupp och sköna fåtöljer utan att dess härliga volym går förlorad.

Sovrum:

Det tredje sovrummet har ingång från köket. Kvadraten är både rymliga och lättmöblerade och bakom skjutdörrsbeklädda dörrar längs ena sidan finns en rejäl garderob.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

242

Lägenhetsnummer register:

1102

Andel i årsavgift:

3.83087 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Uppvärmning:

Gas med vattenburet system

Energideklaration:

Utförd: Ej utförd

Förening

Namn:

Bonum Brf Alunda

Organisationsnummer:

769632-2473

Allmänt om föreningen:

Bonum Brf Alunda i Åkarp är en bostadsrättsförening som omfattar 31 st seniorbostäder upplåtna med bostadsrätt. Seniorboende innebär att medlemmarna är 55 år eller äldre. Byggår är 2020-22 med inflyttning första kvartalet 2022. Föreningens hus utgörs av två st trevåningshus med en gemensam gård. Det finns bland annat gemensamhetslokal med kök och allrum samt en övernattningslägenhet. Föreningen äger fastigheten Burlöv Åkarp 7:221. Riksbyggen är ekonomisk förvaltare.

Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten och el, vilket tillkommer till avgiften efter faktisk förbrukning.

Parkering/garage:

Föreningen har ca 30 st parkeringsplatser som kostar ca 450:-/månad. Kösystem tillämpas.

Bredband/TV:

Gemensamt upphandlat avtal finns för TV/bredband/telefoni, fibernät via ComHem/Tele2. För detta tillkommer ett obligatoriskt tillägg till avgiften om 210:-/månad.

Renoveringar:

Nyproduktion.

Ekonomi:

För avgiftsprognos se ekonomisk plan.

Överlåtelseavgift om 1208:- betalas av köparen och pantsättningsavgift om 483:-/pant betalas av pantsättaren.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Föreningsinformationen är inhämtad från ekonomisk plan och säljbroschyr. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg om 210:-/månad tillkommer till avgiften för TV/bredband.

Individuell kostnad för förbrukat varmvatten och el tillkommer.

Andelsprocent: 3,79297%. Andelstalen är angivna av ekonomisk förvaltare Riksbyggen.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Som en liten grönskande idyll med lugna och trivsamma omgivningar ligger Åkarp inbäddat mellan Malmö och Lund. Med sitt strategiska läge har orten alltid varit populär bland barnfamiljer, men också den äldre generationen trivs i samhället och bor gärna kvar när barnen vuxit upp och flyttat hemifrån. Som vuxen återvänder du gärna till Åkarp om du är uppvuxen här, vilket är ett gott betyg för orten.

Bebyggelsen är blandad - allt från 1800-talsvillor till nybyggda. Villor och radhus dominerar, men det finns också en del lägenheter. På senare år har det byggts flertalet nyproducerade områden vilket gett möjlighet för fler att ta del av den fina gemenskapen i byn.

Åkarp - som ligger i Burlövs kommun - erbjuder flera grundskolor: Lilla Dalslundskolan (F-3), Svanetorpskolan (F-3), Södervångskolan (F-3) och Stora Dalslundskolan (4-9). För de minsta erbjuds även flera förskolor placerade i anslutning till grundskolorna vilket är en bidragande faktor till att barnfamiljer gärna flyttar hit. För de större barnen finns mycket bra förbindelser till gymnasieskolorna i Malmö-Lund.

De utmärkta kommunikationerna är ett annat starkt argument för att bosätta sig här. På mindre än tio minuter når man Malmö och Lund med tåg. Man kan också sitta kvar på tåget och resa vidare till Kastrup och Köpenhamn - eller norrut mot Helsingborg och Kristianstad. Åkarp har också utmärkta bussförbindelser som via Lundavägen trafikerar sträckan Malmö-Lund.

Inom kommunen finns det bland annat badhus, bibliotek, golfbana, flertalet idrottsföreningar, Möllegården kultur samt folkhögskolan Hvilan som startade 1868 och är Sveriges äldsta folkhögskola. I de centrala delarna av Åkarp finns det matbutik, pizzeria, krog och frisör. Vill man shoppa tar man sig till det närbelägna köpcentrumet Burlöv Center som har ett flertal butiker och restauranger.

Under sommarhalvåret sätter man sig enkelt på cykeln för att nå Lomma som inbjuder till härligt strandliv. Man kan också passa på att stanna till i den gröna oasen Alnarpsparken som bjuder på spännande växtlighet från all världens hörn. Parken är ett härligt utflyktsmål för en picknick, en joggingtur - eller varför inte bara strosa omkring och njuta av atmosfären i den fina parken.

I Åkarp pågår arbete med utbyggnad av spåren som görs om från två till fyra spår. I samband med detta kommer spåren att sänkas ner en bit genom byn. Detta kommer att knyta samman Åkarp på båda sidorna om spåret. Kommunen har planer på att skapa en attraktiv mötesplats och ett nytt centrum vid stationen. Mer information från kommunen finns på: www.burlov.se

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.