Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Hospitalsgatan 12B
1 650 000 kr
Avgift: 3 786 kr
inkl. vatten, fasta avgiften el, kabel-tv och bostadsrättstillägget. Ett obligatoriskt tillägg om 597 kr tillkommer för värme och 179 kr för bredband
Boarea: 77 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 5
Hiss: Ja
 

Unik chans att göra som du vill!

Vill du vara med och kunna påverka ditt boende där du kan skräddarsy din egen planlösning, välja ytskikt, färger och material?
Då har du hittat helt rätt! Här har du en lägenhet där det är dina val som sätter stilen för lägenheten, låt smycka den med en design som passar just dig.

Där det tidigare varit kontor och relaxavdelning kommer det nu att skapas en lägenhet i Brf Pelikanen 15. Lägenheten är om 77 kvm och här får du som köpare uppföra kök, badrum och väggar precis som du önskar. Vi har gjort ett förslag på planlösning - men du har all möjlighet att vara kreativ och skapa något helt eget efter vad som är viktigt för dig, här är det bara din egna fantasi som sätter gränser. Ta chansen att skapa ett hem som speglar och inredas efter det liv du vill leva, låt det bli en lägenhet att längta hem till!

Är du intresserad att detta unika projekt kontakta mig som ansvarig mäklare direkt på 070-579 51 17 eller maila på felix.ahlen@vaningen.se

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Franchisetagare Felix Åhlén
0705-79 51 17 felix.ahlen@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Antal rum:

3

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Pelikanen 15

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilation:

Mekanisk frånluft

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 163 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2018-10-12

Förening

Namn:

Brf Pelikanen 15

Organisationsnummer:

725000-3741

Allmänt om föreningen:

Föreningen äger fastigheten Pelikanen 15 i Norrköpings kommun. På fastigheten finns byggnader uppförda 1903-1906 samt 1938 med 72 lägenheter. Fastighetens adress är Knäppingsborgsgatan 9-11 samt Hospitalsgatan 12-14 i Norrköping.

Bostadsrättsföreningen registrerades 1956

Fastigheterna genomgick en stor ombyggnad/renovering 1979-1980.

Hushållsel upphandlas av föreningen men mäts individuellt för respektive lägenhet och tillkommer i efterskott. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

I föreningen finns två gemensamma tvättstugor. En i gårdshuset Hospitalsgatan 12B och ytterligare en i gårdshuset Knäppingsborgsgatan 9B.

Det finns en del extra utrymmen som kan nyttjas för barnvagnar.

Cykelförråd: 1 stycken i källaren Knäppingsborgsgatan 11B, 1 st i anslutning till soprum/miljörum, plus flera cykelställ ute.

Miljörum: Finns 1 st. i fastigheten där tillämpas källsortering (brännbart, matavfall, el-avfall, tidnings o kontorspapper, kartongförpackning, plastförpackning, metallförpackning, färgat och ofärgat glas, grovsopor). Byggavfall, vitvaror och större möbler fraktar var o en själv till Returpunkten.

Gästlägenhet. Finns i området, och kan hyras via medlemmarna, för tillfälliga gäster som behöver en sängplats. (I lägenheten finns dubbelsäng, pentry, toalett med dusch). Kostnad 200 kr/dygn. Pga kriget i Ukraina används nu lägenheten till flyktingboende, men avses förstås att åter bli gästlägenhet längre fram.

Fastigheterna är försäkrade i Trygg Hansa, hemförsäkringen bekostas individuellt av bostadsrättinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har inga egna parkeringsplatser utan hänvisar till boendeparkering via Norrköpings kommun.

Bredband/TV:

Kabel-TV via Tele2. Grundutbud ingår i avgiften.
Gällande bredband har föreningen ett gruppavtal med Tele2 med hastighet 100/10. Avgiften ligger som ett obligatoriskt tillägg på avgiften.

Renoveringar:

2021- Målning och reparationer fönster balkongdörrar Knäppingsborgsgatan. Underhåll och renovering affärslokal Hospitalsgatan 12B. Tvättmaskin, tvättstuga Hospitalsgatan 12B. Dränering innergård Knäppingsborgsgatan mot Hospitalsgatan. Balkong Knäppingsborgsgatan. Relining av fastigheternas stammar
2020- Byte plåttak på hisschakt på Knäppingsborgsgatan. Byte av styrventil i undercentral på Hospitalsgatan. Målning och reparationer fönster/balkongdörrar på Knäppingsborgsgatan.
2019 - Målning och reparationer fönster/balkongdörrar på Knäppingsborgsgatan
2018 - Målning och reparationer fönster/balkongdörrar på Knäppingsborgsgatan. Hiss Knäppingsborgsgatan 9A
2017 - Hiss Knäppingsborgsgatan 11A
2016 - Hiss Knäppingsborgsgatan. Tak
2015 - Stamspolning. Tvättstugeutrustning
2014 - Målning av trapphus
2013 - Värme. Porttelefon
2012 - Hissar

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen accepterar inte delat ägande där en eller flera ägande avser att inte bosätta sig i lägenheten. Undantag kan göras på delat ägande mellan föräldrar/barn.

Ekonomi:

Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen:
Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp (1208 betalas av köparen).
Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp (483 kr/pant).

Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar under 2022.

Överlåtelseavgift:

1208 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Omgivning

Allmänt om området:

Välkommen till centrala Norrköping. Genom de centrala delarna av Norrköping rinner Motala Ström som ger staden en levande karaktär. Drottninggatan är stadens huvudgata och sträcker sig från Norra Promenaden och Järnvägsstationen, till konstmuseet. Längs med promenaderna finns trevliga promenadstråk.

Närservice:

I centrala Norrköping finns all tänkbar service så som livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, förskola, skola, restauranger och museer. Här finns gott om möjligheter till shopping, allt ifrån de vanliga kedjorna till mindre lokala butiker. De största shoppingcenter är Linden, Spiralen och Domino. De centrala delarna är även de mest hotell- och konferenstäta i Norrköping.

Kommunikation:

Östgötatrafiken erbjuder både bussar, spårvagnar, tåg och båtar för att göra resorna inom Norrköping och hela Östergötland så bra som möjligt. Hos Östgötatrafiken går det att söka efter hållplatser, titta i tidtabeller eller leta via en karta för att hitta en passande resa.

Parkering:

I centrala Norrköping finns flera parkeringshus som är öppna för allmän parkering. Det finns också flera parkeringar och möjlighet att parkera utmed gatorna innanför promenaderna. Boendeparkering kan beställas via Norrköpings kommun.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Hidden
Hidden
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.