Växjö, Teleborg
Södrabogränd 3
1 345 000 kr
Avgift: 2 548 kr
inkl värme och V/A. 220kr/mån tillkommer för Comhem (kanalpaket Silver + bredband 100/10 Mbit/s).
Boarea: 42.9 m2
areakälla: föreningens information
Rum: 1.5
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja Hiss från markplan.
 

Etta med separat sovrum/matrum med fri utsikt och låg avgift

Nära till både natur, centrum och universitet ligger denna lägenhet högst upp i huset med hiss från markplan. Ljus och fräsch med gott ljusinsläpp och smart utnyttjade kvadrat. Tack vare det lilla rummet bredvid köket behöver sängen inte placeras i vardagsrummet vilket ger goda förutsättningar för den perfekta möbleringen. Välkommen på visning och upplev på plats!

Visningar.

Onsdag 5 Oktober
12:00 - 13:00
Anmälan sker via bokningsknapp eller via telefon på 0723190102.
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Vi tar hissen från markplan och stiger in i hallen med plats för avhängning på hatthylla direkt till vänster. Här finns även städskåp och två stycken garderober. Ekparkett på golvet välkomnar och följer oss sedan genom hela lägenheten. Alla väggar är vitmålade, klassiskt och enkelt att matcha med just dina accentfärger.

Kök:

På vänster sida passerar vi köket, med skåpsförvaring och arbetsytor utmed två väggar. Går vi igenom köket når vi det rum som utgör "halvan", och på originalritningen är benämnt som matplats. De flesta som bor i denna typ av lägenhet använder dock rummet som sovrum och ställer matbord i vardagsrummet istället. Köket har förvaring bakom vita luckor och stänkskydd i ljusgult kakel. Här finns spis med keramikhäll från Electrohelios samt en kombinerad fyl och frys från Electrohelios (2017). Köksspjället är från Futurum.

Vardagsrum:

Vardagsrummet når vi från både hallen och "halvan". Det är stort och ljust med fönster i två väderstreck. Här finns en fransk balkong med härligt västerläge. Här ryms både soffmöblemang och matbord/skrivbord. Rummets rektangulära utformning gör rummet lättmöblerat. Utanför fönstren får vi sällskap av trädens gröna kronor.

Badrum:

Badrummet finner vi till höger från hallen sett. Detta är i original från 1996 med våtrumsmatta på väggar och golv. Här finns wc, dusch, handdukstork och tvättställ med underskåp samt spegelskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Lägenhet

Lägenhetsnummer förening:

2402 (LM1302)

Andel i årsavgift:

1.3738 %

Andel i förening:

1.50015 %

Pantsättning:

Nej

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Välludden 3

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1995-96

Fönster:

Isolerglas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 177 kWh/m²/år
Energiklass: F
Utförd
Datum: 2020-05-05

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Elkostnad:

2 640 kr/år

Försäkring:

1 200 kr/år

Total driftkostnad:

3 840 kr/år

Förening

Namn:

Brf Södrabogränd 1

Organisationsnummer:

769629-4391

E-post adress:

styrelsen@sodrabogrand.se

Allmänt om föreningen:

Brf Södrabogränd 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades i januari 2015, och köpte fastigheten av den tidigare ägaren i juni samma år. 1996 var hus 1 och 3 klart, medan hus 5 stod klart år 1999. Föreningen består av 55 lägenheter fördelat på 25 st 1:or, 16 st 2:or och 14 st 3:or. Det finns också två gårdshus där alla lägenheter har varsitt förråd, samt ett miljöhus och styrelserum. På föreningens stora tomt finns även ett antal odlingslotter.
HSB bistår med ekonomisk förvaltning.
I källarplan i varje hus finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare samt en mangel.
Föreningen använder Boappa som verktyg för att informera medlemmarna om vad som händer i föreningen.

Äkta bostsrättsförening:

Ja

Parkering/garage:

Föreningen har fri parkering för sina boende. Parkeringskort krävs, detta tillhandahålls de boende av styrelsen. Det finns även 16 stycken garageplatser, varav 3 används som cykelförråd. Parkeringsplatserna fördelas enligt kösystem.

Bredband/TV:

Comhem levererar kabeltv och internet. Föreningen har förhandlat fram ett gruppavtal där kanalpaket TV Silver och bredband med hastighet 100/10 Mbit/s endast kostar 220kr/mån för föreningens medlemmar. Den som flyttar från föreningen måste själv säga upp sitt avtal, och den nye medlemmen måste skaffa ett eget abonnemang hos Comhem.

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften med 5% från och med 1 januari 2022.

Överlåtelseavgift:

1207 kr betalas av köparen

Pantsättningsavgift:

483 kr betalas av köparen

Övrigt:

Överlåtelseavgift på 1207 kr samt 483kr/pant betalas av köparen.
Denna HSB-förening kräver ej individuellt medlemskap i HSB-Sydost.
Föreningen har gemensamma trädgårdsdagar för att hålla nere föreningens utgifter. För mer information besök gärna föreningens hemsida http://www.brfsodrabogrand1.se

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Omgivning

Allmänt om området:

Teleborg i södra delen av Växjö är en av de största stadsdelarna. Här finns blandade bostäder, både villor, hyresrätter och bostadsrätter. Trots närheten till centrum är det ett väldigt grönt och naturskönt område med tre sjöar som erbjuder både bad, skridskor och fiske.

På Teleborgs centrum finns pizzeria, Subway, frisör med mera. Du kan även åka till Välle broar där nybyggda Ica Kvantum och Apotek Hjärtat finns. Sedan tidigare finns här Willys, Puls och träning, Blomsterlandet och Max.

En trevlig utflykt som inte får missas är ett besök till det så kallade Ekotemplet, Växjös gamla vattentorn som på grund av sin utformning mest är känt för sin ekoeffekt. Att kasta en tung sten mot asfalten eller sjunga sin favoritsång under vattentornet kan liva upp vilken dag som helst! Även Teleborgs slott är värt att nämnas, byggt i slutet av 1800-talet. Vår egen riddarborg med tinnar och torn, idag finns här restaurang- och konferensverksamhet.

F-6:an kan du läsa på Ljungfälleskolan eller Furutåskolan. Går du i 7:an till 9:an så är det på Teleborg Centrum – TC, du spenderar dina skoldagar. Här finns också förberedelseklasser för nyanlända, och International Baccalaureate som är en internationell utbildning som finns över hela världen.

Här finns dessutom Linnéuniversitetet med tillhörande Campus.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.